SaliXaдан түркүн даамдар.
#81 05 Февраль 2014 - 18:29
#82 07 Февраль 2014 - 16:12
Керектелуучуазыктар: 1 литр сут, 1.5 стакан шекер.:
Даярдалышы: Шекердин устуно ¼ стакан кайнак суу куюп аралаштырып ээритебиз. Андан сон сутту куюп жай отко койуп, шекер ээригенче аралаштырып турабыз, кайнаганда отту аш дегемдегендеги оттун абалынан да жайыраак кылып коебуз, 1.5 саат ушул аблдагы отто аралаштырып кайнатабыз. Коюулуп баштаганда дагы 5 минут кайнатып оттон чыгарабыз. Эгер коп кайнатып жиберсениз асты тез куйуп калышы мумкун. Табы кайтканда бир идишке куюп муздаткычка салып коебуз.
Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 07 Февраль 2014 - 16:15
#83 07 Февраль 2014 - 16:36
Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 07 Февраль 2014 - 16:40
#84 07 Февраль 2014 - 17:03
Керектелуучу азыктар: 2 дана банан, 1 жумуртка, 50 мл. сут, 1 стакан шекер, ½ стакан ун, 2 аш кашык осумдук майы.
Даярдалышы: Чукур идишке банан, жумуртка, сут, шекер салып бир калыптагы масса даяр болгончо миксер менен аралаштырып, устуно унду салып тез аралаштырабыз. Кашык менен даяр болгон массаны комоч казандагы кызыган майга салып эки жагын кызартып башырып алабыз. Табитинизге жараша ар кандай ширелуу соустар менен жесениз болот.



Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 07 Февраль 2014 - 17:03
#85 07 Февраль 2014 - 17:26
Печенье творог менен.
Керектелуучу азыктар: 400 г творог,200 г маргарин, 500 г ун, шекер керектелишинче, сода 0.5 чай кашык, туз татымына жараша.
Даярдалышы:
1. Творог, маргаринди ири кыргычтан откоруп, туз салып аралаштырабыз.
2.Андан сон устуно ун, сода салып камыр жасйбыз, бир аз тыныктырып коюуп камырды жайып тегерек кылып кесебиз. (стакан ж.б тегерек идиштердин изи менен)

4. Уч бурч формадагы печеньнени устунку тарабына дагы шекер себелеп, бир чекесин таякча (зубачистка) менен сайып коебуз ажырабай жабышып бышуу учун.
5. Даяр болгон печеньени кызыган духовкага салып бышырып алабыз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 07 Февраль 2014 - 17:27
#86 07 Февраль 2014 - 18:09
Керектелуучу азыктар: 600 г фарш, 100 г гуруч,300 г капуста, 100 г тууралган пияз, 3 даана жумуртка, 400 г сметана, туз,мурч.
Даярдалышы:
1. Фаршка майда тууралган пияз, сууга бышырылган гуруч, сууга бышкан жуумртка,туз, мурч кошуп аралаштырасыз.
2.Капустаны 5-10 минут кайнатып ,жалбырактарын жумшартып, жумшаган жалбырактарын кесип алып ар бирине даяр болгон фарштан салып оройбуз.
3. Оролгон капустаны майланган духовканын листине тизип, устуно сметанадансуртуп кызыган духовкага салып бышырабыз.
Тамагыныздар даамдуу болсун!


#88 08 Февраль 2014 - 11:29
Керектелуучу азыктар: камырына: 4 аш кашык сметана, 4 аш кашык майонез, 2жумуртка, 9 аш кашык ун.
Даярдалышы: Камыры суюк сметана сыяктууболот. , камырды духовканын листине куюп, устуна каалаганыныздай табитинизге жараша начинка салсаныз болот. Копченая колбаса, шампиьон, помидор, сыр, болгар калемпирин, майонез, жана башка татымдары кошуп кызыган духовкага салып бышырып алабыз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 08 Февраль 2014 - 11:30
#89 08 Февраль 2014 - 22:18
Куамы: 1 кг жузум, сироп учун суу 2 стакан, 1 кг шекер, 1 чай кашык лимон кислотасы.
Даярдалышы6 Жузумду тазалап жууп, ;анын данектерин акыын ийненин учун чыгарып аласыз эгер кааласаныз, сууга шекрди салып кайнатып, сиропту даярдап алабыз, сироп муздаганда ага жузумду салабыз. Кыям даяр болгончо бир гана жолу кайнатыш керек. Кайнап буткон сон лимон кислотасын кошуп коебуз.
#90 12 Февраль 2014 - 16:14
Керектелуучу азыктар : 1 стакан жугору 0.5 саткан осумдук майы , ¼осумдук майы , ааш кашык сарымай .
Даярдалышы : Жугору жарылып атылганы учун усуту жабыла турган капкагы бар мискейге кылабыз . Жай отто кызыган мискейге осумдук майын салып , сары майды да салып (сары май кошпосо деле болот , сары майды даам учун кошуп койсо болот ). Сар май эригенде жугоруну салабыз . Отту орточодон жогору абалга которуп майдын чызылдаганы кобойгондо мискейдин капкагыны жабабыз . Биз аздан сон жугору жарылып атыла баштайт бир аздан сон жугорунун атылышы кобоюуп кайра азайып баштап токтойт . Токтогондо отту очуруп ыссыгында шекерди салып аралаштырабыз . ,( 1 стакан жугорудон орточо мискейде 1.5 мискей поп - корн чыгат , шекер , осумдук майын озунуздун табитинизге жараша кошсонуз болот ).

#91 12 Февраль 2014 - 17:14
#92 12 Февраль 2014 - 17:32
Мага жакты, колуңузга береке!
#93 13 Февраль 2014 - 11:21
Кенештерим - кетирген каталарымдын жыйынтыгы.
#94 13 Февраль 2014 - 11:22
Керектелуучу азыктар: 1 стаканкаймак, 3-4 аш кашык шекер.
Даярдалышы: Каймакты чункур идишке салып, мискер менен аралаштырабыз каймакка из тушкончо.Суроттогудой из корунуш керек, ото эле коп аралаштыруу дагы керек эмес. Андан сон шекерди аз-аздан салып аралаштырабыз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 13 Февраль 2014 - 11:23
#95 13 Февраль 2014 - 11:28
#97 13 Февраль 2014 - 12:57
Керектклуучу азыктар:
Камырына: 200 гр маргарин, 3 стакан ун, 0.5 сай кашык разрыхлитель, 1 стакан айран.
Начинкасына: 500 г творог, 0.5-1стакан шекер, 1 чай кашык ванилин, 1 даана жумуртка.
Даярдалышы: Унду разрахлитель менен аралаштырып кесилген маргаринди салып кукум кылып аралаштырып, устуно айран куюп кол учундакамыр жасап алабыз, камырды учко болуп зувала жасап 1 саат тыныктырып коебуз.Тынган камырды 3 мм калындыкта жайып, жайылган камырга начинканы салып жайып, рулет формасында ороп 3-4 см кылы кесип,устуно жумуртканын сарысын суртуп кызыган духовкага салып 180 граддуста 30-35 минут бышырып алабыз.
Начинкасы: жумуртканын агыны сарысынан болуп алып творгго кошуп, шекер, ванилин дагы салып аралаштырабыз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 13 Февраль 2014 - 13:56
#98 13 Февраль 2014 - 13:54
Керектелуучу азыктар: 4 даана бадырын, ½ чай кашык туз, 1 аш кашык майдалангансарымсак, , ½ чай кашык кунжут майы, татымына жараша гуруч уксусу, женил соевое соус, шекер, чили пастасы, кызыл мурч.
Даярдалышы:
Ар бир бадырынды 8ге болуп идишке салып туз себип, туз синиш учун 30 минут коюуп коебуз, Андан кийин калган азыктардын бардыгын кошуп аралаштырабыз. Салатыбыз даяр. Кааласаныз муздаткычка 1-2 саат салып койсонуз даамы дагы жакшы чыгат.

Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 13 Февраль 2014 - 13:55
#99 13 Февраль 2014 - 16:36
Керектелуучу азыктар: 1 пакет слоенное камыр, 4 стакан майдаланган грек жангагы, 200 г маргарин, 1 чай кашык корица, 2 стакан бал, 3 чай кашык ванилин, шекер ½ стакан,суу ½ стакан.
Даярдалышы:
1. Майдаланган грек жангагына корица кошуп куурунуз.
2. Жука кылып камырды жайып,майланган духовканын листине салыныз.
3. Андан кийин устуно куурулган жангактан себелеп устуно дагы бир жайылган камыр менен жабыныз.
4. Жогорудагы 3 пунктагы ыкманы 3 жолу кайталап 3 катар катмар жасап, ромб формасында кесип духовкага салып 15-20 минут бышырасыз.
5. Башка бир идишке балды куюп маргаринди ээритип кошосуз.
6. Андан сон шекерди кошосуз
7. Андан сон ванилин, суу кошуп тынымсыз арлаштырып кайнатасыз. Андан кийин Пахлава бышканда даяр болгон массаны устуно куюп бир 1-2 саат коюуп коесуз чтобы пропитаться. .



Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 13 Февраль 2014 - 16:38
#100 13 Февраль 2014 - 17:08
Керектелуучу азыктар: 3-4 болук тоок эти, 1 даана пияз, 2 даана картошка, 1 даана помидор,1 даана сабиз, 1 даана болгар калемпири, 4 даана сарымсактын тишчеси, туз, зире, осумдук майы.
Даярдалышы: Пиязды жай отто кызартып,тоок этин салып кууруйбуз.Этти бир аз кууруп агара баштаганда (кызартып куруш шарт эмес) тууралган помидорду салып 1-2 минут кууруйбуз.


Духовканын чункур листине тууралган картошканы салып устуно калган тууралган азыктарды, туз, зиреж.б. татымаларды салабыз.


Устуно куурулган этти салып фольга кагазы менен ороп 250 градуста 30 минут бышырабыз.30 минут болгодо духовканын ыссыгын 200градуска тушуруп дагы 30 минут бышырабыз.


Билдирүүнү түзөткөн: SaliXa: 13 Февраль 2014 - 17:11