Суперстан: Улуттук суусундуктар - Суперстан

Перейти к содержимому

Сыр сөзүм кандай эле?    Каттоо   
Форумдан кенен издөө
  • > Негизги темалар
  • > Билерман
  • > Ашкана сырлары
  • ЖАЛПЫ ЭРЕЖЕЛЕР
  • Соңку билдирүүлөрдү кароо
  • RSS поток
  • RSS поток
  • (6 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • →
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Улуттук суусундуктар кыргызымдын улуттук суусундук, ичимдиктери

#61 Пользователь офлайн   Konilove   04 Июль 2013 - 12:22

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 232
  • Катталган: 30 Октябрь 12
  • Соңку аракети: 06 Сен 2023 09:41
  • Жынысы:Белгисиз

Туштукто Алай кымызын тамшану менен кана ичишет.Бир тамакт ар кимдин колунан ар кандай жасалса кымызда ошондой жасалат,ох чон энемин кымызычы канча убакыт отсода оозуман даамы азыркыга чейин кетпейт.Билбейм башкалар кандай бирок мен башка кымыздын даамын окшоштура албадым.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#62 Пользователь офлайн   skatoruk   04 Июль 2013 - 12:49

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 1 277
  • Катталган: 03 Июнь 11
  • Соңку аракети: 22 Ноя 2019 09:19
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Москва

Кыргыздын кымызы деп башкаларга мактап ичкизгенге аракет кылам. Бирок өзүм иче албайм , ичсем эле муун дарым ооруп , ичимде согуш башталат.
Миң уккандан , бир көргөн артык !!!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#63 Пользователь офлайн   Askaruli   05 Июль 2013 - 07:03

  • Супер-активист
  • PipPipPipPip
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Тартип бузгандар
  • Билдирүүсү: 2 993
  • Катталган: 22 Ноябрь 12
  • Соңку аракети: 05 Июл 2016 13:23
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Сатуля Мышуля.

Кечээ жумушта охраникке мактадым кымызды,дартка дабаа деп,анан ал киши 50 дон ашып калгандыктан, чачтары агарып,бир аз тушупта калган.Мен ага,биздин кымызды ичсениз чокунуздагы чачтарыныз восстановление болот десем,240 рубльга бир литр алып ичмек белем дейт...ошондо баасы биздин акчага-360 сом экенда бир литри.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#64 Пользователь офлайн   Chupa95   05 Июль 2013 - 11:30

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 400
  • Катталган: 17 Июнь 13
  • Соңку аракети: 02 Апр 2014 10:37
  • Жынысы:Эркек

Суйуп ичкен суусундугум.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#65 Жолоочу_Kosmopolitka_* 12 Июль 2013 - 02:22

  • Тайпасы: Жолоочу
  • Соңку аракети:

Кымыз адамды бетин албыртып,кан жугуртуп,семиртиреби дейм да...
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#66 Пользователь офлайн   margo11   12 Июль 2013 - 17:25

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 107
  • Катталган: 14 Июнь 13
  • Соңку аракети: 29 Июл 2016 18:05
  • Жынысы:Аялзаты

кымызды коп иче албайм, шекер кошуп ичкен жагат
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#67 Пользователь офлайн   Djoni88kg   20 Январь 2014 - 02:23

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 189
  • Катталган: 04 Ноябрь 12
  • Соңку аракети: 03 Фев 2022 13:23
  • Жынысы:Эркек

Кымыздын жытын сагындым апам жасаган берип жиберчүү 2жылдан бери кылбай калды
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#68 Пользователь офлайн   aitowa11   21 Январь 2014 - 06:17

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 86
  • Катталган: 03 Ноябрь 13
  • Соңку аракети: 27 Фев 2022 23:47
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Москва

Мен да кымызды аябай жакшы кором. Жайлоодо жургондо вооще коп ичет элем бирок мас болбойм. Кандай адамдарды мас кылат тушунбойм. Бирок суту аябай пайдалуу сутун бээни саап келип эле сразу ичип алчумун. Эхх жайлоону сагындым
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#69 Пользователь офлайн   Lumia-800   21 Январь 2014 - 14:54

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 1 620
  • Катталган: 30 Сентябрь 13
  • Соңку аракети: 07 Мар 2017 18:44
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Жакшы адамдардын арасында...

Ачырканып, кымыз ичким келип кеттигоо....Сүрөт
Лев и тигр сильнее волка, но волк не выступает в цирках...
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#70 Пользователь офлайн   Umnitsa   22 Январь 2014 - 16:44

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 588
  • Катталган: 16 Декабрь 12
  • Соңку аракети: 07 Фев 2020 23:02
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Суперстан олкосу)

Кыргызмында ачырканбай кымыз ичем)) магада жагат
Аракеттен -адат
адаттан-муноз
муноздон-тагдыр жаралат
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#71 Пользователь офлайн   Altyndai   24 Январь 2014 - 14:27

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 697
  • Катталган: 16 Июль 13
  • Соңку аракети: 25 Ноя 2020 18:50
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Ош обласынын.Кара-Кулжа району!

Кымызды коп иче албайм!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#72 Пользователь офлайн   Devuwka   25 Январь 2014 - 00:30

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 19
  • Катталган: 22 Ноябрь 13
  • Соңку аракети: 24 Фев 2014 23:40
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Бишкек

Саламатсыздарбы! Араңыздарда бозо салганды билгендер барбы? Бар болсо жазып койсоңуздар жакшы болот эле. Алдын ала рахмат.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#73 Пользователь офлайн   Aitunuk   25 Январь 2014 - 17:40

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 808
  • Катталган: 11 Август 13
  • Соңку аракети: 11 Май 2020 00:36
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения Devuwka (25 Январь 2014 - 00:30) жазган:

Саламатсыздарбы! Араңыздарда бозо салганды билгендер барбы? Бар болсо жазып койсоңуздар жакшы болот эле. Алдын ала рахмат.



Бозо
[оңдоо ] Бозону Кыргызстандын бардык аймактарында жасашат. Бул суусундукту биздин элибиздин эң сүйүктүү ичимдиги десем жаңылышпастырмын. Эң сонун, даамдуу жана ден соолукка пайдалуу бозону жасоо көп убакытты жана эмгекти талап кылат. Бозону мыкты сүзгөн келиндердин атагы алыска кетип, айыл тургундарынын алкышына арзыган.

Бозо салуу үчүн 1 килограмм шак, 2-3 килограмм таруу, 200 грамм ун, 2-3 аш кашык тоң май, 200 грамм угут, ачыткы бозо жана суу керектелет. Ар башка аймактарда таруу, жүгөрү, буудай, арпанын шактарын колдонушат.

Угутту даярдап алыш үчүн алгач данды (буудай) баштыкка салып, жылуу суудан куюп, жылуу, караңгы жерге бир күнгө коюп коет. Дан өнө баштагандан кийин айыл жергесинде азыркы күнгө чейин жаргылчакка тартышат. Ал эми шаар тургундарынын шартында кадимки эт туурагычтан (же кофемолка) деле өткөрө берсе болот. Андан соң тегиз жерге жайып, кургатып алуу зарыл.

Тарууну таза жууп, сууга шак кошуп, 10-12 саатка чыланат. Унду койдун майына кууруп андан кийин суу куюп, ага чыланган шак кошулат. Мыкты бозосу менен айырмаланган Ак-Талаа жергесинде бышыраардан мурун дагы бир күн ачытышат. Ал эми башка жерлерде дароо эле казандагы сууга шак салынып, бир калыпта жагылган отко бир сааттан ашык убакыт кайнатылат. Аябай коюу болуп бышкандан кийин оттон түшүрүп, капкагын ачпай туруп муздатуу зарыл. Себеби, капкагы ачык калса бозонун үстүңкү катмары катып кетет. Жылуу кезинде бир чыны кургак угутка жарым литр ачыткы бозо кошуп, бышкан таруу менен шак угут үчөөнү аралаштырып жууруш керек. Жууругандан кийин ал суюлуп, чечиле баштайт. Капкагын жаап жылуу жерге 6-8 саатка калтырылат. Аны улам аралаштырып туруу зарыл. Ачып чыккандан кийин капрон баштыкка (жоолукка) сүзүлөт. Баштыкта калган таруу бозого түшпөшү керек. Бул сүзүп жаткан келин үчүн өтө уят болот. Таруу кийинки бозо салганга угут менен ачыткы катары колдонула берет.

  • Бозо күчтүү болушу үчүн буудайдын, арпанын, жүгөрүнүн, сулунун унун кошуп жасоо керек.
  • Шак түбүнө тартып, күйүп кетпеши үчүн үзбөй аралаштырып туруу керек.
  • Мүмкүн болсо бозо бышырылган казанды өсүмдүк майы менен майлабоо керек, анткени, сүзүлгөн бозо көпкө сакталбай кычкылданып баш ооруну жаратышы ыктымал.
  • Бозону сүзө турган кездеме бышык жана жука болушу керек.
  • Казанды отко аскан соң ичин тоң май менен тегиз майлап койсоңуз, бозо көбүрө ачыйт.
  • Бозону даамына чыгышы үчүн айрым кожойкелер өнгөн дандын куйруктарын өзүнчө чогултуп алып, ачытып жаткан маалда бир кашык кошуп жиберишет экен.


Булак; http://ky.wikipedia. ...%BE%D0%B7%D0%BE

Бир чакан үй-бүлө үчүн жогоруда көрсөлгөн курам көптүк кылат. Мен 1 кг тарууну эки жолу жасаганга колдоном.

Билдирүүнү түзөткөн: Aitunuk: 25 Январь 2014 - 17:45

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#74 Пользователь офлайн   Devuwka   26 Январь 2014 - 01:25

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 19
  • Катталган: 22 Ноябрь 13
  • Соңку аракети: 24 Фев 2014 23:40
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Бишкек

Просмотр сообщения Aitunuk (25 Январь 2014 - 17:40) жазган:

Бозо
[оңдоо ] Бозону Кыргызстандын бардык аймактарында жасашат. Бул суусундукту биздин элибиздин эң сүйүктүү ичимдиги десем жаңылышпастырмын. Эң сонун, даамдуу жана ден соолукка пайдалуу бозону жасоо көп убакытты жана эмгекти талап кылат. Бозону мыкты сүзгөн келиндердин атагы алыска кетип, айыл тургундарынын алкышына арзыган.

Бозо салуу үчүн 1 килограмм шак, 2-3 килограмм таруу, 200 грамм ун, 2-3 аш кашык тоң май, 200 грамм угут, ачыткы бозо жана суу керектелет. Ар башка аймактарда таруу, жүгөрү, буудай, арпанын шактарын колдонушат.

Угутту даярдап алыш үчүн алгач данды (буудай) баштыкка салып, жылуу суудан куюп, жылуу, караңгы жерге бир күнгө коюп коет. Дан өнө баштагандан кийин айыл жергесинде азыркы күнгө чейин жаргылчакка тартышат. Ал эми шаар тургундарынын шартында кадимки эт туурагычтан (же кофемолка) деле өткөрө берсе болот. Андан соң тегиз жерге жайып, кургатып алуу зарыл.

Тарууну таза жууп, сууга шак кошуп, 10-12 саатка чыланат. Унду койдун майына кууруп андан кийин суу куюп, ага чыланган шак кошулат. Мыкты бозосу менен айырмаланган Ак-Талаа жергесинде бышыраардан мурун дагы бир күн ачытышат. Ал эми башка жерлерде дароо эле казандагы сууга шак салынып, бир калыпта жагылган отко бир сааттан ашык убакыт кайнатылат. Аябай коюу болуп бышкандан кийин оттон түшүрүп, капкагын ачпай туруп муздатуу зарыл. Себеби, капкагы ачык калса бозонун үстүңкү катмары катып кетет. Жылуу кезинде бир чыны кургак угутка жарым литр ачыткы бозо кошуп, бышкан таруу менен шак угут үчөөнү аралаштырып жууруш керек. Жууругандан кийин ал суюлуп, чечиле баштайт. Капкагын жаап жылуу жерге 6-8 саатка калтырылат. Аны улам аралаштырып туруу зарыл. Ачып чыккандан кийин капрон баштыкка (жоолукка) сүзүлөт. Баштыкта калган таруу бозого түшпөшү керек. Бул сүзүп жаткан келин үчүн өтө уят болот. Таруу кийинки бозо салганга угут менен ачыткы катары колдонула берет.

  • Бозо күчтүү болушу үчүн буудайдын, арпанын, жүгөрүнүн, сулунун унун кошуп жасоо керек.
  • Шак түбүнө тартып, күйүп кетпеши үчүн үзбөй аралаштырып туруу керек.
  • Мүмкүн болсо бозо бышырылган казанды өсүмдүк майы менен майлабоо керек, анткени, сүзүлгөн бозо көпкө сакталбай кычкылданып баш ооруну жаратышы ыктымал.
  • Бозону сүзө турган кездеме бышык жана жука болушу керек.
  • Казанды отко аскан соң ичин тоң май менен тегиз майлап койсоңуз, бозо көбүрө ачыйт.
  • Бозону даамына чыгышы үчүн айрым кожойкелер өнгөн дандын куйруктарын өзүнчө чогултуп алып, ачытып жаткан маалда бир кашык кошуп жиберишет экен.


Булак; http://ky.wikipedia. ...%BE%D0%B7%D0%BE

Бир чакан үй-бүлө үчүн жогоруда көрсөлгөн курам көптүк кылат. Мен 1 кг тарууну эки жолу жасаганга колдоном.

Чоң рахмат сизге! Аллахым ыраазы болсун сизден.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#75 Пользователь офлайн   Umka220190   28 Январь 2014 - 19:19

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 2 351
  • Катталган: 14 Декабрь 11
  • Соңку аракети: 26 Янв 2017 12:31
  • Жынысы:Аялзаты

"Кымыз" жана "Бозо салганды билгендер барбы?" темалары бириктирилди.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#76 Пользователь офлайн   Jamalym   20 Март 2014 - 00:44

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 2 347
  • Катталган: 06 Март 12
  • Соңку аракети: 21 Дек 2021 08:12
  • Жынысы:Белгисиз
  • Калаасы:Эски шаар

Суусундуктар - суусунду кандыруучу муздак ичимдиктер. Кыргыздын суусундуктары дан жана сут азыктарына, тамак катары колдонулунгуна карата аксерке, ала ден, айран, бозо, жарма, караден, кымыз, максым, чалап жана башка болуп айырмаланат. Суусундуктар —баалуу ичимдик, табитти ачат, тамаксинирууго жардам берет, кээ бири мисалы, айран, жуурат, жарма ток да алып журот. Ал балдарга, ар кандай оорудан жабыркагандарга муноз тамак катары берилет. Ар кимдин табитине жараша эттин ынак сорпосуна (болжол менен даамына жараша 1 литрге 200—300 грамм) кымыз, айран, суу, курут же сузмо кошулат, кымыз кошулса — аксерке, айран, эзилген курут же сузмо кошулса — ала ден, муздатылган кайнак суу кошулганы кара ден деп аталат.Кобунчо нарын, беш бармак жана башка коюу тамактардан кийин берилет.Суусунду кандырат, тамакты жакшы синирууго оболго тузот.

Билдирүүнү түзөткөн: Jamalym: 20 Март 2014 - 00:46

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#77 Пользователь офлайн   jass00   09 Июнь 2014 - 17:34

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 939
  • Катталган: 06 Июль 13
  • Соңку аракети: 08 Апр 2016 14:27
  • Жынысы:Белгисиз
  • Калаасы:Keremettuu ow jergesinde

Bozonun onoiuraak jolun jazyp koiunuzdar4y
Адилет
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#78 Пользователь офлайн   abaychik   09 Июнь 2014 - 17:59

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 178
  • Катталган: 25 Июль 11
  • Соңку аракети: 22 Июл 2014 23:33
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Ош, Сочи

Просмотр сообщения ekyshka09 (09 Октябрь 2011 - 21:23) жазган:

Мен максымды жакшы жасайм кобуруп-жабырып менин колуман жакшы ачыйт. Жасалуу рецеби :
Талкан-200граммдай мен коз олчом менен жасап конгом,
койдун майы( тон май)- 2 чон кашыктай
ун- куурганга 3-4 чон кашык, ачыткыга 2-3 чон кашыктай.
суу- 3 литрдей
ачыткы-максым(100 гр) жок болсо шородон ачытса болот
Жасалышы- мискейди кургактап отко кактап кургагандан кийин койдун майын салабыз.Май эрип ысыганда ундан 3-4 кашыктай салып кууруйбуз.Кызарганча кууруп суу куябыз( айта кетчу нерсе ундун ордуна талкандын озун да кууруса болот). Суу кайнап баштаганда талканды чалгыч менен болток калтырбай абдан чалып сууга салып бышканча кутобуз. Талкан даамы чыгып бышканда отту очуробуз. Жарма жылымык болуп муздаганча кутобуз. Тузду жарма жылуу болгондо гана кошуш керек ысык кезинде салынган туз жарманын онун бузуп кара жарма кылып жиберет. Туз максымдын ачышында чон роль ойнойт.Туз кем болуп калса да максым ачыбай койушу мумкун. Даамдап коруп кичине откурурок болсо жакшы болот. Бышкан жармага ачыткыны куйуп,ун чалып (болток кылбай)аралаштырып, устун жаап жылуулап койобуз. 6-8 сааттан кийин буркулдап ачыган максым даяр. Оной, суу ичкенче жасап корсонор ток да, суусунун да канат. Мен ысык май токоч менен максымдан жутуп алып жайдары жумуш бутургонду жактырам.Сүрөт


Мен Сочиде жашайм, бул жакта крупа деп иригиреек тартылгандары бар жүгөрүнун боло береби же сөссүз уну болушу керекпи? Сураныч купуяма жазып коюңузчу, бул жактан бир нерсени окуп сурап алып эле жообун таппай кыйнала берем, алдын ала рахмат!
Алланын корсоткон ар бир күнүнө миң мертеден шүгүр!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#79 Пользователь офлайн   abaychik   09 Июнь 2014 - 18:03

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 178
  • Катталган: 25 Июль 11
  • Соңку аракети: 22 Июл 2014 23:33
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Ош, Сочи

Кымыз, максым ичким келип кетти......
Алланын корсоткон ар бир күнүнө миң мертеден шүгүр!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#80 Пользователь офлайн   Aikoo2014   21 Июнь 2014 - 18:47

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 401
  • Катталган: 16 Март 14
  • Соңку аракети: 12 Фев 2018 23:17
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Кыргызстан.

Мен ушул жерден бозо алдым эле,Кыргызстандагыдай даамдуу эмес экен. Ошентседа кээде алып ичип турабыз. Москвада жакшы даамдуу жасагандарды билсенер айтып койсонор.
" Мен дуйнону апам менен тааныгам "
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

  • ← Мурунку тема
  • Ашкана сырлары
  • Кийинки тема →

  • (6 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • →
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Теманы 6 колдонуучу окуп жатат
Колдонуучулар 0, коноктор 6, жашыруун колдонуучулар 0

Билдирүүнү өчүрүү

Кароолордон өчүрүү

Билдирүүнү сайттын башкармалыгы көрө алат

Себеби:

Темадан өчүрүү

Билдирүү толугу менен өчүрүлөт


  • Жогоруга
  • Форумдун тизмегине
  • Cookies тазалоо
  • Бардык билдирүүлөрдү окулган деп белгилөө

Статистика работы системы

  • Азыр убакыт: 22 Авг 2025 01:54

Внешний вид

Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Төлөмүш Океев, 39/7
Тел.: +996 312 882 500
portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Мобилдүү версияМобилдүү версия
Эрежелер Эрежелер

Система для сообществ IP.Board.
Зарегистрирован на: ОсОО "SUPER.KG"

Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: