Бүктөмө деген тамак жөнүндө уккансыңарбы? Билгендер жазып койгулачы Бүктөмө же пошкел деп койчу элек. Камыр тамак.
#81 15 Апрель 2017 - 21:36
Аай бул соонун тамакда бизде Минура пияз каттама дейт,соонун болот,Апам даалай ирет жасап берген.
#83 12 Январь 2018 - 20:52
Биз да бугун жасаган болчук буктомону бул теманы билбептирмин билгенде суротторун илмекмин
#86 17 Январь 2018 - 14:50
Мен бир тамака кызыгып журом, пельмен сыяктуу бирок фарштын ордуна жумуртка салынат экен пельменге окшоп да туюлбойт башкача болуп туюлот.
#88 20 Февраль 2018 - 16:49
Жаз башталып, бүктөмөнү көк чөптөрдөн жасай баштадым. Кыргызстанда печкага көктөн мол салып жасадым. Балдарыма жакты. Демек дагы көп жолу жасайм. Көк чөптөрдөн жасагыла ☺
#89 20 Февраль 2018 - 16:58
#90 20 Февраль 2018 - 19:23
#91 21 Февраль 2018 - 11:46
Буктомону чабаты да дешеби? Жаны торогон келиндер жебейт ыссык келет деген эле энем
#92 21 Февраль 2018 - 23:54
#93 21 Февраль 2018 - 23:56
#94 23 Февраль 2018 - 23:34
Биринчи угушум.Бизге деле билгендер ретцебин жазып койсонор.Бизда буктомону жазап жеп королу.
#95 24 Февраль 2018 - 03:25
Камырды оромого жайгандай жука жайып, суу майдан тегиз суртуп чыгам.
Даярдалган фаршты жука себелеп комоч казанга ылайыктап буктоп жай отко бышырам.
Казанга от жагып бышырсан да соонун болот.
Фарш ким каалагандай жасаса болот: укроп , кок пияз, баш пияз кара мурч, кок чоптор .
Бышырганда кызыган казанга бир кашык май куюп, экинчи жагын оодарганда дагы бир кашык майды айлантып куюп коем.
Айран менен жеген сонун.
Даярдалган фаршты жука себелеп комоч казанга ылайыктап буктоп жай отко бышырам.
Казанга от жагып бышырсан да соонун болот.
Фарш ким каалагандай жасаса болот: укроп , кок пияз, баш пияз кара мурч, кок чоптор .
Бышырганда кызыган казанга бир кашык май куюп, экинчи жагын оодарганда дагы бир кашык майды айлантып куюп коем.
Айран менен жеген сонун.
#96 24 Февраль 2018 - 08:33
Менимче Кара суу тарапта пошкел дейт.Бизде Кара Кулжа тарапта укпагам да корбогом.Арка тарапта мындай нерсени бала кезимен укпагам.Пошкелди мен экинчи келиним келгенде дайыма обедге бышырып калат эле.Ал учурда уч балам студент эле.Суйунуп,
жыргап жешет эле.Атасы экообузго тен жаккан.Жумшак ото майлуу эмес.Чай откоро турган жакшы таам го.
Мен кечээ интьернеттен Франсуздардын этти духовкага бышырганын карап туруп жасадым.Мен майенез кошподум.Картошка сыр анан уйдун этинен анан кок чоптордун коршунунан (парошогун) салдым. Чон атага острый болбогон учун кошподум.Даамдуу, жумшак жакшы болот экен.Неберелерим этти анча жебейт эле.,жактырып жешти.Балдар учун жакшы таам экен и карылар учун да.Чон атага фалгадан чыгарып эле бердим неберелериме дагы духовкага беш мунот койуп кызартып бердим...
Келиндер силерге да сунуштайт элем,жасап коргуло балдарынарга жагат.
Мен кечээ интьернеттен Франсуздардын этти духовкага бышырганын карап туруп жасадым.Мен майенез кошподум.Картошка сыр анан уйдун этинен анан кок чоптордун коршунунан (парошогун) салдым. Чон атага острый болбогон учун кошподум.Даамдуу, жумшак жакшы болот экен.Неберелерим этти анча жебейт эле.,жактырып жешти.Балдар учун жакшы таам экен и карылар учун да.Чон атага фалгадан чыгарып эле бердим неберелериме дагы духовкага беш мунот койуп кызартып бердим...
Келиндер силерге да сунуштайт элем,жасап коргуло балдарынарга жагат.
#97 24 Февраль 2018 - 12:53
aidinaernur (23 Февраль 2018 - 21:25) жазган:
Камырды оромого жайгандай жука жайып, суу майдан тегиз суртуп чыгам.
Даярдалган фаршты жука себелеп комоч казанга ылайыктап буктоп жай отко бышырам.
Казанга от жагып бышырсан да соонун болот.
Фарш ким каалагандай жасаса болот: укроп , кок пияз, баш пияз кара мурч, кок чоптор .
Бышырганда кызыган казанга бир кашык май куюп, экинчи жагын оодарганда дагы бир кашык майды айлантып куюп коем.
Айран менен жеген сонун.
Даярдалган фаршты жука себелеп комоч казанга ылайыктап буктоп жай отко бышырам.
Казанга от жагып бышырсан да соонун болот.
Фарш ким каалагандай жасаса болот: укроп , кок пияз, баш пияз кара мурч, кок чоптор .
Бышырганда кызыган казанга бир кашык май куюп, экинчи жагын оодарганда дагы бир кашык майды айлантып куюп коем.
Айран менен жеген сонун.
аа рахмат.
#98 25 Февраль 2018 - 12:43
Сиздердин айтуунуздар боюнча буктомону жаадым жакты сонун болду ыраазычылык!
Сурот тартбай калыпмын жуктоп коймок экем
#100 28 Февраль 2018 - 00:44
Мен да буктомону тез тез бышырам. Кобунчо картошка,ич май,пияз, эт аралаштырып духопкага бышырам.