Ашлянфу
#21 28 Январь 2014 - 09:05
#23 03 Февраль 2014 - 08:06

Ал мени эшек деди, ооба дедим,
Менинда кемсинтууго жетет тилим!
Не кылам айкырышып, кыйкырышып,
Эшектигин мен анын билип туруп.
Байдылда Сарногоев
#25 05 Февраль 2014 - 06:31
#26 05 Февраль 2014 - 14:20
#27 07 Февраль 2014 - 09:58
#28 09 Февраль 2014 - 19:59
#29 09 Февраль 2014 - 22:49
#30 15 Февраль 2014 - 04:49
#32 19 Февраль 2014 - 20:56
Ал мени эшек деди, ооба дедим,
Менинда кемсинтууго жетет тилим!
Не кылам айкырышып, кыйкырышып,
Эшектигин мен анын билип туруп.
Байдылда Сарногоев
#33 19 Февраль 2014 - 21:02
Жеңиш - менин тагдырым.
#34 15 Апрель 2014 - 12:47
adalsvards (19 Февраль 2014 - 21:02) жазган:
+ Жибек жолу/Карпинка жакта бир гана ашлянфу даярдалган ашкана бар экен. Эх, эң мыктысы! Дароо эки порция алдырып ичсеңиз деле тобой калышыңыз мүмкүн

Бир гана Эрк шыбырайт "Алга!",- деп.
#35 16 Апрель 2014 - 10:00
Я буду терпеливым,
Я стану повторять:
Чтобы быть счастливым,
Нужно уметь ждать
#36 16 Апрель 2014 - 10:07

Билдирүүнү түзөткөн: lazygirl: 16 Апрель 2014 - 10:08
#37 16 Апрель 2014 - 10:23
соус: ысыган казанга бир - эки аш кашык шекер куйгузуп кууруйт, ага суу куят (порцияцын озунорго жараша), суу кайнагандан кийин уксуз эссенциясын кошуп (даамына жараша) оттон алып коёт.
куурма: такыр майы жок этти майда туурап кууруйт, ага ичке тууралган калемпир кошуп кууруйт, жуусай кошот. баардыгы куурулуп буткондо ичке тууралган бадыран кошуп коёт, бирок ал бырсылдаган бойдон калыш керек. буларды баягы соуска кошот. дагы бир сыры - куурулган жумуртка, аны идиштеги майды синирип алгыча аралаштырып кууруйт, майда убаланма болуп куурулат, муну дагы соуска кошот. албетте, соусту туздаганды унутпагыла. ушинтип даярдап туруп муздатат. муздагыча камырын чоёт, кахмалын кайнатат, аларды озунор эле жасап аласынар.
менин секретим - камыр чойуп отурбай, спагетти эле бышырып коём, жолдошума жагат.
Билдирүүнү түзөткөн: sestra: 16 Апрель 2014 - 10:24
#38 17 Апрель 2014 - 18:50
Кесме
Камыр жасалуучу
идишти 2-3 ирет кайталап таза жууп
алуу керек. Азыктарды туура тандоо жана мыкты даярдай билүү тамактын
аш болумдуулугун жан даамдуулугун
арттырат.
Ашлянфунун негизги бөлүгүн кесме
түзөрү анык. Андыктан биринчи
кесмесин даярдап алуу керек. Унду өлчөп салып, жумуртка кошуп, туздуу
суу менен жууруйбуз. Камырды 10-15
мүнөт тыныктырып, ийине келген
камырды чоёбуз. Кайнап жаткан сууга салып бышырып, кесмени өсүмдүк майы менен майлап койсок, ашлянфунун кесмеси даяр болот.
Крахмал
Ашлянфу жасоодо крахмалды да
мыкты даярдоо чоң мааниге ээ. Чакан идишке муздак суу куюп, крахмал кошуп жакшылап чалып алабыз да, кайнап жаткан сууга (3 литр сууга 200 грамм кошууга болот) куябыз. Аны жай отко 30-40 мүнөт кайнатуу керек.
Татымына жараша туз жана уксус
кошууга болот. Кайнап жаткан учурда
тындырбай бирдей ыргакта жыгач
чөмүч менен аралаштыруу керек.
Коюуланып бышкан соң крахмалды чарага куюп, муздаткычка сактап
коёбуз.
Чык
Эми соус жасоого киришебиз. Пияз,
болгар калемпирин таза жууп даярдап алабыз да, чарчы формада туурап майга кууруп, үстүнө жумуртка чегип коёбуз. Андан соң кайнаган суу куюп аралаштырып, оттон чыгарабыз.
Суугандан кийин туз, мурч, даам
берүүчү жашылчалар (жусай, укроп, петрушка) кошобуз. Соңунда татымына жараша уксус кошуу зарыл.
Лаза
Ашлянфунун лазасын жасоо үчүн да
чеберчилик талап кылынат.
Сарымсакты майдалап туурап, ага
кызыл калемпир кошуп, ысып турган
майга салып 5-10 мүнөт кууруп алабыз.
Билдирүүнү түзөткөн: ANGEL_: 17 Апрель 2014 - 18:51
жазылып жаткандардын баарына ишене берүүңдү
токтот. Андан көрө, көңүл төшөп көзөмөлдө жана
сезимиң менен ирге.
#39 17 Апрель 2014 - 18:52
бышырарыңыз менен майлабастан
муздагыча күтө турсаңыз, муздак
кесме колго жабышпайт. Бышкан крахмалды куюудан мурда
идишиңизди өсүмдүк майы менен
майлап коюңуз. Майланган идишке
крахмал жабышпай жакшы уюйт. Жумуртканын ордуна эт кошуп
койсоңуз да жакшы даам берет.
Айзат Анарбекова
Kenesh@super.kg
жазылып жаткандардын баарына ишене берүүңдү
токтот. Андан көрө, көңүл төшөп көзөмөлдө жана
сезимиң менен ирге.
#40 29 Апрель 2014 - 21:17