Суперстан: Кыргыз бешбармагы - Суперстан

Перейти к содержимому

Сыр сөзүм кандай эле?    Каттоо   
Форумдан кенен издөө
  • > Негизги темалар
  • > Билерман
  • > Ашкана сырлары
  • ЖАЛПЫ ЭРЕЖЕЛЕР
  • Соңку билдирүүлөрдү кароо
  • RSS поток
  • RSS поток
  • (4 бет)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • →
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Кыргыз бешбармагы Кыргыз бешбармагынын түрлөрүн сүрөттөп, сүрөттөрүн жүктөйбүз.

#41 Пользователь офлайн   Giza   05 Декабрь 2016 - 17:17

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Жаран
  • Билдирүүсү: 1 700
  • Катталган: 20 Июнь 11
  • Соңку аракети: 18 Янв 2025 22:38
  • Жынысы:Аялзаты

Анда үй-бүлөгө көз каранды го. Мен кичинекейимден эле көп жасачубуз. Бирок аш тойлордо жасалбайт.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#42 Пользователь офлайн   Dinaa   05 Декабрь 2016 - 17:23

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 476
  • Катталган: 03 Сентябрь 15
  • Соңку аракети: 24 Май 2020 17:53
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Сан Франциско Кыргызстан.

Мен деле туштуктон болом конок келсе беш бармак тартылат кой союлуп анан таенебиз кун алыс гулчатай беш бармак жасап берчуу мага аябай жагат.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#43 Пользователь офлайн   Patriot...kg   05 Декабрь 2016 - 20:51

  • Супер-активист
  • PipPipPipPip
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Тартип бузгандар
  • Билдирүүсү: 3 194
  • Катталган: 10 Март 15
  • Соңку аракети: 30 Июн 2018 05:08
  • Жынысы:Эркек

Кыргыз болуп туруп беш бармак жеп корбогондорго тан калып атам :oilonup2:
Роналду - бул кайталангыс талант
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#44 Пользователь офлайн   aiturgasha   05 Декабрь 2016 - 21:05

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 144
  • Катталган: 15 Апрель 15
  • Соңку аракети: 18 Мар 2024 23:33
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:JallivuD

Бизда кээде эле бешбармак жечубуз . Кайын журтум аш-тойдо созсуз бешбармак кылат экен. Ошого менда кондум. Болбосо жасай албайм деп ойлочуумун.
Ребёнок это такой позитив! Он со всех сторон
вызывает улыбку!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#45 Пользователь офлайн   KAPAGAT   05 Декабрь 2016 - 21:45

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 888
  • Катталган: 25 Август 16
  • Соңку аракети: 14 Апр 2024 21:26

Жеген эмесмин жегим келет)))



  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#46 Пользователь офлайн   Sajakat14   11 Декабрь 2016 - 03:23

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

Сүрөт

Просмотр сообщенияMahabat84 (30 Ноябрь 2016 - 21:55) жазган:

Кыргыздардын улуттук беш бар ма ғыш

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#47 Пользователь офлайн   Sajakat14   11 Декабрь 2016 - 03:27

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения Patriot...kg (05 Декабрь 2016 - 15:51) жазган:

Кыргыз болуп туруп беш бармак жеп корбогондорго тан калып атам :oilonup2:



Ооба туура айтасыз! Кыргыз болуп туруп кантип бешбармак жей элекпиз жешет деп таң калып жатам!СүрөтСүрөт Сүрөт
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#48 Пользователь офлайн   Sajakat14   11 Декабрь 2016 - 03:33

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

СүрөтСүрөт

Просмотр сообщенияMahabat84 (30 Ноябрь 2016 - 22:01) жазган:

РПрикрепленный файл 1410898768_1020791_0. jpgПрикрепленный файл 1410898768_1020791_0. jpgПрикрепленный файл 403.jpg


Тойлордо, конок тоскондо дасторконго коюлган сүрөттөр болсо сонун болмок. Интернетке кирсең казактар менен өзбектер эле бешбармак деп мактанып сүрөттөрдү коюп алган. Кыргыз болсо унчукпай отурат. Кишини таң калтырып жей элекмин дегендери абдан таң калтырды кээбирлердин! Кааларым жей электер жеп бешбармак менен таанышышсын! Сүрөт

Билдирүүнү түзөткөн: Sajakat14: 11 Декабрь 2016 - 03:47

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#49 Пользователь офлайн   Sajakat14   11 Декабрь 2016 - 03:41

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения aiturgasha (05 Декабрь 2016 - 16:05) жазган:

Бизда кээде эле бешбармак жечубуз . Кайын журтум аш-тойдо созсуз бешбармак кылат экен. Ошого менда кондум. Болбосо жасай албайм деп ойлочуумун.

Азамат!Бешбармакты жасай билүү кыргыз үчүнс ыймык болуш керек!Ата бабаларыбыз көчмөндүк маданиятта, тоо шартында жашап жеп келген тамакты биз үчүн жасай билүү чоң ийгилик, сыймыктануу болуш керек.СүрөтСүрөтСүрөт

Билдирүүнү түзөткөн: Sajakat14: 11 Декабрь 2016 - 03:47

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#50 Пользователь офлайн   Urmat-1989.   11 Декабрь 2016 - 04:29

  • Активист
  • PipPipPip
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Тартип бузгандар
  • Билдирүүсү: 999
  • Катталган: 07 Апрель 16
  • Соңку аракети: 02 Янв 2018 14:13
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:каракол

Просмотр сообщения Patriot...kg (05 Декабрь 2016 - 20:51) жазган:

Кыргыз болуп туруп беш бармак жеп корбогондорго тан калып атам :oilonup2:

Бешбармак жебесе анда ал кыргыз эмесго,
болбосо кантип улуттук тамак жебесин))
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#51 Пользователь офлайн   sabina92   29 Декабрь 2016 - 12:54

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 10
  • Катталган: 11 Март 16
  • Соңку аракети: 30 Янв 2021 18:16

мен да бир жолу жегем даамы оозум да калды,мумкун болсо рецепбин менен болушкуло
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#52 Пользователь офлайн   Sajakat14   04 Февраль 2017 - 01:38

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения Shahrizaada (30 Ноябрь 2016 - 18:43) жазган:

Нарынга коноктоп барганда ар бир тутуну тайкеси, абасы, аяш атасы айтоор чакыруучулар кезектешип, бирден кой союп чакыра берип беш бармактын планы ашып кеткен.)) А колдуктордун бешбармагы деле даамдуу экен. Ак серке мн кошо тартса, жебей коюуу мумкун эмес . Айтмакчы камырдын ордуна куручту этке аралаштырып, фирменный тамагыбыз деп алдыга тартышканыда озгочо болгон. Негизи эт кошулган тамактар кантип даамсыз болсун?


Курут баардык эле көчмөндүк жашоодо болгон элдин баарында эле бар экен. Көп араб мамлекеттеринде курут бар экен. Алар дагы койдун этинин шорпосуна курутту эсип туруп биздин ак серкеге окшоштуруп ичишет экен.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#53 Пользователь офлайн   Sajakat14   04 Февраль 2017 - 01:40

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 56
  • Катталган: 20 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 07:15
  • Жынысы:Аялзаты

Кыргызстанда жашап жүрүп бешбармак жеген эмесмин дегендерге катуу таң калдым. Кыргызстанда жашап жүрүп бешбармактын сүрөтүн казак туугандарыбыздай жайнатып жүктөй албаганыбызга абдан капамын.

Билдирүүнү түзөткөн: Sajakat14: 04 Февраль 2017 - 01:40

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#54 Пользователь офлайн   Stark.T   04 Февраль 2017 - 09:42

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 70
  • Катталган: 12 Январь 17
  • Соңку аракети: 19 Авг 2020 22:37
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Каракол

Кыргыздардын беш бармагына не жетсин!! !
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#55 Пользователь офлайн   ashuular_plus   01 Март 2017 - 22:21

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 52
  • Катталган: 28 Январь 16
  • Соңку аракети: 03 Авг 2021 08:40

Просмотр сообщения sabina92 (29 Декабрь 2016 - 12:54) жазган:

мен да бир жолу жегем даамы оозум да калды,мумкун болсо рецепбин менен болушкуло

Анын рецебин сурабай эле бышырса болот, эки жилик этти 8 литр сууга салып коюп 3 саат кайнатып койгондун эмнеси бар экен? Бешбармак-бул мындай айтканда, жалкоолордун тамагы да, менин жолдошум айткандай: "Мен деле билем, этти сууга ыргытып койгонду" деп калаар эле. Бирок ар-бир нерсеге конул коюп жасаш керек, бешбармакты сурсугон эттен жасаган кандай сонун....мммм. .. тим эле даамдуусун айтпа! Бир эле тамактын рецебин 2-3 кишиге берсен 2-3 башка жасашат, андыктан менин бешбармагымдын технология приготовлениясы мындай:
Этти салып коем, ал кайнап чыкканда туз салам, бир аз кемирээк болуш керек, антпесе шорпо кайнаганда соолуп тузу отуп кетет, отту жайлатып коем, ото катуу кайнаса эт катуу болуп калат, бир сааттай кайнаганда бир тоголок пияз салып коем, кайнаганына эки саат болгондо 4-5 тоголок картошка салам, устундогу майын озунчо табакка калпып алам да ага 2 пиязды туурап салып, кара мурчтан сээп жай отто кайнатам, ал "чык" деп аталат, картошка бышып калганда баарын чыгарып алып шорпосуна кесме салам, ал бышканча этти майдалап туурап, картошканы пюре кылып эзип эт менен аралаштырам, ал убакта кесме бышып калат, анын шорпосун башка идишке куюп алам да кесмени бир аз шорпосу менен казанда эле калтырып ага жанагы тууралган эт менен пюрени, чыкты кошуп аралаштырам да подноско салып столго коем, эми даамын силер сурабагыла, мен айтпай эле коеюн...
Нет идеальной жизни, но есть идеальные моменты. ;-)
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#56 Пользователь офлайн   Shorobashat   05 Март 2017 - 23:36

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Жаран
  • Билдирүүсү: 2 583
  • Катталган: 01 Июнь 13
  • Соңку аракети: 13 Апр 2025 17:18
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Ордолуу Ош

Жеп коргон эмесмин
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#57 Пользователь офлайн   Kamchybekova.Ch   13 Апрель 2017 - 21:16

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 566
  • Катталган: 04 Январь 15
  • Соңку аракети: 21 Сен 2023 11:25
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Ош. Өзгөн

Просмотр сообщения Shorobashat (05 Март 2017 - 23:36) жазган:

Жеп коргон эмесмин


Алдаба,жегенсин.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#58 Пользователь офлайн   turgunbaeva2018   13 Апрель 2017 - 23:08

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 135
  • Катталган: 04 Февраль 17
  • Соңку аракети: 04 Дек 2019 14:40
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:ОШ

Просмотр сообщения Sajakat14 (04 Февраль 2017 - 01:40) жазган:

Кыргызстанда жашап жүрүп бешбармак жеген эмесмин дегендерге катуу таң калдым. Кыргызстанда жашап жүрүп бешбармактын сүрөтүн казак туугандарыбыздай жайнатып жүктөй албаганыбызга абдан капамын.


Чындыгында тан калыштуу кээде туруп эмнеге бизде жасашпайт деп .Себеби биз ОШ дегендей конок келсе кой союп шорпо анан плов жасап жонотобуз .Бизде эмнегедир ошондой экен .Чындыгында мен жасамак тугул жеп да коро элекмин .Бизде такыр жасашпайт .Мисалы сиздерде конок келсе беш бармак жасап узатышат туурабы .Уят болсо керек беш бармак беришпесе.Коп угам Нарын туугандарда Таластык туугандарда жакшы жасашат деп.А бизде пловсуз жонотсон болдуда уят болгонун ошол .Ошол учун копчулугу тан калышат

Билдирүүнү түзөткөн: turgunbaeva2018: 13 Апрель 2017 - 23:10

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#59 Пользователь офлайн   jai   14 Апрель 2017 - 18:05

  • Активист
  • Тайпасы: Жаран
  • Билдирүүсү: 517
  • Катталган: 18 Май 16
  • Соңку аракети: Кечээ, 15:41

Анда эмесе кеттик:казанга суу куюп(муздак. Ысык сууга эт кызарып кетет.) Канча киши,ошого ылайык эт салабыз. Мен 4же5 жилик менен жасайм.
Кайнаганча катуу отто турат,кайнап чыгаары менен отту жайлатып,устундогу чийгоогун алабыз. Биринчи кайнаганда эле албасаныз,тубуно тушуп кетет. Кайнап чыкканда сааты караныз. Кайнагандан кийин 2же3саата бышыт. Жаш малдын эти бир саатта эле бышып калат.

Камыр:колунузга толо ун салсаныз,бир сувала камыр болуп саналат. Унга жылуу суу куюп,туз кошуп жууруйбуз. Туз коп кошсонуз камыр оло катуу болуп калат. Эзилип кетпеш учун бир жумуртка кошсо жакшы. Ар он беш мунотто ийлеп койсонуз,камыр сонун болуп бышат.

Чык:пиязды туурап,кызыл калемпир кошосуз(кара калемпир изжога кылат). Эттин устундогу майлуу шорпону куюп кайнатасыз. Даяр.

Эт бышаарда камыр жайып баштайбыз. Камырга ун сээп,чекелерине басым жасасаныз,текши жайылат. Даяр болгон камырды торт чарчы кесесиз. (Кесме сыяктуу кессениз деле жарай берет,бирок беш бармактыкы торт чарчы болушу керек. Антпесе "иий лапшале салып коюптур дейт коноктор)

Отту кучотосуз. Этти чыгарыз. Кайнап аткан шорпого бат камырды саласыз. Бир аралаштырып, кайнап чыккыча капкагын жаап коёсуз. Кайнаганда аралаштырып, эки уч минут бышырабыз.

Бышкан камырды сузуп алып,устуно чык куябыз. Анан эттердт салып,чучук, куйрук коюп коноко тарта бересиз.

Жеп бутойун деп калганда шорпого сузмо кошуп,конокторго узатасыз.



Кыргыздын беш бармагы!

Шалдама кулчо дегени да бар,аны да жаза кетем го.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#60 Пользователь офлайн   Ajara_13   14 Апрель 2017 - 18:15

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 137
  • Катталган: 18 Ноябрь 16
  • Соңку аракети: 08 Дек 2021 00:31
  • Жынысы:Белгисиз

Просмотр сообщения jai (14 Апрель 2017 - 18:05) жазган:

Анда эмесе кеттик:казанга суу куюп(муздак. Ысык сууга эт кызарып кетет.) Канча киши,ошого ылайык эт салабыз. Мен 4же5 жилик менен жасайм.
Кайнаганча катуу отто турат,кайнап чыгаары менен отту жайлатып,устундогу чийгоогун алабыз. Биринчи кайнаганда эле албасаныз,тубуно тушуп кетет. Кайнап чыкканда сааты караныз. Кайнагандан кийин 2же3саата бышыт. Жаш малдын эти бир саатта эле бышып калат.

Камыр:колунузга толо ун салсаныз,бир сувала камыр болуп саналат. Унга жылуу суу куюп,туз кошуп жууруйбуз. Туз коп кошсонуз камыр оло катуу болуп калат. Эзилип кетпеш учун бир жумуртка кошсо жакшы. Ар он беш мунотто ийлеп койсонуз,камыр сонун болуп бышат.

Чык:пиязды туурап,кызыл калемпир кошосуз(кара калемпир изжога кылат). Эттин устундогу майлуу шорпону куюп кайнатасыз. Даяр.

Эт бышаарда камыр жайып баштайбыз. Камырга ун сээп,чекелерине басым жасасаныз,текши жайылат. Даяр болгон камырды торт чарчы кесесиз. (Кесме сыяктуу кессениз деле жарай берет,бирок беш бармактыкы торт чарчы болушу керек. Антпесе "иий лапшале салып коюптур дейт коноктор)

Отту кучотосуз. Этти чыгарыз. Кайнап аткан шорпого бат камырды саласыз. Бир аралаштырып, кайнап чыккыча капкагын жаап коёсуз. Кайнаганда аралаштырып, эки уч минут бышырабыз.

Бышкан камырды сузуп алып,устуно чык куябыз. Анан эттердт салып,чучук, куйрук коюп коноко тарта бересиз.

Жеп бутойун деп калганда шорпого сузмо кошуп,конокторго узатасыз.



Кыргыздын беш бармагы!

Шалдама кулчо дегени да бар,аны да жаза кетем го.

:achka: :good:

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

  • ← Мурунку тема
  • Ашкана сырлары
  • Кийинки тема →

  • (4 бет)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • →
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Теманы 2 колдонуучу окуп жатат
Колдонуучулар 0, коноктор 2, жашыруун колдонуучулар 0

Билдирүүнү өчүрүү

Кароолордон өчүрүү

Билдирүүнү сайттын башкармалыгы көрө алат

Себеби:

Темадан өчүрүү

Билдирүү толугу менен өчүрүлөт


  • Жогоруга
  • Форумдун тизмегине
  • Cookies тазалоо
  • Бардык билдирүүлөрдү окулган деп белгилөө

Статистика работы системы

  • Азыр убакыт: 24 Июн 2025 01:45

Внешний вид

Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Төлөмүш Океев, 39/7
Тел.: +996 312 882 500
portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Мобилдүү версияМобилдүү версия
Эрежелер Эрежелер

Система для сообществ IP.Board.
Зарегистрирован на: ОсОО "SUPER.KG"

Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: