Курут жөнүндө жазабыз Кайсы жактын куруту даамдуу болот?
#41 20 Июль 2015 - 19:41
Куувунун куруттунан эзип, жупкасын бышырып, сары майын куйдуруп даярдап койот болчу апам. Кышкы чиледе 40 кун ичиргизер эле тушко даяр кылып турат мектептен уколорум менен барышыбызга алтын апам.Чынын да курут тава кучтуу тамак болуп эсептелет эмесби бизде бул курут таваны кудаларгада жасап беришет сыйлуу тамактардын каттарында турат.
#42 20 Июль 2015 - 19:53
2)Сепратордо тартавыз кувуго карагандо оной сутту жылмык кылып туруп эле тартаверес.
Бирок куруту ширин болбойт майсыз дамсыз болот.
#43 02 Август 2015 - 21:00
Жалал-Абадта,
кг.мы 180сом экен.
Жашоодо эч нерсе туболук эмес,
Жыргалчылык болуп атабы ыраахатын тат,кыйын кундор отуп жатса капа болбо булда убактылуу!!
Жыргалчылык болуп атабы ыраахатын тат,кыйын кундор отуп жатса капа болбо булда убактылуу!!
#44 03 Август 2015 - 21:19
Кандай адамдардын жанынан курут узулбойт экен а?Мен боюмда барында гана жебесем башка маалда эсиме да келбейт.Жанымдагы кыздар куруут деп жаман болушат Кудайдын куттуу куну.
#45 04 Август 2015 - 14:11
#47 06 Август 2015 - 09:03
Biikech93 (20 Июль 2015 - 19:25) жазган:
Куруттун бизде эки туру бар
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.
#48 11 Август 2015 - 21:17
Кувуу дегенди укпапмын.Курут жасоо боюнча кыйла эле опыт бар болчу.
Бактылуу-
омур жок,бактылуу кундор гана болот!
#49 11 Август 2015 - 22:18
Кууву,гойлосун дейби?
Мен да куруттун сүйүүчүлөрүнөнмүн, бергенди жей берем.Ал эми базардан алсам,атайын кургабаганынан алам.Же өтө катуу кургаганын алам.Сонун болот.Ииий,кайдагыны эстеттиңер ай,эми таап жеш керек...
Мен да куруттун сүйүүчүлөрүнөнмүн, бергенди жей берем.Ал эми базардан алсам,атайын кургабаганынан алам.Же өтө катуу кургаганын алам.Сонун болот.Ииий,кайдагыны эстеттиңер ай,эми таап жеш керек...
Я закрыла дверь в свое сердце и написала "ВХОДА НЕТ!". Но пришла Любовь и сказала просто: "Я не умею читать..."
#50 22 Август 2015 - 18:56
Чоого, сарымай, калемпир кошулуп жасалган куруттар жагат.
Жизнь прекрасна и удивительна.
..
Живу и радуюсь каждому дню!!!
Живу и радуюсь каждому дню!!!
#51 22 Август 2015 - 19:17
Бизде куруттун туру; 1сильно туздуу курут.2си кайнатма курут.3супер орук курут. Биринчи экинчи курутту баары эле билет болуш керек. Орук курут бул орукту месаровкадан чыгарып сузмого аралаштырып кайнатып курут кылат,аны кургатып калтага салып койушат. Кийин кадимки тамакка окшотуп эле атала кылып ичишет. А муну курут эздим деп койушат. Менин эн жакшы коргон оокатым. Жасалышы. Кургатылган орук курутту идишке салып кайнак суудан куйуп бетин жаап койобуз. Жибип турат казанды отко асып унду кууруйбуз ун кызарганда суудан куйуп кайнатабыз кичине туз салабыз. Кайнагандан кийин жанакы жибиткен курутту эзебиз ( мен колдо эле эзем илгеркилер сокуда эзчу) эзип суусун казанга куяабыз кайнап жатканда сахар кошобуз кичине кайнатып жыргааап иичебиз. Тойумдууу болот адамды ток тутат деп койушат
#52 22 Август 2015 - 19:20
Бизде куруттун туру; 1си туздуу курут.2си кайнатма курут.3су орук курут. Биринчи экинчи курутту баары эле билет болуш керек. Орук курут бул орукту месаровкадан чыгарып сузмого аралаштырып кайнатып курут кылат,аны кургатып калтага салып койушат. Кийин кадимки тамакка окшотуп эле атала кылып ичишет. А муну курут эздим деп койушат. Менин эн жакшы коргон оокатым. Жасалышы. Кургатылган орук курутту идишке салып кайнак суудан куйуп бетин жаап койобуз. Жибип турат казанды отко асып унду кууруйбуз ун кызарганда суудан куйуп кайнатабыз кичине туз салабыз. Кайнагандан кийин жанакы жибиткен курутту эзебиз ( мен колдо эле эзем илгеркилер сокуда эзчу) эзип суусун казанга куяабыз кайнап жатканда сахар кошобуз кичине кайнатып жыргааап иичебиз. Тойумдууу болот адамды ток тутат деп койушат
#53 23 Август 2015 - 10:53
Орук м.н сузм0ну аралаштырып варения жасайтко.)
Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#54 23 Август 2015 - 14:15
#55 27 Август 2015 - 13:10
Кыргызстандан курут келди жатканда да ишке бараардада жанымда курут+суу.кайнатылган курут, кургатылган туздуу курут, сузмо.жеп жатчы деп 10кгдай алып келишиптир жыргапле калдымгоооо.
азырда оозумда курут.
#56 27 Август 2015 - 17:49
Biikech93 (20 Июль 2015 - 20:25) жазган:
Куруттун бизде эки туру бар
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.
Тушунбодум. ..
"Побеждает тот,кто верить,что он может победить."
#57 27 Август 2015 - 19:27
Окуп отуруп шилекейим куюлуп кетти го, мен чого кошулганын жакшы кором.
#58 30 Август 2015 - 23:45
Leilekte kurut koop dep maktanyp koioumbu

Билдирүүнү түзөткөн: Bogotik: 30 Август 2015 - 23:45
#59 31 Август 2015 - 02:02
Бугун мага бир классташым,
жайлоодон кооп курут алып келип берди.

Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#60 31 Август 2015 - 02:08
Курут кылуу учун айранды асыш керек, бутака суусу солугу чейин. Суусу соолуганда тоголоктойсун ар-турдуу кылса болот чон, кичине кылып анан жайып коесун. Ошо жегенди баарыбыз эле билсек керек э? Же айтып берейинби

Жашоо керемет! Бирок, ошону татыкттуу жашап отуу татаал
Адамга эн кыйыны "Кош бол" деп айтуу болсо керек. Ошон учун "Кош бол" - дебейм кайрадан корушкончо. .
Адамга эн кыйыны "Кош бол" деп айтуу болсо керек. Ошон учун "Кош бол" - дебейм кайрадан корушкончо. .