Куурулган эт менен сууга бышкан эттин айырмасы бар го.Биринчи форумчу жазган рецепт даамдуу болот.Кууруп жасаганда кадимки суюк кесимедей эле болуп калат.
Гүлчөтайдын рецепти гулчотай
#21 30 Январь 2016 - 14:13
Не ждите ЧУДЕС - чудите САМИ!!!
Дети так любят подражать — будьте для них хорошим примером!
Дети так любят подражать — будьте для них хорошим примером!
#22 09 Февраль 2016 - 14:11
Ар ким оз фантазиясына,
оз табитине жараша жасай берет. Бирок,жогоруда айтылган кууруганга караганда кайнатып жасаган пайдалуу да даамдуу да болот
БААРЫ ЖАКШЫЛЫК УЧУН!!!
#23 09 Февраль 2016 - 15:12
Салфетка бергилеч - шилекейимди аарчып алайыыыын.
> Mен эл менен <
#24 25 Февраль 2016 - 15:11
Жаны гана гулчотай жедим,тоюп калып отургам. Т .Б. Сууга кайнатылып бышырган шорпо пайдалуу ширин.
#25 02 Декабрь 2016 - 14:55
кулчотайга негизи эч кандай картошка сабиз кошулбат
ТАЛАСКИЙ ГУЛЧЕТАЙ
этти чучукту казанга салып суу куйуп кеминде уч саат бышырып алабыз. шорпо даяр болойун деп калганда пиязды жарым ай формасында кесип бир табакка салып устуно кайнап жаткан шорпонун майлуу жеринен калкып куйуп алабыз шорпо пиязды жабыш керек аны башка отко койуп жай он минут кайнатабыз. жумуртка кошулуп жуурулган камырды жайып торт чарчы формада кесип, шорподон этти чыгарып отту каттуулатып камырды жабыштырбай бирден бат баттан салабыз уч торт минут кайнатып(камырдын бышканын билуу учун чекесинен бирди алып тиштеп корос тишке жабышпаса анда бышты) бышканда устуно муздак суудан тап беребиз. чоолу м.н камырды сузуп чыгарып жайык табакка салабыз устуно эттен чучуктан койуп жанатан кайнап жаткан пиязды (бул чык деп аталат) шорпосу м.н суйабыз болду гулчотай даяр.
ТАЛАСКИЙ ГУЛЧЕТАЙ
этти чучукту казанга салып суу куйуп кеминде уч саат бышырып алабыз. шорпо даяр болойун деп калганда пиязды жарым ай формасында кесип бир табакка салып устуно кайнап жаткан шорпонун майлуу жеринен калкып куйуп алабыз шорпо пиязды жабыш керек аны башка отко койуп жай он минут кайнатабыз. жумуртка кошулуп жуурулган камырды жайып торт чарчы формада кесип, шорподон этти чыгарып отту каттуулатып камырды жабыштырбай бирден бат баттан салабыз уч торт минут кайнатып(камырдын бышканын билуу учун чекесинен бирди алып тиштеп корос тишке жабышпаса анда бышты) бышканда устуно муздак суудан тап беребиз. чоолу м.н камырды сузуп чыгарып жайык табакка салабыз устуно эттен чучуктан койуп жанатан кайнап жаткан пиязды (бул чык деп аталат) шорпосу м.н суйабыз болду гулчотай даяр.
#26 05 Декабрь 2016 - 17:26
Ыраматылык таенем жайыл районунан болчу. Жайыл таласка жакын го чамасы. Ар бир апта сөзсүз гүлчөтай жасатчу. Кээде мен жашмын да көзү көрбөйт деп акырын даяр камыр сатып алып келип жасасам дароо билип алчу. Колдо жасабадың ээ деп таарынып жебей койчу. Таенем каза болгондон бери гүлчөтай жасабай койдук. Таластын гүлчөтайын жаса деп кыйкырып калчу.
#27 01 Январь 2017 - 18:28
#28 09 Апрель 2017 - 11:45
Коп жерден гулчотай жасагылачы деп калышат..
Андайда мен Таластык эмесмин деп, эптеп кутулумуш болбом..)
Жогорудагы рецептер жакты, бир чыгынып жасап корбосом..
Коноктор жокто проба кылып..)
Андайда мен Таластык эмесмин деп, эптеп кутулумуш болбом..)
Жогорудагы рецептер жакты, бир чыгынып жасап корбосом..
Коноктор жокто проба кылып..)
Умей держать всю боль внутри, людям плевать на твои чувства.
#29 12 Апрель 2017 - 18:24
Казанга чучук,эт,куйрук айтор баарын бышырып,бышканча камыр жууруп,ийлеп турса бат баттан эзилбей ийге келет. Жумуртканы озунорго ишенбей,эзип алам десенер кошсонор болот. Катуу жуурусанар эзилбейт. Бышканда чыгарып,камырды кадимки эле торт чарчы кесип салабыз. Биринчи кулчо,ортосуна чык,устуно устуканын коюп,бир тилим куйрук,чучук кошуп тартышат. Бул биринчиси.
Негизи кыргыздын беш бармагы ушундайда. Анан бизде биринчи ушундай гулчо берет. Коноктор жарымын жеп калганда камырды маайда туурап,этти да майда туурап,шорпого бир салып алып,аралаштырып анан коноко тартат. Муну баардык эле жерде берсе керек. Аты шалдама гулчо. П.с. Эгер баардык камырынды жуука жайсан кулчон кулпуруп чыга келет. Анан да гулчо жайганда ун сээп, чекесине кобуроок басым жасасанар озуле жука жайылып калат.
Негизи кыргыздын беш бармагы ушундайда. Анан бизде биринчи ушундай гулчо берет. Коноктор жарымын жеп калганда камырды маайда туурап,этти да майда туурап,шорпого бир салып алып,аралаштырып анан коноко тартат. Муну баардык эле жерде берсе керек. Аты шалдама гулчо. П.с. Эгер баардык камырынды жуука жайсан кулчон кулпуруп чыга келет. Анан да гулчо жайганда ун сээп, чекесине кобуроок басым жасасанар озуле жука жайылып калат.
#30 12 Апрель 2017 - 18:28
А жогорудагы кулчону бизде"жетим кулчо дейт. Картошка сабиз кошконду

#31 12 Апрель 2017 - 18:44
Мен кыргыз болуп ушул беш бармакты жасай да албайткенмин и бир да жеген эмесмин
#32 20 Апрель 2017 - 07:50
Гулчотайды колдук эже укмуш жасайт эле, мен башта этти кууруп жасайт элем, кайнатып бышырганы да сонун болот экен
Түнт мүнөздүү түркөй болушпай
Ойноп күлсөк ойго коюшпай
Гүлдөй назик адам көнүлүн
Жүргөн жакшы эч бир оорутпай.
Жүрөлүчү жүрөк оорутпай!
Ойноп күлсөк ойго коюшпай
Гүлдөй назик адам көнүлүн
Жүргөн жакшы эч бир оорутпай.
Жүрөлүчү жүрөк оорутпай!
#33 13 Август 2017 - 16:21
Giza (05 Декабрь 2016 - 17:26) жазган:
Ыраматылык таенем жайыл районунан болчу. Жайыл таласка жакын го чамасы. Ар бир апта сөзсүз гүлчөтай жасатчу. Кээде мен жашмын да көзү көрбөйт деп акырын даяр камыр сатып алып келип жасасам дароо билип алчу. Колдо жасабадың ээ деп таарынып жебей койчу. Таенем каза болгондон бери гүлчөтай жасабай койдук. Таластын гүлчөтайын жаса деп кыйкырып калчу.
Жайыл району Чуйго карайт Кара-Балта тарап. Жайылган деген айыл бар Манас районунда