Улуттук суусундуктар кыргызымдын улуттук суусундук, ичимдиктери
#81 11 Август 2014 - 14:43
Кымызга сахар кошуп ичкен жагат.Москвада болсо бозо ичебиз сатып келет жердештер.
#83 17 Август 2014 - 18:18
Кымыз, шоро болсо кана эле азыр.
Аллахым көрсөткөн ар бир күнүңө бейэсеп шүгүр!
#84 18 Август 2014 - 04:36
кымыз,бозо,жарма,
чалап аябай сонунда ох и)))
мага танды озум жасап ичкен жагат сонун болотта
мага танды озум жасап ичкен жагат сонун болотта
#86 19 Август 2014 - 18:38
Бишкекте Шоро компанияСынын суусундуктарынын баары жагат.особенно танды коп ичемин.
#87 20 Август 2014 - 00:42
#88 03 Сентябрь 2014 - 02:29
ekyshka09 (09 Октябрь 2011 - 21:23) жазган:
Мен максымды жакшы жасайм кобуруп-жабырып менин колуман жакшы ачыйт. Жасалуу рецеби :
Талкан-200граммдай мен коз олчом менен жасап конгом,
койдун майы( тон май)- 2 чон кашыктай
ун- куурганга 3-4 чон кашык, ачыткыга 2-3 чон кашыктай.
суу- 3 литрдей
ачыткы-максым(100 гр) жок болсо шородон ачытса болот
Жасалышы- мискейди кургактап отко кактап кургагандан кийин койдун майын салабыз.Май эрип ысыганда ундан 3-4 кашыктай салып кууруйбуз.Кызарганча кууруп суу куябыз( айта кетчу нерсе ундун ордуна талкандын озун да кууруса болот). Суу кайнап баштаганда талканды чалгыч менен болток калтырбай абдан чалып сууга салып бышканча кутобуз. Талкан даамы чыгып бышканда отту очуробуз. Жарма жылымык болуп муздаганча кутобуз. Тузду жарма жылуу болгондо гана кошуш керек ысык кезинде салынган туз жарманын онун бузуп кара жарма кылып жиберет. Туз максымдын ачышында чон роль ойнойт.Туз кем болуп калса да максым ачыбай койушу мумкун. Даамдап коруп кичине откурурок болсо жакшы болот. Бышкан жармага ачыткыны куйуп,ун чалып (болток кылбай)аралаштырып, устун жаап жылуулап койобуз. 6-8 сааттан кийин буркулдап ачыган максым даяр. Оной, суу ичкенче жасап корсонор ток да, суусунун да канат. Мен ысык май токоч менен максымдан жутуп алып жайдары жумуш бутургонду жактырам.
Талкан-200граммдай мен коз олчом менен жасап конгом,
койдун майы( тон май)- 2 чон кашыктай
ун- куурганга 3-4 чон кашык, ачыткыга 2-3 чон кашыктай.
суу- 3 литрдей
ачыткы-максым(100 гр) жок болсо шородон ачытса болот
Жасалышы- мискейди кургактап отко кактап кургагандан кийин койдун майын салабыз.Май эрип ысыганда ундан 3-4 кашыктай салып кууруйбуз.Кызарганча кууруп суу куябыз( айта кетчу нерсе ундун ордуна талкандын озун да кууруса болот). Суу кайнап баштаганда талканды чалгыч менен болток калтырбай абдан чалып сууга салып бышканча кутобуз. Талкан даамы чыгып бышканда отту очуробуз. Жарма жылымык болуп муздаганча кутобуз. Тузду жарма жылуу болгондо гана кошуш керек ысык кезинде салынган туз жарманын онун бузуп кара жарма кылып жиберет. Туз максымдын ачышында чон роль ойнойт.Туз кем болуп калса да максым ачыбай койушу мумкун. Даамдап коруп кичине откурурок болсо жакшы болот. Бышкан жармага ачыткыны куйуп,ун чалып (болток кылбай)аралаштырып, устун жаап жылуулап койобуз. 6-8 сааттан кийин буркулдап ачыган максым даяр. Оной, суу ичкенче жасап корсонор ток да, суусунун да канат. Мен ысык май токоч менен максымдан жутуп алып жайдары жумуш бутургонду жактырам.

Мен бүгүн биринчи жолу жасадым эле ысык кезинде туз кошупмун,өлтүргөн окшойм ээ?

Аллахым көрсөткөн ар бир күнүңө бейэсеп шүгүр!
#90 07 Сентябрь 2014 - 02:52
Максымды жазган кызга чооң рахмат, жыргап эле калдым холодильниктен шоро үзүлбөй.
Аллахым көрсөткөн ар бир күнүңө бейэсеп шүгүр!
#94 03 Июль 2015 - 01:59
Максым, бозо жагат мага. Уйдо максым даярдап, жыргап эле калдык))
♔ Aytku(love)a ♔
#95 03 Июль 2015 - 04:07
Квас ичип отуруп "эххх ушунун ордунда шоро болуп калса ээ"деп кыялданып калабыз.
#96 03 Июль 2015 - 16:40
Мен максым жасасам эч эле ачыбайт гоо, жогорудагы рецепт боюнча жасап корсом да ачыбай койду негеее.
#98 03 Июль 2015 - 19:05
#100 03 Июль 2015 - 20:24
Москвада талканды кайдан тапса болот озумдо талкан барында максым жасачумун эми калбай калды.