Торт түрү жана анын рецепти Торт жөнүндө билгендерге Жана билбегендерге
#121 01 Октябрь 2015 - 15:09
» МЫКТЫ АШПОЗЧУ » Темалар
» Талкуулар
ТАТТУУЛАР!
Жемиш мезгили" торту
Керектүү азыктар:
5 жумуртка
2 стак. кумшекер
1 стак. ун
2 чай кашык
0,5 л суу
400 г. быштак
100 г. маргарин майы
1 баштык атайын торт үчүн желе.
Даярдоо ыкмасы:
Биринчи катарына коюлуучу бисквитке: 5 жумуртканы акырындык менен чалып, 1 стакан кумшекер жана унду аралаштырабыз.
Экинчи катарына коюлуучу быштакка: желенин үстүнө муздак суу кошуп, 45 мүнөт жай отко коюп, кайнаганга чейин аралаштырып туруу керек. Желе муздаганга чейин, быштакка1стакан кумшекер жана 100г. каймак кошуңуз. Даяр болгон быштак менен муздаган желени акырындык менен аралаштырып, муздаткычка коюп коюңуз. Быштак муздагандан кийин үстүн табитиңизге жараша жер- жемиштер менен кооздосоңуз болот. Желени өзүнүн даярдоо ыкмасыменен даярдап, торттун эң үстүнкү катмарына куюп коюңуз.
"Экзотикалык" торт
Керектүү азыктар:
3 стакан ун
200г. маргарин майы.
3 даана жумуртка
1 баштык камырды көптүрүүчү порошок.
Даярдоо ыкмасы:
3 стакан унга 200г. маргарин майын, 3 даана жумуртка, 2-3 стакан кумшекер, камыр көптүрүүчү порошок (разрыхлитель) кошуп жууруйбуз. Даяр болгон камырды 3 бөлүккө бөлүп, 30 мүнөткө муздаткычка коюп коюш керек. Муздаган камырды жайып, бышырып, даярдаган кремден сүйкөп коюңуз.
Кремди даярдоо ыкмасы:
Апельсин менен лимонду кабыгы менен эт туурагычтан өткөзүп, 0,5 стакан кумшекер кошуп, коюуланганга чейин кайнатабыз. Даяр болгон сиропту 1 банка кумшекер кошулган сүт (сгущенка) менен аралаштырып коёбуз.
"Каттама" таттуутокочу
Керектүү азыктар:
450-500г. ун
1 даана жумуртка
3-4 аш кашык кумшекер
1 чай кашык кургак ачыткы
30г. маргарин майы
Даярдоо ыкмасы:
Жылытылган сүткө кумшекер менен ачыткыны кошуп, 10-15 мүнөткө тыныктырып коёбуз. Маргарин майын эритип, ун, сүт, ачыткы жана жумуртканы аралаштырып, камыр жууруп жарым саатка коёбуз. Даяр болгон камырды 3 бөлүккө бөлүп, ар бирин тегерек формада жукараак кылып жайып алабыз.Майды эритип , тегерекченин биринчисине шыбап, кумшекер себелейбиз. Үстүнө экинчи тегерекчени коюп, дагы ошондой кылып шыбайбыз. Үчүнчүсүндө да дал өзүндөй кылып кайталайбыз.
Даяр болгон камырды экиге бүктөп, үч бурчтук формасында кесип, 30 мүнөткө тыныктыруу керек. Эгерде таттууболсун десеңиз кумшекерден сээп, жумуртка менен бир сыйра жалатып койсоңуз да болот.
Духовканын табагын ысытып, 180С температурада коюп койсоңуз, 25-30 мүнөттөн кийин даяр болот.
"10 мүнөттүк" таттуутокочтор
Керектүү азыктар:
200г. ун
200г. маргарин майы
6 аш кашык майлуу каймак
Табитиңизге жараша туз
Мөмөнүн боткосу (повидло)
Ванилин
Даярдоо ыкмасы:
Маргарин майын, каймак, унду аралаштырып камырды даярдап алабыз.Даяр болгон камырды төрт бурчтук түрүндө кесип, ортосуна мөмө боткосун кошуп, конверт түрүндө бириктиребиз. (же өзүңүздүн фантазияңыз менен башка формада кылсаңыз да болот). Духовканын табагын маргарин майы менен майлап, ундан бир аз сээп койсоңуз, токочтун асты күйбөй бир калыпта бышат. Бышкан токоч таттуу болсун десеңиз, кумшекер себелеп койсо да болот.
#122 02 Октябрь 2015 - 17:55
#123 13 Январь 2016 - 22:57
MoXiTo (04 Июнь 2015 - 15:31) жазган:

Дээриңде жок болсо эмне кыл дейсиң эми, мага таарынба, тагдырыңа таарын эми девеле

#124 12 Февраль 2016 - 17:16
vema_87kg (22 Февраль 2015 - 21:16) жазган:
Эн оной жана женил.продуктыда аз кетет.жасап корсонор болот.Озум да ушул турун жакшы билгендиктен ар дайым жасайм.
Керектелуучу азыктар:
1.маргарин-200гр
2.сахар-200гр
3.бал-2 же 3аш кашык
4.соода-жарым чай кашык
5.жумуртка-2шт
6.ун-500-550гр
Крем учун:
1)сахар 150-200гр
2)сметана-500гр
чункур идишке сметана.салъп аз аздан сахар салып миксердин жардамы м' чаябыз.
Жасалышы:
1)мечтанын устуно аякты коёсуз ичинде суу болуш керек анън устуно дагы бир сыр аяк коёсуз(в бане).
2)маргаринди салып 10-15 минут тынбай аралаштырып туруу к/к.
З)сахар салынат,толук эригенче чалабыз.
4)бал 5-7 мунот тынбай аралаштырып, чыгарабыз.
5)бир аз муздаганда соода, жумуртка кошулуп аралаштырылат.
6)ун кошулат.кашык м' чойгондо узулуп,узулуп тушо тургандай болуш к-к.
7)даяр камырды 3-4 болукко болуп духовкада бышырабыз.
8)Ортосуна кремди суйкоп бириктиребиз, 8 сааттан к-н жей берсе болот.
Бул тортту ким бышырган эле, кремине анча тушунбой жатам. Сметана менен сахарды аралаштырса эле , кадимки эле крем болуп калабы?
Же сгущенка менен сметананы аралаштырган жакшыбы? Билгендер жооп жазып койгулачы. Эртен торт жасайын дегем.
#125 12 Февраль 2016 - 17:22
Nariste...12 (12 Февраль 2016 - 17:16) жазган:
Же сгущенка менен сметананы аралаштырган жакшыбы? Билгендер жооп жазып койгулачы. Эртен торт жасайын дегем.
Медовый тортко ооба крем болуп калат мен дагы коп жасайм ушул торту
#126 12 Февраль 2016 - 18:12
Nariste...12 (12 Февраль 2016 - 17:16) жазган:
Же сгущенка менен сметананы аралаштырган жакшыбы? Билгендер жооп жазып койгулачы. Эртен торт жасайын дегем.
Слив май м.н сгущ аралаштырсаз жакшы крем болот медовик учун,слив майды уй темпер жуишартып туруп эзип бир тур массага (однородный) келтирип туруп анан сгущ кошосуз болду же сметана м.н сахар кылсаз деле болот...
#127 13 Февраль 2016 - 18:28
JenaOfisera (12 Февраль 2016 - 18:12) жазган:
Рахмат кыздар. Бугун жасадым. Кремине сметана менен сахарды аралаштырып кылдым. Жакшы эле болду окшойт. Обедте жасагам. Кесе элекмин.
#128 13 Февраль 2016 - 18:42
жумуртка,маргарин, ун,сгущенка, шекер,бал,разрых. ль,ванилин бир аз сода анан суттун ордуна ачыган айранды кошуп аралаштырып, аралаштырып духовкага салып таштасам нормале болобу???
#129 13 Февраль 2016 - 19:50

#130 13 Февраль 2016 - 21:17
#131 14 Февраль 2016 - 19:19
#132 14 Февраль 2016 - 20:56
#133 14 Февраль 2016 - 21:06
#135 16 Февраль 2016 - 01:24
aianaaiana (15 Февраль 2016 - 15:35) жазган:
Кремди кобуроок сыйпап, 8 саат муздаткычка. Кремди сметана+сахар, сгущенка+слив масло кылам. Ар бир катка экоону кезеги менен. Туну жасайм, эрте менен даяр болот негизи.
#136 16 Февраль 2016 - 01:28
Nariste...12 (12 Февраль 2016 - 17:16) жазган:
Же сгущенка менен сметананы аралаштырган жакшыбы? Билгендер жооп жазып койгулачы. Эртен торт жасайын дегем.
Канча проценттуу сметана анан кандай слив масло колдонсо болот
Билдирүүнү түзөткөн: Aidai05: 16 Февраль 2016 - 01:29
#137 16 Февраль 2016 - 11:56
#138 16 Февраль 2016 - 22:03
#140 26 Февраль 2016 - 22:53