Жооптор учун чоон рахмат Meka 77 айым.Эми баары тушунуктуу.
Жасап коройун анда.Кандай болгонун буюрса жаза кетем.
Сaлaттaр жaнa пирогдор. Билгендер жaзa кеткиле,билбегендер уйронгуло
#142 01 Июнь 2015 - 00:39
Gulzat86 (01 Июнь 2015 - 03:15) жазган:
Жооптор учун чоон рахмат Meka 77 айым.Эми баары тушунуктуу.
Жасап коройун анда.Кандай болгонун буюрса жаза кетем.
Пожалуйста!
Анан йогуртту тортту каптап болгон сон баягы юпи барго 5сомдук ошодон себелеп койсонуз да ммммммм оооздо калчудай даам берет (юпинин киларсин колдонсонуз жакшы болот).
#143 04 Июнь 2015 - 02:35
Ошентсе да болот бекен ээ.Сонун гоо.Ошондо фруктовый торт болобу.
#145 04 Июнь 2015 - 02:50
Алмадан жасалган пирогду суйомда .
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#146 18 Июнь 2015 - 01:43
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#147 18 Июнь 2015 - 02:10
. . ушу мема сулуу аш кананын кайсы бурчуна барса,артынан кире калчу болдум, дагы кандай жанылыгы менен журот деп.
Тиги духовка тарапка да от!
Тиги духовка тарапка да от!

#148 18 Июнь 2015 - 03:14
antiwithin14 (18 Июнь 2015 - 01:55) жазган:
. . ушу мема сулуу аш кананын кайсы бурчуна барса,артынан кире калчу болдум, дагы кандай жанылыгы менен журот деп.
Тиги духовка тарапка да от!
Тиги духовка тарапка да от!

Макул эжекооо албетте .бир нерсе пландап журом .. Ошону жасасам созсуз отом .
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#149 18 Июнь 2015 - 13:31
Тиги этти кууруйбу же.....?
Мени жаман көргөндөрдү,
мен жаман көргөнгө убактым жок! Анткени мен, мени жакшы көргөндөр менен гана алекмин!
#150 18 Июнь 2015 - 13:33
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#151 18 Июнь 2015 - 13:35
#152 18 Июнь 2015 - 13:39
asi15 (18 Июнь 2015 - 13:20) жазган:
Рахмат. Ушу салат жасоого келгенде мээм иштебей калат да,сага рахмат Мемочка .
Мээм менде да иштебейт эле . бир сырды айтайынбы ?

Эгер ут торт эле турдуу салат билсениз калгандарын окшоштуруп эле ар нерсе аралаштырып жасай берсениз болот . бир эле салат эмес башкаларды дагы .
Айта кетчуу нерсе мына салатка бир кашык сахар да кошуп коюнуз даамы соонун болот
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#153 18 Июнь 2015 - 13:54
Такыр эле салат жасабайт элем бир жолу помидорду, жумуртканы,
бадырынды кубик кылып туурап,майонезден кошуп туз сээп аралаштырып жолдошумдун алдына коюп берсем тамшанып жеди го. Мен озумчо кымындап суйунуп алгам бир ачылыш жасагансып.
Ошондон бери ошол салатты жасай берип тажата турган болдум.
Мени жаман көргөндөрдү,
мен жаман көргөнгө убактым жок! Анткени мен, мени жакшы көргөндөр менен гана алекмин!
#154 25 Июнь 2015 - 16:32
Варенье кошулган Пирог.
1 стакан айран
1 стакан варенье
1/2 стакан кумшекер
1 чай кашык сода
2 жумуртка
2 стакан ун.
Жумуртка, кумшекерди аралаштырып, айран менен вареньени жана унду кошуп, соданы салып жакшылап чалабыз. Духовканы 180 градуста ысытып, 45 мүнөт бышыруу керек. Вареньенин өңү кандай болсо, пирогдун да ошондой болот.
Пирог бышып, муздагандан кийин экиге бөлүп, арасына крем же варенье шыбап койсоңуз да болот.
(сметана креми- 200 гр сметанага 100 гр кумшекерди жана ванилин кошуп чалабыз).
1 стакан айран
1 стакан варенье
1/2 стакан кумшекер
1 чай кашык сода
2 жумуртка
2 стакан ун.
Жумуртка, кумшекерди аралаштырып, айран менен вареньени жана унду кошуп, соданы салып жакшылап чалабыз. Духовканы 180 градуста ысытып, 45 мүнөт бышыруу керек. Вареньенин өңү кандай болсо, пирогдун да ошондой болот.
Пирог бышып, муздагандан кийин экиге бөлүп, арасына крем же варенье шыбап койсоңуз да болот.
(сметана креми- 200 гр сметанага 100 гр кумшекерди жана ванилин кошуп чалабыз).
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#155 25 Июнь 2015 - 16:34
БАНАН ПИРОГУ.
Банан 3шт
ун 1,5 стакан
кумшекер 1 стакан
жумуртка 2шт
сүт 100мл
сливочный май 80гр
бананды майдалап, эзип алабыз. Ага майды, жумутканы, кумшекер, ун, соданы кошуп, сүттү куябыз. Аралаштырып, духовкада 30 мүнөттөй, 200 градуста бышыруу керек.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#156 25 Июнь 2015 - 16:35
МАЛИНА ПИРОГУ.
Ун - 1,5 стакан
сливочный май - 200гр
кумшекер - 1,5 стакан
жумуртка - 6шт
малина - 5стакан
шекер упасы - 1/2 стакан.
Кумшекер менен жумуртканын сарысын көбүргөнчө жакшылап чалуу керек. Ага сливочный майды, унду жана сливкини (взбитые) кошобуз. Аралаштырып алып, майланган жана бир аз ун себилген табага куюп, духовкага салабыз. 8-10 мүнөттөн кийин алып чыгып, үстүнө малинаны текши кылып салабыз дагы 20-25 мүнөт бышырабыз. Бышканда үстүнө шекер упасын себелеп коюңуз.
Ун - 1,5 стакан
сливочный май - 200гр
кумшекер - 1,5 стакан
жумуртка - 6шт
малина - 5стакан
шекер упасы - 1/2 стакан.
Кумшекер менен жумуртканын сарысын көбүргөнчө жакшылап чалуу керек. Ага сливочный майды, унду жана сливкини (взбитые) кошобуз. Аралаштырып алып, майланган жана бир аз ун себилген табага куюп, духовкага салабыз. 8-10 мүнөттөн кийин алып чыгып, үстүнө малинаны текши кылып салабыз дагы 20-25 мүнөт бышырабыз. Бышканда үстүнө шекер упасын себелеп коюңуз.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#157 25 Июнь 2015 - 16:37
ЖАҢГАК кошулган ПИРОГ.
Каттама камыр - 250гр
жаңгак - 2 стакан
бал - 2-3 аш кашык
жумуртка (сарысы гана) - 1 шт
сливки - 3-5 аш кашык.
Каттама камырды жаябыз, табага салып, духовкада 200 градуста 10-15 мүнөт бышыруу керек. Бышып жатканда камырды вилка менен сайып туруу керек.
Жаңгакты күрүчтөй майдалап, ага бал, сливки жана жумуртканын сарысын кошуп аралаштырабыз. Жаңгактардын бир нече түрүн кошсоңуз болот. Мисалы, фундук, арахис, грек жаңгагы ж.б.
Бир аз көөп калган камырды алып чыгып, вилка менен сайып, үстүнө жаңгак начинкасын куюп, духовкага кайра 10 мүнөттөй бышыруу керек. Пирог даяр.
Каттама камыр - 250гр
жаңгак - 2 стакан
бал - 2-3 аш кашык
жумуртка (сарысы гана) - 1 шт
сливки - 3-5 аш кашык.
Каттама камырды жаябыз, табага салып, духовкада 200 градуста 10-15 мүнөт бышыруу керек. Бышып жатканда камырды вилка менен сайып туруу керек.
Жаңгакты күрүчтөй майдалап, ага бал, сливки жана жумуртканын сарысын кошуп аралаштырабыз. Жаңгактардын бир нече түрүн кошсоңуз болот. Мисалы, фундук, арахис, грек жаңгагы ж.б.
Бир аз көөп калган камырды алып чыгып, вилка менен сайып, үстүнө жаңгак начинкасын куюп, духовкага кайра 10 мүнөттөй бышыруу керек. Пирог даяр.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#158 25 Июнь 2015 - 16:40
КААКЫМ салаты.
> картошка 2 шт
> консерваланган жүгөрү 1 банка
> сууга бышырылган жумуртка 4 шт
> сыр 50 гр
> колбаса 100 гр
> редиска 100 гр
> алма 1 шт
> сарымсак 2 тишче
> майонез 4 аш кашык
> укроп 2-3 тал
татымына жараша туз.
Сууга бышырылган картошканы муздатып, кабыгын аарчып, кубик түрүндө туурайбыз.
Сыр, колбаса жана алманы да ушул эле формада туурап алабыз.
Жумуртканын агын майдалап алабыз.
Сарымсакты жанчып же бычак менен майда кылып туурайбыз.
Жогорудагы азыктардын баарын майонез м/н аралаштырып, тарелканын ортосуна салып, чекесин жүгөрү, ал эми үстүн жумуртканын сарысы м/н кооздоп койсок, даамы да, көрүнүшү да табитиңизди ачпай койбойт.
> картошка 2 шт
> консерваланган жүгөрү 1 банка
> сууга бышырылган жумуртка 4 шт
> сыр 50 гр
> колбаса 100 гр
> редиска 100 гр
> алма 1 шт
> сарымсак 2 тишче
> майонез 4 аш кашык
> укроп 2-3 тал
татымына жараша туз.
Сууга бышырылган картошканы муздатып, кабыгын аарчып, кубик түрүндө туурайбыз.
Сыр, колбаса жана алманы да ушул эле формада туурап алабыз.
Жумуртканын агын майдалап алабыз.
Сарымсакты жанчып же бычак менен майда кылып туурайбыз.
Жогорудагы азыктардын баарын майонез м/н аралаштырып, тарелканын ортосуна салып, чекесин жүгөрү, ал эми үстүн жумуртканын сарысы м/н кооздоп койсок, даамы да, көрүнүшү да табитиңизди ачпай койбойт.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#159 25 Июнь 2015 - 16:41
ЧЫМЧЫК УЯСЫ салаты.
> уйдун жүрөгү 200 гр
> сыр 150 гр
> жумуртка 2 шт
> майонез 200гр
татымына жараша туз,
кооздоо үчүн салат жалбырагы жана петрушка.
Уйдун жүрөгүн тазалап жууп, кайнатып бышырабыз.
Сырды узатасынан туурап алабыз.
Бышкан жүрөктүн чел кабыгын сыйрып, майларын тазалайбыз.
Сыр жана тууралган жүрөктү майонез м/н жакшылап аралаштырып 10 мүнөт коюп коёбуз.
Андан соң салат жалбырагы төшөлгөн тарелкага уя формасындай кылып салабыз. Ал эми ортосундагы боштукка майонез куюп, салат жалбырактары м/н толтурабыз.
Сууга бышырылган жумуртканы узатасынан тилкелерге бөлүп, салат жалбырагынын арасына салып кооздоп койсок, салатыбыз даяр!
> уйдун жүрөгү 200 гр
> сыр 150 гр
> жумуртка 2 шт
> майонез 200гр
татымына жараша туз,
кооздоо үчүн салат жалбырагы жана петрушка.
Уйдун жүрөгүн тазалап жууп, кайнатып бышырабыз.
Сырды узатасынан туурап алабыз.
Бышкан жүрөктүн чел кабыгын сыйрып, майларын тазалайбыз.
Сыр жана тууралган жүрөктү майонез м/н жакшылап аралаштырып 10 мүнөт коюп коёбуз.
Андан соң салат жалбырагы төшөлгөн тарелкага уя формасындай кылып салабыз. Ал эми ортосундагы боштукка майонез куюп, салат жалбырактары м/н толтурабыз.
Сууга бышырылган жумуртканы узатасынан тилкелерге бөлүп, салат жалбырагынын арасына салып кооздоп койсок, салатыбыз даяр!
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
#160 25 Июнь 2015 - 17:01
ПРЯНИК.
> айран 1литр
> сахар 1кг (3 стаканы сиропко керектелет)
> өсүмдүк майы 3 аш кашык
> сода 1 чай кашык
> суу 1 стакан (сиропко)
> ун
Алгач сахарды идишке салып, айранды куюп жакшылап аралаштырабыз. Ага 3 аш кашык өсүмдүк майын жана соданы кошобуз. Эми унду (болжол менен) кошуп камыр жууруп, 10 мүнөт майлык менен жаап коёбуз. Анан 1см калыңдыкта же өзүңүз каалагандай кылып жайып стакан менен тегерек формада кесебиз. Табага (лист) муздак сууну себелеп, пряникти саласыз дагы 250 градуста ысыган духовкада бышат.
Эми сироп даярдайбыз: 3 стакан сахарды 1 стакан сууга кошуп отко коёбуз. Кайнагандан баштап 7 мүнөт кайнатасыз. Ысык кезинде пряниктердин үстүнө текши куябыз жана аралаштырабыз.
> айран 1литр
> сахар 1кг (3 стаканы сиропко керектелет)
> өсүмдүк майы 3 аш кашык
> сода 1 чай кашык
> суу 1 стакан (сиропко)
> ун
Алгач сахарды идишке салып, айранды куюп жакшылап аралаштырабыз. Ага 3 аш кашык өсүмдүк майын жана соданы кошобуз. Эми унду (болжол менен) кошуп камыр жууруп, 10 мүнөт майлык менен жаап коёбуз. Анан 1см калыңдыкта же өзүңүз каалагандай кылып жайып стакан менен тегерек формада кесебиз. Табага (лист) муздак сууну себелеп, пряникти саласыз дагы 250 градуста ысыган духовкада бышат.
Эми сироп даярдайбыз: 3 стакан сахарды 1 стакан сууга кошуп отко коёбуз. Кайнагандан баштап 7 мүнөт кайнатасыз. Ысык кезинде пряниктердин үстүнө текши куябыз жана аралаштырабыз.
Прежде чем осуждать
кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!