SaliXaдан түркүн даамдар.
#163 23 Июль 2014 - 15:38

#165 25 Июль 2014 - 11:24
#166 25 Июль 2014 - 17:48
Керектклуучу азыктар: Булочканын камыры( булочканын камырынын рецепи 4 бетте жазылган), 100 гр маргарин, сироп.
Даярдалышы:
1. Даяр камырды кичине зувала жасап 15 минут тындырып коебуз, тынгандан сон зуваланы жайып маргарин суртобуз.

2. Маргарин сурткондон сон 2 см. олчомундо буктоп чыгабыз.

3. Камырды буктогондон сон акырына чейин жеткирбей 3-4 см калтырып экиге болуп кесебиз.

4. Камырды кескенибизден сон эки жакка ажыратып, ачып журок формасына окшотуп жасайбыз.

5. Булочкаларды духовканын листине тизип, жумуртканын сарысын суртуп кызарганча бышырып алабыз.

6. Булочкалар бышкандан сон устуно шекер сиропун суртуп, фантазиянызга жараша кооздоп коесуз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 25 Июль 2014 - 17:49
#167 25 Июль 2014 - 23:52
SaIixa (08 Апрель 2014 - 15:38) жазган:
Керектелуучу азыктар: 250 мл айран, 150 г ун, 2 даана жумуртка, 200 г сыр, 200 г сосиска же колбасы, 1 чай кашык разрыхлитель, туз.
Даярдалышы:
1) Сырды кыргычтан откоробуз, сосисканы тегерек жука кылып туурайбыз.
2) жумуртка, айран 1/3 чай кашык туз кошуп аралаштырып, разрыхлитель, ун кошуп жакшылап аралашттырабыз болтокчолор жок болгончо.
3)Даяр болгон камырга сыр, сосисканы кошуп аралыштырып, духовканын майланган листине тегиздеп салып 180 градуста 35-40 минут бышырабыз.

Эже, май кошулбайбы камырына?
#168 26 Июль 2014 - 14:39
Эже, май кошулбайбы камырына?
[/quo
Кошулбайт, айрандан бир аз кемитип ордуна маргарин кошуп койсон деле болот.
Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 26 Июль 2014 - 14:41
#169 27 Июль 2014 - 19:49
[/quote]
Тубуно жабышпайбы деп сураганым. Рахмат.
#170 29 Июль 2014 - 16:02
Men pirok jasasam ar daiym ancha iwibei kalat,owol emneden kantsem iwiyt? Soodany kaisyl ubakta salysh kerek? Aityp koiun4u surany4. Aldyn ala raxmat!
#171 30 Июль 2014 - 11:58
Salamatsyzby Salixa eje? Men sizden suraiyn degem.
Men pirok jasasam ar daiym ancha iwibei kalat,owol emneden kantsem iwiyt? Soodany kaisyl ubakta salysh kerek? Aityp koiun4u surany4. Aldyn ala raxmat!
[/qu
Саламатчылык. Сен жасаган пирогдун рецебин жазсан, пирогдун рецебине жараша жасалат ар кандай болуп. Мен жазган пирогдордон жасап корсон.
#172 31 Июль 2014 - 14:07
#173 31 Июль 2014 - 14:17
Колунузга береке, дагы да коп жазыныз.
Билдирүүнү түзөткөн: Nariste...12: 31 Июль 2014 - 14:18
#174 31 Июль 2014 - 18:21
жасай турган салаттардын рецептерин да жаза кетинизчи?
#175 02 Август 2014 - 16:12
#176 07 Август 2014 - 15:11
Керектклуучу азыктар: 3,4 даана картошка, 3,4 даана бадырын, 1,2 даана пияз, 4 даана жумуртка, 3,4 даана сабиз, 200 гр колбаса, татымына жараша майонез, туз, мурч.
Картошка, сабиз, жумуртканы (жумуртканын 1 даанасын салатыбыздын устун кооздогону алып коебуз) кайнатып алып, кыргычтан майда кылып чыгарып алабыз, колбасы менен бадырынды кубик формасында майда кылып туурап алабыз. Пиязды майдалап туурап кайнак суу менен жуугандан сон муздак суу менен жууп алабыз.
Бардыгыны бир идишке тизип-жайып салып чыгабыз. Биринчи картошка + туз +майонез, колбасы + туз + майонез, бадырын + туз + майонез, пияз + туз + майонез, жумуртка + туз + майонез + сабиз, татибитинизге жараша мурч кошуп койсонуз болот каалагат катмарына (слой).
Сабиздин устуно жумуртканын агынан коз жана мурун тарабын жасайбыз Коздун карасы,кулагын, мурдун кирпиктерин, оливкадан, мурутун укроптон жасап кооздоп ккоебуз.

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 07 Август 2014 - 15:12
#177 07 Август 2014 - 17:03
Керектелуучу азыктар: 1-2 даана маринаддалган бадырын, 200 гр тоок эти, 2 даана картошка, 1 даана сабиз, 1 даана жумуртка, сметана, туз, устуно анар, маринаддалган жугору, кок нокот.
Даярдалышы: Жумуртка, сабиз, картошканы сууда кайнатып алып, майда кубик формасында туурайбыз.тоок эти дагы кубик формасында тууралат.
Бир идишке биринчи сабиз + туз сметана, картошка + туз + сметана + тоок эти + туз + сметана, бадырын +туз + сметана салып, салатты кополок формасына окшотуп жасап, устуно сметана тегиздеп суртуп, жумуртка, жугору, нокот, анар, 2 даана кок пияз менен кооздоп коебуз суроттогудой кылып.
Салат даяр!


#178 10 Август 2014 - 13:21
#179 11 Август 2014 - 16:50
Керектклуучу азыктар: тоок эти 300 гр, сабиз 2 даана, жумуртка 4 даана, 1 банка козу карын, 1 банка жугору, 100 гр осумдук майы, майонез, чипсы, укроп, туз.
Даярдалышы:
Этти майда кубик кылы туурап, кызыган осумдук майына кууруп алабыз. Тарелкага катмар кылып ( слой) салып чыгабыз: биринчи куурулган эт + майонез + кайнатылып, майда кыргычтан откорулгон сабиз + туз + майонез + майдалап тууралган козу карын + туз + майонез + кайнатылып, кыргычтан откорулгон жумуртка + туз + майонез + жугору, чекелерине чипсыны тизип, чекелерине айлантып тууралган укроп менен кооздоп чыгабыз.
