SaliXaдан түркүн даамдар.
#61 31 Январь 2014 - 20:06
Уй шартында "Быштак"
Курамы: сут - 1 литр, айран 1 чай чыны.
Жасоо жолу;
1) Сутту отко койуп, кайнаганда айранды бир колунуз менен чуурутуп куюп, экинчи колунуз менен тынымсыз аралаштырып турасыз.
2) 2-3 минуттан кийин сут ирип, быштак сары суунун бетине калкып чыгат.
3) Эми марля аркылуу тундуруп, быштакты сары суусунан болуп аласыз.
4) Быштакты марляга ороп, суусу жакшылап сарыктыруу учун оор нерсе менен устунон бастырып коесуз.
5) 5-6 сааттан кийин быштак даяр болот.
Курамы: сут - 1 литр, айран 1 чай чыны.
Жасоо жолу;
1) Сутту отко койуп, кайнаганда айранды бир колунуз менен чуурутуп куюп, экинчи колунуз менен тынымсыз аралаштырып турасыз.
2) 2-3 минуттан кийин сут ирип, быштак сары суунун бетине калкып чыгат.
3) Эми марля аркылуу тундуруп, быштакты сары суусунан болуп аласыз.
4) Быштакты марляга ороп, суусу жакшылап сарыктыруу учун оор нерсе менен устунон бастырып коесуз.
5) 5-6 сааттан кийин быштак даяр болот.
#62 31 Январь 2014 - 20:22
"Женил салат"
Курамы: ышталган тоок эти - 200 гр., помидор - 4 даана, бадырын - 4 даана, жугору - 1 банка, осумдук майы - 4 аш кашык, петрушка, туз.
Жасоо жолу:
1) Тоок этинин сырткы терисин тазалап, кубик формасында туурайсыз.
2) Помидор, бадырынды да кубик формасында туурайсыз.
3) Тууралгандардын баарын бир идишке салып, жугору менен аралаштырасыз.
4) Аралаштыргандан кийин осумдук майын, петрушканы, туз кошуп коесуз. Салат даяр.
Курамы: ышталган тоок эти - 200 гр., помидор - 4 даана, бадырын - 4 даана, жугору - 1 банка, осумдук майы - 4 аш кашык, петрушка, туз.
Жасоо жолу:
1) Тоок этинин сырткы терисин тазалап, кубик формасында туурайсыз.
2) Помидор, бадырынды да кубик формасында туурайсыз.
3) Тууралгандардын баарын бир идишке салып, жугору менен аралаштырасыз.
4) Аралаштыргандан кийин осумдук майын, петрушканы, туз кошуп коесуз. Салат даяр.
#63 31 Январь 2014 - 20:54
"Фаршталган шариктер"
Курамы: майда тууралган эт - 800 г., пияз - 3 даана, жумуртка - 1 даана, брынза, ун, осумдук майы, укроп, туз, мурч.
Жасоо жолу:
1) майда тууралган этке майда тууралган пияз, укроп, туз, мурч, жумуртканы кошуп жакшылап аралаштырасыз.
2) брынзаны кубик формасында туурайсыз.
3) кашык менен даярдалган фарштан кичине болуп алып, чункурча жасап ичине 2 даана брынзаны салып тоголок формада шарик жасап алабыз.
4) шарикти унга булап, кызыган майга кызартып кууруп аласыз.
Даяр болгон шариктерди гарнир менен, кетчуп, жашылчалар менен кооздоп койсонуз болот.
Курамы: майда тууралган эт - 800 г., пияз - 3 даана, жумуртка - 1 даана, брынза, ун, осумдук майы, укроп, туз, мурч.
Жасоо жолу:
1) майда тууралган этке майда тууралган пияз, укроп, туз, мурч, жумуртканы кошуп жакшылап аралаштырасыз.
2) брынзаны кубик формасында туурайсыз.
3) кашык менен даярдалган фарштан кичине болуп алып, чункурча жасап ичине 2 даана брынзаны салып тоголок формада шарик жасап алабыз.
4) шарикти унга булап, кызыган майга кызартып кууруп аласыз.
Даяр болгон шариктерди гарнир менен, кетчуп, жашылчалар менен кооздоп койсонуз болот.
#64 01 Февраль 2014 - 21:12
"Куурма салат"
Курамы: эт - 250 г, картошка - 100 г, турп - 1 даана, помидор - 2-3 даана, пияз - 2-3 даана, сабиз - 1 даана, капуста - 100 г, туздалган же жаны бадыран - 1 даана, жусай - 2-3 боо, туздалган болгар калемпир - 1-2 даана, осумдук майы - 100 г, жарты анардын даны, 1 кашык ачык суу, зире, мурч, туз.
Даядалышы: этти майдалап, картошканы тегерек, сабизди жылдызча, пиязды ири тегерек, жусайды кырча туурайсыз. Майды кызытып пиязды салып, кызарып куурулганда, помидорду туурап, сабиз, картошканы салып, мурч, туз, зире сээп, баары бышканча кууруйсуз. Бышканда оттон чыгарып, сузгучко салып, майы сарыкканча коюуп коесуз да, турпту ичке, капустаны кесме, болгарды кырча, бадыранды жарым тегерек, пиязды эзе туурап,анардын данын чыгарып, 1-2 помидордун суусун куюп, баарын куурулган этке кошуп, жакшылап аралаштырып ,зире, мурч,калемпир, бир аз тыныктырасыз, тыныкканда, ачык сууну кошуп коесуз
Ачык суу: 1 баш пиязды туурап, муздак сууга жууп, устуно анардын ширесин кошуп даядайсыз.
Курамы: эт - 250 г, картошка - 100 г, турп - 1 даана, помидор - 2-3 даана, пияз - 2-3 даана, сабиз - 1 даана, капуста - 100 г, туздалган же жаны бадыран - 1 даана, жусай - 2-3 боо, туздалган болгар калемпир - 1-2 даана, осумдук майы - 100 г, жарты анардын даны, 1 кашык ачык суу, зире, мурч, туз.
Даядалышы: этти майдалап, картошканы тегерек, сабизди жылдызча, пиязды ири тегерек, жусайды кырча туурайсыз. Майды кызытып пиязды салып, кызарып куурулганда, помидорду туурап, сабиз, картошканы салып, мурч, туз, зире сээп, баары бышканча кууруйсуз. Бышканда оттон чыгарып, сузгучко салып, майы сарыкканча коюуп коесуз да, турпту ичке, капустаны кесме, болгарды кырча, бадыранды жарым тегерек, пиязды эзе туурап,анардын данын чыгарып, 1-2 помидордун суусун куюп, баарын куурулган этке кошуп, жакшылап аралаштырып ,зире, мурч,калемпир, бир аз тыныктырасыз, тыныкканда, ачык сууну кошуп коесуз
Ачык суу: 1 баш пиязды туурап, муздак сууга жууп, устуно анардын ширесин кошуп даядайсыз.
#65 01 Февраль 2014 - 21:48
" Пицца"
Курамы: фарш - 500 г, пияз - 3 даана, помидор - 6 даана, сыр - 200 г, колбаса - 700 г,жумуртка - 3 даана, маргарин - 70 г, кетчуп - 200 г, сут - 500 г, ун - 1 кг, ачыткы - 15 г, укроп - 2 боо.
Даярдалышы:
1) 250 г жылуу сутко 1 чай кашык шекер, 1 аш кашык ун, ачыткы салып аралаштырат, 1 литрлик банкага куюп, жылуулап коюп, ачытасыз.
2) калган 250 г сутту жылытып, 400 г ун салып аралаштырып, даярдалган ачыткыны куюп дагы ачытасыз.
3) ачыган камырдын устуно маргаринди ээритип куюп, жумуртканы кошуп, керегинче ун салып жумшак камыр кылып дагы 2 саат ачытасыз.
4) 1 аш чомуч майга эт, пиязды кууруп, муздатып, даяр болгон камырды 2 болукко болуп, бироосун лист менен тен кылып жайып, кетчуп куюп, куурулган фаршты салып тегиз жайып тууралган колбаса, помидор, укроп себип, эн устуно кыгычтан откорклгон сырды себип, камырдын чекелери оролуп (орулуп) духовкага салып бышырабыз.
Курамы: фарш - 500 г, пияз - 3 даана, помидор - 6 даана, сыр - 200 г, колбаса - 700 г,жумуртка - 3 даана, маргарин - 70 г, кетчуп - 200 г, сут - 500 г, ун - 1 кг, ачыткы - 15 г, укроп - 2 боо.
Даярдалышы:
1) 250 г жылуу сутко 1 чай кашык шекер, 1 аш кашык ун, ачыткы салып аралаштырат, 1 литрлик банкага куюп, жылуулап коюп, ачытасыз.
2) калган 250 г сутту жылытып, 400 г ун салып аралаштырып, даярдалган ачыткыны куюп дагы ачытасыз.
3) ачыган камырдын устуно маргаринди ээритип куюп, жумуртканы кошуп, керегинче ун салып жумшак камыр кылып дагы 2 саат ачытасыз.
4) 1 аш чомуч майга эт, пиязды кууруп, муздатып, даяр болгон камырды 2 болукко болуп, бироосун лист менен тен кылып жайып, кетчуп куюп, куурулган фаршты салып тегиз жайып тууралган колбаса, помидор, укроп себип, эн устуно кыгычтан откорклгон сырды себип, камырдын чекелери оролуп (орулуп) духовкага салып бышырабыз.
#66 02 Февраль 2014 - 18:36
Печенье "Рогалики"
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
#67 03 Февраль 2014 - 09:41
SaliXa (02 Февраль 2014 - 18:36) жазган:
Печенье "Рогалики"
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
суроттогудой кылып жасай бересиздер:

1.

2.

3.

4.

5.

#68 03 Февраль 2014 - 09:51
#71 03 Февраль 2014 - 10:35

Жумуртка– 1 даана, шекер – стакан, айран – 0,5 стакан, ун 1 стакан + 2 аш кашык, какао –2 аш кашык
Даярдалышы :
Жумуртка , шекер , айранды жакшылап аралаштырыныз .

Андан кийин какао кошуп дагыаралаштырыныз.

Андан кийин унду аз-аздан салып жакшылапаралаштырыныз.

Даяр болгон массаны духовканын листинмайлап куюп кызыган духовкага салып 180 грдауста 35-40 минут бышырабыз.

Ысыгында тарелкага салып, кесипдасторкрнго коебуз.

#73 03 Февраль 2014 - 11:50
Булочканын камыры:
Курамы: (25- 30даана учун ) 1 стакан сут, 1 стакан шекер, 1 аш кашык кургак ачыткы, 1 даана жумуртка, уйтемпературасында ээритилген 150 г маргарин, 5 стаканга жакын ун.
Даярдалышы:
3 стакан ун менен маргаринди укалалап, кукум кылыпалабыз.
Сутко 0. 5 стакан кайнау суу куюп, шекерди салабыз,жумртканы башка идишке аралаштырып алып, анан суттуу аралашмага куябыз
Кукум кылынган ундун ортосун чункурча кылып,чункурчага аралашмага куябыз, устуно ачыткыны салабыз.
Суттуу аралашмага унду кол учунда аралаштырып, устуно дагы 1 стакан ун салып аралаштырабыз.

0.5 стакандан кобуроок ун (3/4 стакан ) салып , камырменен аралштырабыз

3 минутага жакын камырды кол учунда жууруйбуз дагызувала кылып устуну жабып колому 2 эсе кобуруп ачыганга 1-2 саат жылуулап оропкоебуз

Камыр ачыгандан кийин ар кандай булочкаларды жасайберсек болот.

Курамы: (25- 30даана учун ) 1 стакан сут, 1 стакан шекер, 1 аш кашык кургак ачыткы, 1 даана жумуртка, уйтемпературасында ээритилген 150 г маргарин, 5 стаканга жакын ун.
Даярдалышы:
3 стакан ун менен маргаринди укалалап, кукум кылыпалабыз.

Сутко 0. 5 стакан кайнау суу куюп, шекерди салабыз,жумртканы башка идишке аралаштырып алып, анан суттуу аралашмага куябыз

Кукум кылынган ундун ортосун чункурча кылып,чункурчага аралашмага куябыз, устуно ачыткыны салабыз.


Суттуу аралашмага унду кол учунда аралаштырып, устуно дагы 1 стакан ун салып аралаштырабыз.


0.5 стакандан кобуроок ун (3/4 стакан ) салып , камырменен аралштырабыз


3 минутага жакын камырды кол учунда жууруйбуз дагызувала кылып устуну жабып колому 2 эсе кобуруп ачыганга 1-2 саат жылуулап оропкоебуз

Камыр ачыгандан кийин ар кандай булочкаларды жасайберсек болот.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 03 Февраль 2014 - 11:55
#74 03 Февраль 2014 - 12:27
Булочка тврог менен
Курамы: булочка камыры, 2 аш кашык шекер, 1 аш кашык болмо температурасындаээриген маргарин, 0.5 стакан творог. ( 1 сакан 200 г, ал эми 0.5 стакан 100граммга барабар)
Даярдалышы:
Биринчи шекер менен маргаринди аралаштырып, андан сонтворогту салып дагы аралаштырабыз.
Андан кийин булочканы жасайбыз.

Духовканын листине тизип, жумуртканын сарысы менен суртуп30 минут тыныктырып коюуп коебуз, тынгандан кийин 190 грдуста минут кызарганчабышырабыз.

Курамы: булочка камыры, 2 аш кашык шекер, 1 аш кашык болмо температурасындаээриген маргарин, 0.5 стакан творог. ( 1 сакан 200 г, ал эми 0.5 стакан 100граммга барабар)
Даярдалышы:
Биринчи шекер менен маргаринди аралаштырып, андан сонтворогту салып дагы аралаштырабыз.



Андан кийин булочканы жасайбыз.







Духовканын листине тизип, жумуртканын сарысы менен суртуп30 минут тыныктырып коюуп коебуз, тынгандан кийин 190 грдуста минут кызарганчабышырабыз.

#75 03 Февраль 2014 - 16:21
Теманыз аябай жагат да. Рецепттеринизге рахмат, колунуз дарт корбосун
Кенештерим - кетирген каталарымдын жыйынтыгы.
#76 03 Февраль 2014 - 20:54
#79 04 Февраль 2014 - 06:38
SaliXa (02 Февраль 2014 - 18:36) жазган:
Печенье "Рогалики"
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
5-ыкмада адашып жазыптырмын. 5-ыкмада кайра эле 4-ыкманы кайталайсыз.
Дагы кошумчалап кетейин, табитинизге жараша ар кандай начинка менен кылсаз да болот. Мисалы мак менен, макты биринчи алдын ала даярдап аласыз, 100 г макка комгудой суу куюп 1-2 саат жибитип коесуз.
#80 04 Февраль 2014 - 12:39
Булочка шекер менен.
Курамы: Булочка камыры, шекер.
Даярдалышы:
Камырды жайып, устуно шекерди себебиз.

Шекер себилген камырды ороп, бирдей болукчолорго болуп кесебиз да ар бир кесилген камырдын асты жагын жабыштырабыз.

Ар биринин четини гулго окошотуруп жасап, бетини жумуртканын сарысы менен суйкойбуз, анан духовканын листине тизип 200 градуста кызыган духовкада 20-25 минут бышырабыз.
jpg]

Курамы: Булочка камыры, шекер.
Даярдалышы:
Камырды жайып, устуно шекерди себебиз.


Шекер себилген камырды ороп, бирдей болукчолорго болуп кесебиз да ар бир кесилген камырдын асты жагын жабыштырабыз.





Ар биринин четини гулго окошотуруп жасап, бетини жумуртканын сарысы менен суйкойбуз, анан духовканын листине тизип 200 градуста кызыган духовкада 20-25 минут бышырабыз.



Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 04 Февраль 2014 - 12:41