Зыян экен деп эле баары айтышат. Зыяны жок бирок коп туруп калат да. А так жакшы
Гамбургер, фастфуд жөнүндө...
#102 25 Июнь 2015 - 19:00
"
Шаурма үчүн жупка"
Кандай азыктар керек?
Ун: 500 г
Жумуртка: 1 даана
Каймакмай: 2 чоң кашык
Көптүргүч (разрыхлитель): 1
чай кашык
Кайнаган суу: 1 стакан (200мл)
Туз
Кантип жасалат?
Тузду кайнатылган, бирок ысык
эмес сууга эритип аласыз.
Ага эритилген каймакмайды,
жумуртканы кошуп
аралаштырасыз.
Эленген унга көптүргүчтү кошуп
аралаштырып, буларды
жогорудагы аралашмага кошуп
жумшак, бирок жабышчаак
эмес камыр жууруйсуз.
Камырды бир нече бирдей
бөлүктөргө бөлүп, алардан
тегерекчелерди жасайсыз да,
үстүн майлык менен жаап
15-20 мүнөт тыныктырып
коёсуз.
Андан кийин ар бир
тоголокчону калыңдыгын 1
миллиметрден ашырбай
тегерете жаясыз. Диаметри
көмөч казаныңыздыкындай
болсун.
Жайылган камырларды кургак,
кызыган көмөч казанга ар бир
бетин 30-35 секунддан
кууруйсуз. Бул убакытта
жупканын бетинде күрөң
тактар пайда болууга тийиш.
Негизги маселе – жупканы
чоюлчаак жана жумшак
бойдон сактап калуу. Ал үчүн
казандан чыгарарыңыз менен
бетине бир аз суу чачып, ным
майлык менен үстүн жаба
турушуңуз керек.
"ШАУРМА"
Кандай азыктар керек?
Жупка: 3 даана
Тооктун төш эти: 400 г
Бадыраң: 1 даана
Помидор: 2 даана
Капуста: 300 г
Майонез: 100 г
Кетчуп: 50 г
Өсүмдүк майы: 3 чоң кашык
Туз, мурч
Кантип жасалат?
Тооктун этин туурап, туз, мурч
себелеп, бир аз коюп коёсуз.
Өсүмдүк майын кызытып, ага
этти салып кызарта кууруйсуз.
Даяр болгондо тарелкага салып
муздагыча коюп коёсуз.
Эт муздагыча жашылчаларды
даярдайсыз. Капустаны майда
туурап, туз себелейсиз. Ширеси
чыгыш үчүн колуңуз менен бир
аз эзип коюңуз.
Кетчуп менен майонезди
аралаштырасыз.
Эми жупканы жайып,
азыктарды биринин үстүнө
экинчисин кабат-кабат кылып
саласыз: 1-кабат – эт, 2-кабат –
помидор менен бадыраң, 3-
кабат – капуста, 4-кабат – дагы
эт. Аягында майонез менен
кетчуптун аралашмасынан
даярдалган соусту бетине
сүйкөп, жупканы сүрөттө
көрсөтүлгөндөй кылып
оройсуз.
Кандай азыктар керек?
Ун: 500 г
Жумуртка: 1 даана
Каймакмай: 2 чоң кашык
Көптүргүч (разрыхлитель): 1
чай кашык
Кайнаган суу: 1 стакан (200мл)
Туз
Кантип жасалат?
Тузду кайнатылган, бирок ысык
эмес сууга эритип аласыз.
Ага эритилген каймакмайды,
жумуртканы кошуп
аралаштырасыз.
Эленген унга көптүргүчтү кошуп
аралаштырып, буларды
жогорудагы аралашмага кошуп
жумшак, бирок жабышчаак
эмес камыр жууруйсуз.
Камырды бир нече бирдей
бөлүктөргө бөлүп, алардан
тегерекчелерди жасайсыз да,
үстүн майлык менен жаап
15-20 мүнөт тыныктырып
коёсуз.
Андан кийин ар бир
тоголокчону калыңдыгын 1
миллиметрден ашырбай
тегерете жаясыз. Диаметри
көмөч казаныңыздыкындай
болсун.
Жайылган камырларды кургак,
кызыган көмөч казанга ар бир
бетин 30-35 секунддан
кууруйсуз. Бул убакытта
жупканын бетинде күрөң
тактар пайда болууга тийиш.
Негизги маселе – жупканы
чоюлчаак жана жумшак
бойдон сактап калуу. Ал үчүн
казандан чыгарарыңыз менен
бетине бир аз суу чачып, ным
майлык менен үстүн жаба
турушуңуз керек.
"ШАУРМА"
Кандай азыктар керек?
Жупка: 3 даана
Тооктун төш эти: 400 г
Бадыраң: 1 даана
Помидор: 2 даана
Капуста: 300 г
Майонез: 100 г
Кетчуп: 50 г
Өсүмдүк майы: 3 чоң кашык
Туз, мурч
Кантип жасалат?
Тооктун этин туурап, туз, мурч
себелеп, бир аз коюп коёсуз.
Өсүмдүк майын кызытып, ага
этти салып кызарта кууруйсуз.
Даяр болгондо тарелкага салып
муздагыча коюп коёсуз.
Эт муздагыча жашылчаларды
даярдайсыз. Капустаны майда
туурап, туз себелейсиз. Ширеси
чыгыш үчүн колуңуз менен бир
аз эзип коюңуз.
Кетчуп менен майонезди
аралаштырасыз.
Эми жупканы жайып,
азыктарды биринин үстүнө
экинчисин кабат-кабат кылып
саласыз: 1-кабат – эт, 2-кабат –
помидор менен бадыраң, 3-
кабат – капуста, 4-кабат – дагы
эт. Аягында майонез менен
кетчуптун аралашмасынан
даярдалган соусту бетине
сүйкөп, жупканы сүрөттө
көрсөтүлгөндөй кылып
оройсуз.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#103 25 Июнь 2015 - 19:01
"
Гамбургер үчүн булочка"
Кандай азыктар керек?
Кайнатылган жылуу суу: 300 мл
Сүт: 100 мл
Кургак дрожж: 1 чай кашык
Шекер: 4 чоң кашык
Туз
Маргарин же каймакмай: 3 чоң кашык
Ун: 1 кг
Кантип жасалат?
Мискейге суу менен сүттү куюп
аралаштырып, ага шекерди
салып эритесиз.
Анан тузду, майды, дрожжду,
унду кошуп аралаштырып
камыр жууруйсуз.
Камырды жылуу жерге 1-1,5
саат коюп койсоңуз, камыр
көөп чыгат.
Мындан кийин камырды бир
нече бөлүктөргө бөлүп алып,
алардын ар биринен
тоголокчолорду жасайсыз.
Аларды колуңуз менен бир аз
басып туруп эле майланган
калыпка тизесиз.
Булочкаларды 185 градус
ысыктагы духовкага 25-30
мүнөт бышырасыз.
Кандай азыктар керек?
Кайнатылган жылуу суу: 300 мл
Сүт: 100 мл
Кургак дрожж: 1 чай кашык
Шекер: 4 чоң кашык
Туз
Маргарин же каймакмай: 3 чоң кашык
Ун: 1 кг
Кантип жасалат?
Мискейге суу менен сүттү куюп
аралаштырып, ага шекерди
салып эритесиз.
Анан тузду, майды, дрожжду,
унду кошуп аралаштырып
камыр жууруйсуз.
Камырды жылуу жерге 1-1,5
саат коюп койсоңуз, камыр
көөп чыгат.
Мындан кийин камырды бир
нече бөлүктөргө бөлүп алып,
алардын ар биринен
тоголокчолорду жасайсыз.
Аларды колуңуз менен бир аз
басып туруп эле майланган
калыпка тизесиз.
Булочкаларды 185 градус
ысыктагы духовкага 25-30
мүнөт бышырасыз.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#104 25 Июнь 2015 - 19:03
"
Гамбургер"
Кандай азыктар керек?
Фарш: 0,5 кг
Талкаланган нан
(панировочные сухари): 50 г
Жумуртка: 1 даана
Помидор: 1 даана
Туздалган бадыраң: 1 даана
Салат жалбырагы
Майонез, кетчуп
Өсүмдүк майы
Кантип жасалат?
Алгач фарштан котлет жасап
аласыз. Ал үчүн фаршка
талкаланган нанды,
жумуртканы, татымына
жараша туз кошуп
аралаштырасыз.
Пайда болгон аралашмадан
калыңдыгы 1 сантиметрден
чоң эмес, диаметри булочка
менен бирдей болгон котлет
жасайсыз. Болжол менен сегиз
даана котлет чыгууга тийиш.
Котлеттерди кызыган майга
салып орточо отто эки жагын
кууруйсуз.
Помидорду, туздалган
бадыраңды туурап даярдап
аласыз.
Эми ортосунан кесилген
булочканын ортосуна
майонезден сүртүп, салат
жалбырагын салып, анын
үстүнө котлетти, анан
помидорду, бадыраңды салып,
кетчуптан кошуп туруп
булочканы жаап коёсуз.
Кандай азыктар керек?
Фарш: 0,5 кг
Талкаланган нан
(панировочные сухари): 50 г
Жумуртка: 1 даана
Помидор: 1 даана
Туздалган бадыраң: 1 даана
Салат жалбырагы
Майонез, кетчуп
Өсүмдүк майы
Кантип жасалат?
Алгач фарштан котлет жасап
аласыз. Ал үчүн фаршка
талкаланган нанды,
жумуртканы, татымына
жараша туз кошуп
аралаштырасыз.
Пайда болгон аралашмадан
калыңдыгы 1 сантиметрден
чоң эмес, диаметри булочка
менен бирдей болгон котлет
жасайсыз. Болжол менен сегиз
даана котлет чыгууга тийиш.
Котлеттерди кызыган майга
салып орточо отто эки жагын
кууруйсуз.
Помидорду, туздалган
бадыраңды туурап даярдап
аласыз.
Эми ортосунан кесилген
булочканын ортосуна
майонезден сүртүп, салат
жалбырагын салып, анын
үстүнө котлетти, анан
помидорду, бадыраңды салып,
кетчуптан кошуп туруп
булочканы жаап коёсуз.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#105 15 Август 2015 - 18:18
Анткени ошол ачуу тамакты жеп жаткан убакта" Доктур Таранчы дагы эмне деген тема ачып ийди экен,качан админ ал темаларды жаап салат болду экен?"деп ойлонуп жаткан болом.
#106 16 Август 2015 - 00:59
"неге зыян тамактар пайдалу тамакка караганда ширин болот?" темасы менен бириктирилди.
Doctor_vorobei , кайталанган жана адепке сыйбас темаларыңыз үчүн түбөлүк БАН!
Doctor_vorobei , кайталанган жана адепке сыйбас темаларыңыз үчүн түбөлүк БАН!
#109 06 Октябрь 2015 - 16:44
зыян дешет бирок жакшы тамак бир жумада бир Шаит тободон Good Foodдан жеп турам

#110 06 Октябрь 2015 - 16:57
озу зыян дешет бирок даамдууго жебей кое албайт экенсинда бир жумада бир Шаит тободон жеп турам Good Foodдан
#112 06 Ноябрь 2015 - 19:06
Бекбургердеги гамбургер.

Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#114 10 Ноябрь 2015 - 16:46
Мен кундо тушку тамака барыштан зеригип алып жей берип конулго тийип калды.
Бактылуу-
омур жок,бактылуу кундор гана болот!
#116 14 Ноябрь 2015 - 15:27
Эки жыл мурда подсела.Бир жылдай колдун тамагын ичпей калгам.
Анан кой дегем. Он беш кг кошкондо,прощяй бургери дегем
Бирок аябай даамдуу ээ


Бирок аябай даамдуу ээ

Если я вас напрягаю или раздражаю,
то Вы всегда можете забиться в угол и порыдать)))
то Вы всегда можете забиться в угол и порыдать)))
#118 15 Ноябрь 2015 - 13:44
Оа,жакшы кором озгочо Оштогу Араванскийдеги "Оазис"
тен суйуп жеймин баш эч жерден жебеймин
#119 15 Ноябрь 2015 - 23:21
#120 15 Ноябрь 2015 - 23:26
Кече жакында эле жедим чуй алматинкадан.
дасторкондун жанынан.двойной мясом жеп...
Келинди сынабай келген кезинди эсте.