Суперстан: Балыктан жасалган тамактар. - Суперстан

Перейти к содержимому

Сыр сөзүм кандай эле?    Каттоо   
Форумдан кенен издөө
  • > Негизги темалар
  • > Билерман
  • > Ашкана сырлары
  • ЖАЛПЫ ЭРЕЖЕЛЕР
  • Соңку билдирүүлөрдү кароо
  • RSS поток
  • RSS поток
  • (2 бет)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Балыктан жасалган тамактар. Балыктар жана деңиз тамак-аш каражаттары.

#21 Пользователь офлайн   Murok   30 Апрель 2012 - 23:08

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 776
  • Катталган: 10 Апрель 12
  • Соңку аракети: 03 Дек 2020 19:44
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Бишкек

Просмотр сообщения elif (27 Апрель 2012 - 17:13) жазган:

Мурок aйым..)) aтaйын пaйдaлуу кенештер деген болумубуз бaр,aл жaккa жaзыныз мындaн кийин мумкун болсо:))

Хоп болады!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#22 Пользователь офлайн   AZIK01   08 Август 2013 - 19:18

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 391
  • Катталган: 28 Апрель 13
  • Соңку аракети: 02 Май 2023 00:44
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Остралия

Балыкты майга куурулганын жей албайт элем, пайдалуу экенин билем. Анан рыбные стиксы дегени бар экен кадимкидей муздатылган балыкты(окорочкага окшош ) эритип майда эмес чон эмес бармактай майда кесип аласыз, анан жумуртканы чагып, крахмал , базилик ошого окшогондорду кошуп аралаштырасыз аралашканда колунузду салсаныз жабышып коюу болуш керек. Тууралган балыкты аралашмага салып аласызда , кыздырылган майда 10 минутага жетип жетпей бышат
Баарыңарга ьIůณан тынчтык, бекем ден соолук, эки дүйнөлүк бактылуулук каалайณ!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#23 Пользователь офлайн   aruuzat88   18 Август 2013 - 05:10

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 1 472
  • Катталган: 16 Апрель 13
  • Соңку аракети: 14 Янв 2022 22:57
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Ыйык" Кааба "Медине.

Балыктан жасалган суп аябай жагат да мага.
СЕН УШУНЧАЛЫК ЖАКШЫ АДАМ БОЛГУН,
ЖАДА КАЛСА ДУШМАНЫҢ ДА ДУШМАН БОЛГОНУНА ӨКҮНСҮН.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#24 Пользователь офлайн   baarin   18 Август 2013 - 15:24

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 506
  • Катталган: 03 Апрель 13
  • Соңку аракети: 10 Июн 2016 23:39
  • Жынысы:Эркек

Мага балык тамактар көп жага бербейт. Озум балык жылда болгон учунбу деп койом.
Баштадыңбы аягына чейин чыгар.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#25 Пользователь офлайн   aiza11.3   09 Октябрь 2013 - 22:30

  • Карапайым
  • PipPip
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Тартип бузгандар
  • Билдирүүсү: 225
  • Катталган: 28 Январь 13
  • Соңку аракети: 14 Мар 2014 21:32
  • Жынысы:Аялзаты

Куурулган балык жакшы кором сууга бышырылган картошка мн
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#26 Пользователь офлайн   MEDER_KULETOV   16 Октябрь 2013 - 22:41

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 4 553
  • Катталган: 01 Сентябрь 13
  • Соңку аракети: 28 Фев 2022 18:16
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Талас Кара-Буура

Maga balyktyn uha worposu jagat da eh keremet da
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#27 Пользователь офлайн   Арина   01 Декабрь 2014 - 12:30

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 488
  • Катталган: 07 Октябрь 09
  • Соңку аракети: 30 Июл 2018 16:35
  • Жынысы:Аялзаты

Гезиттин өткөн сандагы рецепттерин алып, мовуну жасап көрдүм:

ГРЕК ЖАҢГАГЫ КОШУЛГАН БАЛЫК
Керектелүүчү азыктар:
Карп балыгы – 1 килограмм (балыктын башка түрлөрүн да бул рецепт менен жасоого болот)
Грек жаңгагы – 100 грамм
Пияз – 2-3 баш
Татымына жараша туз, калемпир


Даярдоо ыкмасы:
1. Балыкты жууп-тазалап, туздап, калемпир сээп 20 мүнөт коё турабыз.
2. Пияз менен грек жаңгагын эт туурагычтан өткөрөбүз. Татымына жараша туз кошуңуз. Эгер кычкылды жакшы көрсөңүз, анардын ширесин сыгып 1 аш кашык кошуп фарш даярдайбыз.
3. Фаршты балыктын ичине салып, каймак май менен майланган фольгага оройбуз.
4. Мындан соң 180-200 градус ысыктыктагы электр мешине салабыз. Балык 50 мүнөттө даяр болот.
5. 50 мүнөттөн соң балыктын сыртындагы фольганы ачып, мешке дагы 10 мүнөткө сала туруу керек. Бул анын сыртын кызартып, кытырак кылып коёт.
6. Фаршталган балыкка гарнир катары сууга бышырылган күрүч, картошка фри же пюре кошуп дасторконго койсоңуз болот.

Менин вариантымда минтай балыгы болду, чындап эле даамдуу жана жегиликтүү болот экен. Бышырууга да жеңил. Айтор, сынап көргүлө.
Эбак эле боштук ээлеп, баары күйгөн...
Бир гана Эрк шыбырайт "Алга!",- деп.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#28 Пользователь офлайн   jon_jurbos.   21 Декабрь 2014 - 05:41

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 488
  • Катталган: 05 Сентябрь 14
  • Соңку аракети: 21 Сен 2016 23:37
  • Жынысы:Эркек

Балыктан жасалган тамак жага бербейт.Кылканы чайнааап чайнаап жегенге мешать эте берет го тишке тыгылып фууу
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#29 Пользователь офлайн   adalsvards   15 Апрель 2015 - 18:23

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 5 812
  • Катталган: 10 Июль 08
  • Соңку аракети: 27 Фев 2022 18:34
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Жомоктогу сепил сарай

Балким, керек болуп калар деген үмүт менен :)

Айрым балыктардын кыргызча аталышы:

Радужная форель - Кубулжума жилингир

Сибирский осетр - Сибирь мекиреси

Иссык-Кульская форель - Ысык-Көл жилингири

Сиг-лудога - Лудога май канаты

Пелядь - Момун балык

Иссык-Кульский чебак - Ысык-Көл чабагы

Иссык-Кульский чебачок - Ысык-Көл майда балыгы

Обыкновенный жерех - Кадимки кой балык

Линь - Кубулма

Иссык-Кульская маринка - Сары боор

Иссык-Кульский чешуйчатый осман - Көк чаар

Иссык-Кульский голый осман - Ысык-Көлдүн көк чаары

Полосатая быстрянка - Сарала ак чабак

Аральский лещ - Тыран

Толстолобик - Ак мурун макоо балыгы

Серебряный крась - Күмүш таман балык

Амурский чебачок - Амур майда чабагы

Тибетский голец - Тибеттин ит чабагы

Губач - Ит чабак

Судак - Кадимки көк серке



Билдирүүнү түзөткөн: adalsvards: 15 Апрель 2015 - 18:24

Үмүт - менин жолум,

Жеңиш - менин тагдырым.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#30 Пользователь офлайн   Amantur.   24 Апрель 2015 - 01:13

  • Активист
  • PipPipPip
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Тартип бузгандар
  • Билдирүүсү: 705
  • Катталган: 24 Февраль 15
  • Соңку аракети: 24 Ноя 2015 20:16
  • Жынысы:Эркек

Просмотр сообщения Арина (01 Декабрь 2014 - 12:30) жазган:

Гезиттин өткөн сандагы рецепттерин алып, мовуну жасап көрдүм:

ГРЕК ЖАҢГАГЫ КОШУЛГАН БАЛЫК
Керектелүүчү азыктар:
Карп балыгы – 1 килограмм (балыктын башка түрлөрүн да бул рецепт менен жасоого болот)
Грек жаңгагы – 100 грамм
Пияз – 2-3 баш
Татымына жараша туз, калемпир


Даярдоо ыкмасы:
1. Балыкты жууп-тазалап, туздап, калемпир сээп 20 мүнөт коё турабыз.
2. Пияз менен грек жаңгагын эт туурагычтан өткөрөбүз. Татымына жараша туз кошуңуз. Эгер кычкылды жакшы көрсөңүз, анардын ширесин сыгып 1 аш кашык кошуп фарш даярдайбыз.
3. Фаршты балыктын ичине салып, каймак май менен майланган фольгага оройбуз.
4. Мындан соң 180-200 градус ысыктыктагы электр мешине салабыз. Балык 50 мүнөттө даяр болот.
5. 50 мүнөттөн соң балыктын сыртындагы фольганы ачып, мешке дагы 10 мүнөткө сала туруу керек. Бул анын сыртын кызартып, кытырак кылып коёт.
6. Фаршталган балыкка гарнир катары сууга бышырылган күрүч, картошка фри же пюре кошуп дасторконго койсоңуз болот.

Менин вариантымда минтай балыгы болду, чындап эле даамдуу жана жегиликтүү болот экен. Бышырууга да жеңил. Айтор, сынап көргүлө.



Карпты эч кандай грек жаңгагынын (не бул өзү?:гезит:) майысыз,эч кандай анардын кычкылдыгысыз, эч кандай тверкадан өткөзбөй эле үч-төрт бөлүккө бөлүп туруп атайы сатылган соус менен майонезге кошуп жарым сааттан көбүрөөк мариновать этип туруп анан духовкага салып кой,и все,карп тим эле жылтырап эң сонун болуп бышып калат.Ишене бергиле,бул оңой жана тез жолу.
Акылдуу ойлор акмакчылыктар аткарылып бүткөндөн кийин гана пайда боло баштайт....
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#31 Пользователь офлайн   konfetka_love   26 Июнь 2015 - 18:05

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 077
  • Катталган: 05 Апрель 13
  • Соңку аракети: 27 Апр 2020 10:20
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Жашыруун

" Соус менен балык"

Кандай азыктар керек?
~ Сёмга балыгынын сөөксүз эти
~ Сливка
~ Соя соусу
~Туз, Мурч, Укроп

Кантип жасалат?
Балыкты өтө этиеттик менен терисинен ажыратасыз.

Кесимдерге бөлөсүз.

Идишке кесимдерди салып татымына жараша туз, мурчтан
себелейсиз жана бир аз сливка,
соя соусунан куясыз да,
маринаддоо үчүн бир нече мүнөт тыныктырып коёсуз.

Андан кийин духовканы 180 градуска чейин ысытып, ашыкча суусун төгүп саласыз да
балыкты идиши менен кошо духовкага коюп 20-30 мүнөт бышырасыз.

Бул учурда соусту жасоого
киришесиз. Ал үчүн бир аз сливканы идишке куюп ысытасыз.
Татымына жараша туз, майда тууралган укропту кошуп
аралаштырасыз.

Даяр болгон балыкты тарелкага
салып, үстүнө соустан куюп коёсуз.

"Камырга бөлөнгөн балык"

Кандай азыктар керек?
¤ Балык (өзүңүз каалаган): 5 кесим
¤ Ун: 70 г
¤ Туз
¤ Жумуртка: 1 даана
¤ Суу: 1 чоң кашык
¤ Талкаланган нан: 70 г
¤ Зайтун майы: 4 чоң кашык

Кантип жасалат?
Балыкты сөөктөрүнөн
ажыратып, кууруганга ыңгайлуу
кылып кесимдерге бөлүп аласыз.

Ун менен тузду аралаштырып,
ага балыкты оонатасыз да, бир нече мүнөткө тоңдургучка сала
турасыз.

Ошондо ун балыкка
жакшы жармашат.

Жумуртка менен сууну кошуп чаласыз.

Талкаланган нанды башка идишке салып даярдап аласыз.

Балыктарды алгач жумурткага,
андан кийин талкаланган нанга
оонатасыз да, кызып турган зайтун майына салып эки
тарабын тең кызарта кууруйсуз.
Прежде чем осуждать кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#32 Пользователь офлайн   konfetka_love   26 Июнь 2015 - 18:52

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 077
  • Катталган: 05 Апрель 13
  • Соңку аракети: 27 Апр 2020 10:20
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Жашыруун

КУУРУЛГАН СЁМГА БАЛЫГЫ

Керектелүүчү
азыктар:
* Каймак (сливки)
– 200 грамм
* Эритилген сыр –
1 аш кашык
* Атайын балык
үчүн татымал
(специи) – 1 чай
кашык
* Кургатылган райкан – 0,5 чай
кашык
* Лимон – 1 даана
* Өсүмдүк майы –100 грамм
* Татымына жараша туз,
калемпир


Даярдоо ыкмасы:
1. Сёмга балыгын 2-3 сантиметр
калыңдыкта кесип алып,
кылканын тазалап, терисин
сыйруу керек.
2. Идишке өсүмдүк майын
куюп, татымал, райканды
кошуп чаласыз. Ага балыкты
салып, 20 мүнөткө коё турабыз.
3. Ага чейин каймактын үстүнө
эритилген сырдан 1 аш кашык
кошуп, жай отко коюп,
коюулангыча 5-6 мүнөт
чалабыз. Идиштин түбүнө
тартып кетпеши үчүн
аралаштырып туруу керек. 4.
Балыкты ысыган майга салып
кууруйсуз.
5. Куурулган балыкты тарелкага
салып, үстүнө каймакты жылуу
боюнча куясыз да, лимонду
фантазияңызга жараша кесип
айланасын кооздоп коёсуз.
Прежде чем осуждать кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#33 Пользователь офлайн   konfetka_love   26 Июнь 2015 - 18:53

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 3 077
  • Катталган: 05 Апрель 13
  • Соңку аракети: 27 Апр 2020 10:20
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Жашыруун


БАКЛАЖАНГА ОРОЛГОН БАЛЫК

Керектелүүчү
азыктар:
Сёмга балыгы –
250 грамм
Сарымсак – 2
тишче
Жумуртка – 3
даана
Баклажан же
цукини – 1 даана
Ашкөк – 1 боо
Татымына жараша туз,
калемпир, майонез
Даярдоо ыкмасы:
1. Баклажанды узунунан жука
кылып кесип алабыз. Андан соң
идишке жумуртканы чагып, туз
кошуп, ун чалабыз.
2. Аралашмага баклажанды
малып, аны майга куурабыз.
3. Андан соң балыкты майда
чарчы формада туурап, аны да
майга кууруп алабыз.
4. Сарымсак менен ашкөктү
майдалап, куурулган балыкка
кошуп, майонез менен
аралаштырабыз.
5. Мындан соң куурулган
баклажанды тактайга тизип
алып, ичине жогорудагы
аралашманы салып ороп,
тарелкага тизип,
фантазияңызга жараша көк
чөптөр менен кооздоп
койсоңуз болот.
Прежде чем осуждать кого-то, возьми его обувь и пройди его путь!!!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#34 Пользователь офлайн   anya   25 Декабрь 2015 - 00:46

  • Супер-активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 2 132
  • Катталган: 08 Ноябрь 10
  • Соңку аракети: 17 Фев 2021 21:56
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Бишкек

Ушул балык тамактын баардык турлору жагат да .
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#35 Пользователь офлайн   Zaatulilm   27 Октябрь 2019 - 19:52

  • Карапайым
  • Тайпасы: Жаран
  • Билдирүүсү: 188
  • Катталган: 19 Июнь 18
  • Соңку аракети: 13 Янв 2025 17:31

Сонун го
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#36 Пользователь офлайн   nani4ka   27 Октябрь 2019 - 21:08

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 15
  • Катталган: 19 Октябрь 19
  • Соңку аракети: 28 Дек 2019 04:14

Мен китеп тамак жасаганды жакшы көрөм! Сүрөт Сүрөт
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#37 Пользователь офлайн   biznes   08 Ноябрь 2019 - 03:09

  • Активист
  • Тайпасы: Жаран
  • Билдирүүсү: 1 182
  • Катталган: 22 Январь 16
  • Соңку аракети: 29 Май 2025 10:28
  • Жынысы:Аялзаты
  • Калаасы:Бишкек

Уха жагат
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

  • ← Мурунку тема
  • Ашкана сырлары
  • Кийинки тема →

  • (2 бет)
  • +
  • ←
  • 1
  • 2
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Теманы 2 колдонуучу окуп жатат
Колдонуучулар 0, коноктор 2, жашыруун колдонуучулар 0

Билдирүүнү өчүрүү

Кароолордон өчүрүү

Билдирүүнү сайттын башкармалыгы көрө алат

Себеби:

Темадан өчүрүү

Билдирүү толугу менен өчүрүлөт


  • Жогоруга
  • Форумдун тизмегине
  • Cookies тазалоо
  • Бардык билдирүүлөрдү окулган деп белгилөө

Статистика работы системы

  • Азыр убакыт: 15 Июн 2025 01:56

Внешний вид

Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Төлөмүш Океев, 39/7
Тел.: +996 312 882 500
portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Мобилдүү версияМобилдүү версия
Эрежелер Эрежелер

Система для сообществ IP.Board.
Зарегистрирован на: ОсОО "SUPER.KG"

Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: