Суперстан: Торт түрү жана анын рецепти - Суперстан

Перейти к содержимому

Сыр сөзүм кандай эле?    Каттоо   
Форумдан кенен издөө
  • > Негизги темалар
  • > Билерман
  • > Ашкана сырлары
  • ЖАЛПЫ ЭРЕЖЕЛЕР
  • Соңку билдирүүлөрдү кароо
  • RSS поток
  • RSS поток
  • (14 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • →
  • Акыркы бет »
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Торт түрү жана анын рецепти Торт жөнүндө билгендерге Жана билбегендерге

#61 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 12:56

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Камырынын жуурулушуна 100 грамм масло (озунузго кандай жаккан болсо боло берет) . жана бал 2 чон ашкана кашыгы менен анан кум шекер 200 грамм жетиштуу, аларды бир желим мискейге салабыз дагы газдагы кайнап жаткан суунун устуно коюп эритебиз . (микровалновка болбойт)

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093543.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#62 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:00

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Ошол эле ээриген майга бир чай кашык сода жана эки жумуртка кошобуз.(соданын кошуп аралаштыргандан кийин кайнатылган суунун устунон алып андан сон жумуртка кошобуз .) аны аралаштырып бутуп .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093605.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093624.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#63 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:06

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Анан жанакы даярдыка оз олчомдогу ун салабыз . унду канча грамм экени маани эмес . ошол май менен аралашмасы бир аз колго жабышпаган бирок жумшак болуусу зарыл .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093646.jpg

Билдирүүнү түзөткөн: aqua-94mema: 25 Март 2015 - 13:52

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#64 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:10

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Камырды мискейден алып тактайга унду коп себелеп ошого бир аз кол менен ийлеп анан тигинде болунуп тургандай бирдей болукторго болосунор .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093707.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093728.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#65 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:14

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Кыстарма :болукторду жумурткадан бир аз чонураак олчомдо болгону жакшы .

Ал эми ал болукторду алып бирден тоголоктоп тактайдын устун ун менен буулап даярболгон тоголок камырды коебуз да муздаткычка 30 мунот коюп коюубуз керек .антпесе бири бирине синишпей калат .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093753.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093812.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#66 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:21

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Андан кийинки баскыч :даяр болгон камырды алып духопканын табагына коюп алдаганча жалпайтабыз ,болбосо катуу кармасак айрылып кетиши толук мумкун . :апчхи: аябай жука кыла бериниз .калыны 1 см болот . даяр болгон камырды бир тарелкабы же капкакбы ?иши кылып тегерек нерсе менен басуу керек .анкени бышканда торттун формасы окшош болуу учун .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093830.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_093938.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#67 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:26

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Кийин бышканда калдыктарын алып коесуздар .бирок ыргытпаныз .ал керек болот. Андан сон ыссыгында жалпак жыгачпы же темирби кашык менен абайлап чыгаруу керек . :unsure:

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_094007.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_094026.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#68 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:36

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Баарын бышырып алгандан кийин . ар бирин тарелкага коюп жатып даяр болгон кремден сыйпап жанакы ашып калган калдыктарын майдалап ,кадимки жангакты кошуп майдалап ,ар биринин арасына крем менен кошо сыйпайбыз .

Баса кремди жасоо оппоной ага эки сливичное масло жана сгущенка вареная керектелет . эки чон кашык менен салабыз сгущенканы . аны да озунчо ээритиш керек . бирок микровалновка болбойт . уй шартында чон идишке салып эле кашык менен аралаштыра берсениз озу соонун болуп ээрип берет .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_094049.jpg
  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_094121.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#69 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 13:43

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Унтуп коюпмун .баштаганда эле тарелкага салуу керек жана тортту тегерете таза кагаз менен курчап коюнуз . украшения кылганда тарелканын чети кир болбошу учун .андан сон четтерин да каймак менен суруп ага жангак жана майдаланган торттун калдыктарын сыйпап чыгабыз да устун ар кандай нерсе менен жасаса болот .мен мейиз менен жасаганды туура кордум . тутукчо менен жасаныз ынгайлуу болот .

Тортунар таттуу болсун . баарынарга конул бурганынарга рахмат . :)

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: IMG_20150325_094222.jpg

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#70 Пользователь офлайн   admin_superstan   25 Март 2015 - 14:40

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Супермодератор
  • Билдирүүсү: 13 231
  • Катталган: 05 Сентябрь 11
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 12:16
  • Жынысы:Белгисиз
  • Калаасы:SUPER.KG

"эң жакшы көрүп жеген "медовик" тортун чогу жасайбыз" темасы менен бириктирилди.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#71 Пользователь офлайн   biyke_kg   25 Март 2015 - 14:56

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 37
  • Катталган: 28 Июнь 13
  • Соңку аракети: 29 Июл 2016 06:09

agua-94mama, testasyn duhovkada kan4a minut koebuz i kan4a gradusta,
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#72 Пользователь офлайн   aqua-94mema   25 Март 2015 - 15:20

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

biyke_kg (25 Март 2015 - 14:41) жазган:

agua-94mama, testasyn duhovkada kan4a minut koebuz i kan4a gradusta,




Ооба аны унутупмун . 3-5 мунот кана турат болбосо куйуп кетет
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#73 Пользователь офлайн   biyke_kg   25 Март 2015 - 15:26

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 37
  • Катталган: 28 Июнь 13
  • Соңку аракети: 29 Июл 2016 06:09

rahmat, buirusa jazaiyn4y
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#74 Пользователь офлайн   aqua-94mema   02 Апрель 2015 - 13:26

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Салам баарынарга . азыркы торттун аты "черный принц" же болбосо "кара ханзаада" .

Камырдын даярдалышы:
айран 1 стакан
Ун 1 ст,
Кум шекер 1 ст
Какао 1ашкана кашык .
Сода 1чай кашык
Жумуртка 1штук

Кремдин даярдалышы :

Сливочное масло 200г
Шекер жарым стакан
Сметана 250 г (мумкун болушунча проценти жогорусу)


Биринчи баскыч : мискейге жумуртканы жарып салып ,шекерди кошуп анын устуно айранды куюп ,аралаштырабыз ,кийин даяр турган какао менен соданы аралашмага салабыз да 15 мунотчо баарын бир темпте аралаштырып шекерди ээритип алабыз . даяр болгон камырыбыздын корунушу уютулган айрандай эле болот. Аны бир аз жапысыраак желим мискейге куюп духопкага 25-30 мунот коюп коебуз .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-08-49.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-08-58.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-06.png

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#75 Пользователь офлайн   aqua-94mema   02 Апрель 2015 - 13:30

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Камырдын тусу болсо кара болот жана ал бышкандан сон аны жыгач кашык менен текшерип алган он .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-10.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-16.png

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#76 Пользователь офлайн   aqua-94mema   02 Апрель 2015 - 13:34

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Каймагынын даярдалышы жонокой эле . ага маслону чонураак тарелкага салып сахарды кошобуз ,устуно сметананы куюп жылмакай болгуча аралаштырабыз .тез эле ээрийт .

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-24.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-27.png

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#77 Пользователь офлайн   aqua-94mema   02 Апрель 2015 - 13:44

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

Бышкан камырды эки болуп алабыз да ортосуна 2 см дей (мен ушундай кылам )калындыкта даяр кремди суртобуз . суртулгон каймака экинчи жарымын жаап устуно жана каптал чекелерине бир аз жукараак кылып каймакты дагы суруп чыгабыз . андан сон озунуз баалап жеген шокаладты бычак менен майдалап устуно капталына сееп коюнуз керек .анан 1 саат жылуу жерге коюп туруп чай менен жесениз соонун болот . тортунар татту болсун! :достор:

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-36.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-09-47.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-10-04.png
  • Прикрепленное изображение: Screenshot_2015-04-02-10-10-08.png

которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#78 Пользователь офлайн   elgiz0890   03 Апрель 2015 - 01:10

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 17 Июнь 14
  • Соңку аракети: 13 Июн 2016 18:03
  • Жынысы:Эркек

aqua-94mema (25 Март 2015 - 13:43) жазган:

Унтуп коюпмун .баштаганда эле тарелкага салуу керек жана тортту тегерете таза кагаз менен курчап коюнуз . украшения кылганда тарелканын чети кир болбошу учун .андан сон четтерин да каймак менен суруп ага жангак жана майдаланган торттун калдыктарын сыйпап чыгабыз да устун ар кандай нерсе менен жасаса болот .мен мейиз менен жасаганды туура кордум . тутукчо менен жасаныз ынгайлуу болот .

Тортунар таттуу болсун . баарынарга конул бурганынарга рахмат . :)

Сизге да рахмат атайын зерикпей жазып,интернеттен сурот откоруп бул жака койгонунузга
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#79 Пользователь офлайн   rabia   07 Апрель 2015 - 05:02

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 594
  • Катталган: 10 Апрель 14
  • Соңку аракети: 21 Сен 2015 10:06

МЕМА сулуунун рецепти мн медовик тортун жасам кордум соонун болду .Рахмат алтыскам зееерикпей ошонун баарын жазып чыкканына.баса мен кремди 2 турлуу кылдым бири сгущенка жогоруда айтылган ,анан сметанный крем кылып .бул кремди 20 %майлуулуктагы сметана ^кумшекерди аралаштырып жасап алсанар болот .
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#80 Пользователь офлайн   aqua-94mema   07 Апрель 2015 - 14:48

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 497
  • Катталган: 03 Декабрь 13
  • Соңку аракети: 20 Ноя 2020 18:42
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:денизден 3 метрге бийик жерде .

rabia (07 Апрель 2015 - 04:47) жазган:

МЕМА сулуунун рецепти мн медовик тортун жасам кордум соонун болду .Рахмат алтыскам зееерикпей ошонун баарын жазып чыкканына.баса мен кремди 2 турлуу кылдым бири сгущенка жогоруда айтылган ,анан сметанный крем кылып .бул кремди 20 %майлуулуктагы сметана ^кумшекерди аралаштырып жасап алсанар болот .




Сметана менен вареная сгущенка эко тортту кескин турдо озгортуп жиберет .сметанный торт болуп калат экен эгер сгущенка кошпосон . ийгилик!
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды
.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

  • ← Мурунку тема
  • Ашкана сырлары
  • Кийинки тема →

  • (14 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • →
  • Акыркы бет »
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Теманы 1 колдонуучу окуп жатат
Колдонуучулар 0, коноктор 1, жашыруун колдонуучулар 0

Билдирүүнү өчүрүү

Кароолордон өчүрүү

Билдирүүнү сайттын башкармалыгы көрө алат

Себеби:

Темадан өчүрүү

Билдирүү толугу менен өчүрүлөт


  • Жогоруга
  • Форумдун тизмегине
  • Cookies тазалоо
  • Бардык билдирүүлөрдү окулган деп белгилөө

Статистика работы системы

  • Азыр убакыт: 24 Июн 2025 01:51

Внешний вид

Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Төлөмүш Океев, 39/7
Тел.: +996 312 882 500
portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Мобилдүү версияМобилдүү версия
Эрежелер Эрежелер

Система для сообществ IP.Board.
Зарегистрирован на: ОсОО "SUPER.KG"

Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: