Сaлaттaр жaнa пирогдор. Билгендер жaзa кеткиле,билбегендер уйронгуло
#21 06 Март 2010 - 12:43
#22 16 Март 2010 - 06:17
2 badiran
petrushka
nak ayran
suu
tuz
badirandi tortko bolup tuurap,petrushkani da tuurap bir idishke salabiz.bashka bir idishke arzunuzga,kaaloonuzg
a karap kancha ayran bolso oshonun jariminchalik suu tatimina jarasha tuz koshup chalip alabiz.kanchalik koyuluktu kaalasaniz oshogo karata badirandin ustuno salip koyobuz.
Билдирүүнү түзөткөн: elif: 13 Сентябрь 2012 - 05:05
#23 04 Май 2012 - 22:12
elif (04 Февраль 2010 - 16:02) жазган:
господи!! ! анан ага жарым пияла кетчуп,жарым пияла каймак,жарым пияла сут ж.б-ды жарым пияладан кошуп аралаштырып койсонор,он кундук соус болот,муздаткычка салып кундо ошондой салат жеп жыргайсынар(тамаша)
#24 08 Май 2012 - 13:09
Sa9g_90 (04 Май 2012 - 22:12) жазган:
Urmattu 'Sa9g_90',flud jok!
#25 08 Май 2012 - 13:17
#26 02 Июнь 2012 - 20:18
Соогу жок капчен окорачка,помидор, кириешки,жумуртка кубик туурайбыз,сырды теркадан откузобуз
1слой окорачка майонез+помидор майонез+жумуртка майонез+кириешки майонез анан устуно сырды себелеп туруп столго койгондо мактабаса мага айткыла

#27 22 Сентябрь 2012 - 16:21
#28 07 Октябрь 2012 - 08:08

Жaшылчaлуу тоок эти сaлaты.
1 тооктун тошу
2 помидор
1 чон жaшыл кaлемпир
1 чон кызыл кaлемпир
1 чон сaры кaлемпир
1 пияз
Жaрым тутaм aш кок
туз,мaй
Тооктун тошун туз сaлынгaн суугa бышырып aлaбыз,бышкaндaн кийин колубуз менен чон чон кылып тытып aлaбыз.Пияздын еки бaшын тен кесип aлгaндaн кийин,ортодон екиге болуп,узунунaн ири ири кылып туурaйбыз,бул жaрым aй турундо туроо деп aтaлaт.Aндaн кийин жaшылчaлaрды туурaп кaлгaн aзыктaрды дa кошуп aрaлaштырып коебуз.Тaмaгыныз тaттуу болсун. .
#29 16 Октябрь 2012 - 20:32
Курамы: Фасоль консервасы- 1 банка (400 гр)
Болгар калемпири- 1 шт
Краб таякчалалары- 1 пачка (200 гр)
Сыр-100-150 гр
Петрушка жана кинза
Кок пияз -2-3 боо
Чеснок-2-3 баш
Майонез
Туз, калемпир по вкусу.
Даярдалышы: Болгарскийди жууп, тазалап, кубик формасында туурайбыз. Краб таякчаларын да майдараак кубик формасында туурап, сырды майда теркадан откоруп, чеснокту чеснок майдалагычтан откоруп, салатка кошулулуучу кокторду жууп,майдалап туурайбыз. Фасольдун суюктугун тогуп бардык тууралган азыктарды аралаштырабыз. Салатты о.э.майонезден тышкары оливка майына ак вино уксусун кошуп аралаштырсаныз да болот. (Майонездин ордуна) оливка майын же, осумдук майынан 2-3 аш кашык. Уксус же лимон согунан 2-3 чай кашыгы, жана туз, калемпир кошунуз.
#30 11 Ноябрь 2012 - 00:26
ветчина,язык гов.курин.филе, ав.огурцы,мар. огурцы яицо,майонез
ушулурды баарын майдалап туурап майонез менен аралаштырса соонун салат болот
#31 11 Ноябрь 2012 - 01:05
ветчина,язык гов.курин.филе, ав.огурцы,мар. огурцы яицо,майонез
ушулурды баарын майдалап туурап майонез менен аралаштырса соонун салат болот
#32 12 Ноябрь 2012 - 03:51
#33 25 Ноябрь 2012 - 14:45
elif (04 Март 2010 - 03:52) жазган:
5 orto kartoshka
4 tukum
1,5 stakan ayran(2 kichine chay piyaladay)
1chay kashigi tuz
1 kamir koopturuuchu(razrihl
itel testo)
2 stakan un (400gr)
1 piyaz
1eli posko(az) kuyulgan chay piyalasi menen suyuk may
murch,ustuno tegiz jete turgan otkorguchton otkorulgon katuu sir(bar bolso)
kartoshka^piyazdi archigandan kiyin oromogo tuuraganday kilip kichinekey tortburchtuk turundo tuurap mayda az kuygon otto dumdap chala bishirip alabiz.ayrandi chunkur tabakka kuyup,tukumdu da koshup vilka menen chalip alabiz.kuurulgan tuuramjini tuzdu murchtu aralashtirip en akiri un^koopturuuchunu salip jakshilap aralashtirip maylangan orto duhovka tabagina salip kashiktin arkasi menen tegizdep sir bar bolso ani en ustuno sebelep isitilgan duhovkada 250 darajada ustu kizarganga cheyin bishirin.tamaginiz tattuu bolsun.
Мен жасадым соонун болду чон рахмат Жолдошум муну эмес тамак жейм деп аткан ооз тийип корсонуз десем бир эмес уч кесимин уруп койду а тамак калды дагы кооп коп жазыныз рахмат чоон
#34 29 Ноябрь 2012 - 20:51
Бир дaaнa тооктун сaны
бaдырaн
жугору консервaсы
майонез.
Жасалышы...
Тооктун сaнын сууга бышырып алабыз .бышырып атканда туз кошобуз дамына жараша.бышырып алып муздатабыз ал муздагыча бадыранды турайбыз ичке анан узун емес кыскарак ашка сабиз турайбызго ошондой кылып турайбыз бирок кичине кылып анан чункур табака салып жугору кошобуз анан муздаган тооктун сaнын колубуз менен тытып, аныда табака салып мойенезди кошуп аралаштырабыз.
Эскертуу; туз кошпойбуз тооктун сaны бышып атканда кошкондуктан . жугору ачып суусун тогур анан кошобуз болбосо дамын жоготоп салат .анан мен мынча кошулат деп айтпадым озунузго ылайыктап кошо берестер кошумчаларды . коп адамдарга кылсаныздар кобойтос кошумчаларды аз адамга болсо азрак дегендей.
Билдирүүнү түзөткөн: elif: 11 Январь 2013 - 19:00
#35 07 Декабрь 2012 - 09:19
Турмуш экен алыстаймын барынан.
Сагынычта өтөт дагы күндөрүм.
Кетип калсам ата-энемдин алдынан.
#36 04 Январь 2013 - 19:35
#37 04 Январь 2013 - 19:53
#38 08 Февраль 2014 - 06:00
Керектелуучу азыктар:
Кара шоколад- 200гр
Сливичное масло-100гр
3 желток
2 жумуртка
50гр кумшекер
60гр ун жана 1гр туз.
Даярдоо ыкмасы: шоколад менен майды ээритип алабыз( на водяной бане). Желток, жумуртка жана кумшекерди миксер менен агыш кобук болгуча аралаштырабыз да ээриген шоколадка кошобуз. Андан сон ун, тузду кошуп ручной венчик менен жакшылап аралаштырасыз. Резина калыптарга салып, 198¢ 10 минутага койсонуз кекс даяр болот.
Билдирүүнү түзөткөн: rnurzida: 08 Февраль 2014 - 06:02
#39 08 Февраль 2014 - 06:05
#40 20 Февраль 2014 - 23:16
Курамы:
3 даана орточо көлөмдөгү помидор,
1 даана бадыраң,
2 даана таттуу калемпир,
150 грамм сууга бышырылган макарон,
2 аш кашык өсүмдүк майы,
салат жалбырагы, ашкөк чөбү (петрушка), туз.
Даярдоо ыкмасы: Адегенде баардык жашылчаларды жууп-тазалап алабыз. Помидордун ар бирин алты кесиндиге бөлүп, таттуу калемпирди өтө чоң эмес кылып туурап, бадыраңды жарым тегерек кылып кесип, сууга бышырылган макаронду чуңкур идишке салып, өсүмдүк майын жана татымына жараша тузду кошуп, баарын аралаштырабыз. Андан соң кошулмага салат жалбырагын кошуп, ашкөк чөбү менен чекесин кооздоп коёбуз. Эгер камдуу болсоңуз, ушунун баарын чай кайнамда эле даярдап алсаңыз болот.
жазылып жаткандардын баарына ишене берүүңдү
токтот. Андан көрө, көңүл төшөп көзөмөлдө жана
сезимиң менен ирге.