Билдирүүнү түзөткөн: altynka95: 10 Август 2016 - 02:10
Мен даярдаган тамак
#663 10 Август 2016 - 02:16
#664 10 Август 2016 - 10:39
Мага пельмендин рецебин бериниздерчи?
колго жасаганда кантип жасалат???
#665 10 Август 2016 - 11:33
#666 10 Август 2016 - 23:29
азаматсын наримэ, мен аял болуп жон эле журупмунда,
колуман кызылыраак чай демдеш та келбейт экен.
#667 11 Август 2016 - 15:44
Домашний пряник.
Айзаданын суранычы боюнча.
Керектелуучу ингредиенттер.
1.Ун 7стакан.
2.Кум шекер 3стакан.(1стаканы глазурьга)
3.Жумуртка 4шт(1штугу глазурьга)
4.Кефир,же айран 1стакан.
5.Осумдук майы 4аш кашык.
6.Бал 4аш кашык.
7.Туз 1чай кашык.
8.Уксус 1чай кашык.
9.Сода 1,5 чай кашык.
Даярдоо.
Куш шекерди бир идишке салып,устуно жумуртканы чагып,венчик менен чалабыз.Кум шекер ээригиче.Ушул чалып жаткан мезгилде туз,майды салып дагы чалабыз.Бул массага эми кефирди,балды сооданы кошуп дагы бир аз чалабыз.Суроттогудой кылып.Уксусту кошуп дагы чалабыз акырында ундан себелеп чалганча,камыр даярдайбыз, колунуз менен аралаштырсаныз деле болот.Камыр жумшак болуш керек,бирок колго жабышпагыдай болуп.Эгерде камыр бир аз катуурак болуп калса прянигиниз таштай катуу болуп калат.Жууруган камырды 15минут тыныктырып койобуз.Зувала тутуп камырды жайабыз калындыгы 1же 1,5см болуш керек.Кичинекей стакандыбы же, атайын формаларыныз барбы ошолордун жардамы менен фигураларды жасап алабыз.Духовканын листине салып, 180гр-та 25-30минут бышырабыз.Пряниктер бышаарына 10минут калганда глазурь жасайбыз.Бир идишке жумуртканын агын салып,венчик же миксер менен чалабыз.Устуно 1стакан кум шекерди кошуп,дагы чалабыз.Глазурь даяр.Эгерде глазурьду эрте жасап алсаныз,кою болуп катып кетет.Ошого бышаарга 5 же 10минут калганда гана жасайбыз глазурьду.Бышкан пряниктерди глазурьга салып,же устуно сыйпайбыз.Устундогу глазурь каткыча тыныктырып койобуз.Айзада эгерде сен сатыка койом десен,бал кошпой деле жасасан болот.
Айзаданын суранычы боюнча.
Керектелуучу ингредиенттер.
1.Ун 7стакан.
2.Кум шекер 3стакан.(1стаканы глазурьга)
3.Жумуртка 4шт(1штугу глазурьга)
4.Кефир,же айран 1стакан.
5.Осумдук майы 4аш кашык.
6.Бал 4аш кашык.
7.Туз 1чай кашык.
8.Уксус 1чай кашык.
9.Сода 1,5 чай кашык.
Даярдоо.
Куш шекерди бир идишке салып,устуно жумуртканы чагып,венчик менен чалабыз.Кум шекер ээригиче.Ушул чалып жаткан мезгилде туз,майды салып дагы чалабыз.Бул массага эми кефирди,балды сооданы кошуп дагы бир аз чалабыз.Суроттогудой кылып.Уксусту кошуп дагы чалабыз акырында ундан себелеп чалганча,камыр даярдайбыз, колунуз менен аралаштырсаныз деле болот.Камыр жумшак болуш керек,бирок колго жабышпагыдай болуп.Эгерде камыр бир аз катуурак болуп калса прянигиниз таштай катуу болуп калат.Жууруган камырды 15минут тыныктырып койобуз.Зувала тутуп камырды жайабыз калындыгы 1же 1,5см болуш керек.Кичинекей стакандыбы же, атайын формаларыныз барбы ошолордун жардамы менен фигураларды жасап алабыз.Духовканын листине салып, 180гр-та 25-30минут бышырабыз.Пряниктер бышаарына 10минут калганда глазурь жасайбыз.Бир идишке жумуртканын агын салып,венчик же миксер менен чалабыз.Устуно 1стакан кум шекерди кошуп,дагы чалабыз.Глазурь даяр.Эгерде глазурьду эрте жасап алсаныз,кою болуп катып кетет.Ошого бышаарга 5 же 10минут калганда гана жасайбыз глазурьду.Бышкан пряниктерди глазурьга салып,же устуно сыйпайбыз.Устундогу глазурь каткыча тыныктырып койобуз.Айзада эгерде сен сатыка койом десен,бал кошпой деле жасасан болот.
#669 11 Август 2016 - 15:53
#671 11 Август 2016 - 22:52
Пряниктин жасалышы керек эле өзүда. Рахмат сизге.
Адамды бактылуу кылган 3 нерсе бар;
1-Суйуу.
2-Кызыктуу жумуш.
3-Саякаттоо мумкунчулугу.
1-Суйуу.
2-Кызыктуу жумуш.
3-Саякаттоо мумкунчулугу.
#673 12 Август 2016 - 00:12
#675 13 Август 2016 - 03:36
Сурот жуктолбой жатат го
Билдирүүнү түзөткөн: altynka95: 13 Август 2016 - 03:36
#676 14 Август 2016 - 20:51

Керектелүүчү азык:
Печенье 1 кг
Сметана 1 лт
Банан 3 даана
Кумшекер 150 гр
Даярдоо:
Алгач сметананы ачып чуңкур идишке салабыз,бананды болушунча майда туурап сметанага бананды,кумшекерди кошуп жакшылап аралаштырабыз. Эми печеньени майдалап сындырабыз. Андан кийин чуңкур идишке пакет кийгизип печеньени тизип ачык калган жерлерине майда ушалап себип тегиз болгондон кийин даярдалган сметананы тегиз кылып сүйкөп кайра печенье тизип,сметана сүйкөп... Барын бүткөндөн кийин муздаткычка 1 саат коюп коёсуз.
Кийин акырын үстүнө табак коюп тегиз кылып түшүрүп аласыз ,формасын бузбай. Ашкан сметананы үстүнө сыйпап каалагандай кооздоп кайра муздаткычка 4 саат коюп коёсуз. Торт даяр.
#677 14 Август 2016 - 21:39
Morskayazvezda (14 Август 2016 - 20:51) жазган:

Керектелүүчү азык:
Печенье 1 кг
Сметана 1 лт
Банан 3 даана
Кумшекер 150 гр
Даярдоо:
Алгач сметананы ачып чуңкур идишке салабыз,бананды болушунча майда туурап сметанага бананды,кумшекерди кошуп жакшылап аралаштырабыз. Эми печеньени майдалап сындырабыз. Андан кийин чуңкур идишке пакет кийгизип печеньени тизип ачык калган жерлерине майда ушалап себип тегиз болгондон кийин даярдалган сметананы тегиз кылып сүйкөп кайра печенье тизип,сметана сүйкөп... Барын бүткөндөн кийин муздаткычка 1 саат коюп коёсуз.
Кийин акырын үстүнө табак коюп тегиз кылып түшүрүп аласыз ,формасын бузбай. Ашкан сметананы үстүнө сыйпап каалагандай кооздоп кайра муздаткычка 4 саат коюп коёсуз. Торт даяр.
Абдан сонун, колуңа береке!
Никогда не путай мой характер с моим отношением.
Мой характер зависит от меня, а мое отношение - от твоего поведения.
#678 14 Август 2016 - 23:34
Morskayazvezda, тортунардын види соонунго)) азаматсыз!
Ребёнок это такой позитив! Он со всех сторон
вызывает улыбку!
вызывает улыбку!
#679 16 Август 2016 - 16:29
Медовый торт.
Асылбекованын отунучу боюнча.
Камырга керектелуучу ингредиенттер.
1)Ун 5стакан.
2)Жумуртка 3шт.
3)Кум шекер 1стакан.
4)Сливочное масло 100гр.
5)Бал 4аш кашык.
6)Соода 1,5чай кашык,
7)Уксус 1чай кашык.
8) Туз татымына жараша бир аз гана.
Кремине.
Сметана 500гр, 20%
1 стакан кум шекер.
Дарядоо
Бир чон мискейге же,кастрюлга суу куюп кайнатабыз, кастрюлдун ичине айнек идиштен жасалган глубокий болуш керек,салатницаны салып,суунун устуно жайгаштырабыз. ККастрюлдагы суу салатницага кирбегендей болуш керек.Салатницага сливочное маслону салып ээритебиз,биринчи суроттогудой кылып.Май толук ээрип буткондо, устуно кум шекерди,тузду, балды салып аралаштырып 15-20 минутта ээрип бутот бул массага.Ошол убакта тез тез аралаштырып турууну унутпаныз,абайлап аралаштырасыз суу ичине кирип кетпегендей кылып.Бул массага толук ээрип буткондо,кастрюлдун ичинен чыгарып,салатницага сооданы уксус менен гаситетип аралаштырабыз. Андан кийин жумуртканы бирден чагып аралаштырабыз. Акырында ундан себелеп аралаштырганча камыр жасайбыз.Суроттогудой кылып.Камыры чоюлчаак болуш керек,колго жабышпаш учун столдун бетине ундан сээп,салатницадагы суюк камырды столдун бетине тогобуз.Унга нар жак бер жагын булап, зувала тутабыз.Баардыгын бир формада кылып.Четинен тогорок формада кылып жайып алабыз.Духовканын листин майлап,салып 180гр-та 5-7минут бышырып алабыз.Мисалы ар ким табитине жараша керектелчу ингредиенттерди кобойтуп,коп слойлуу торт кылса болот.Мен жасаган торт 5слойлуу болду.
Эми кремине, бир идишке сметананы,кум шекерди аралаштырып, венчик менен чалабыз.Крем даяр.
Анан да кремди ар турлуу кылып жасасаныз болот.Биз сметанасы менен жактырабыз, аябай нежный, бир аз кислыйраак болот,бирок аябай жештуу болот.
Бир чон тарелканын бетине,кремден суйкоп бышкан корждон устуно коюп,анын устуно дагы кремден суйкоп,слой кылып кете бересиз.Эн устуно,жана капталдарына кремден обильно суйкойбуз.Жана корждун бироосун майдалап,колубуз менен укалап чыгабыз.Торттун устун,жана капталдарын ошол укаланган майда кукумдор менен коозлоп чыгабыз.Даяр болгон тортту,холодильнике 5-6саатка салып койобуз.Креми сингенден кийин ммм даамы оозунда калгыдай медовый торт болот.
Меникилер холодильнике жеткирбей эле жеп коюшту.
Асылбекованын отунучу боюнча.
Камырга керектелуучу ингредиенттер.
1)Ун 5стакан.
2)Жумуртка 3шт.
3)Кум шекер 1стакан.
4)Сливочное масло 100гр.
5)Бал 4аш кашык.
6)Соода 1,5чай кашык,
7)Уксус 1чай кашык.
8) Туз татымына жараша бир аз гана.
Кремине.
Сметана 500гр, 20%
1 стакан кум шекер.
Дарядоо
Бир чон мискейге же,кастрюлга суу куюп кайнатабыз, кастрюлдун ичине айнек идиштен жасалган глубокий болуш керек,салатницаны салып,суунун устуно жайгаштырабыз. ККастрюлдагы суу салатницага кирбегендей болуш керек.Салатницага сливочное маслону салып ээритебиз,биринчи суроттогудой кылып.Май толук ээрип буткондо, устуно кум шекерди,тузду, балды салып аралаштырып 15-20 минутта ээрип бутот бул массага.Ошол убакта тез тез аралаштырып турууну унутпаныз,абайлап аралаштырасыз суу ичине кирип кетпегендей кылып.Бул массага толук ээрип буткондо,кастрюлдун ичинен чыгарып,салатницага сооданы уксус менен гаситетип аралаштырабыз. Андан кийин жумуртканы бирден чагып аралаштырабыз. Акырында ундан себелеп аралаштырганча камыр жасайбыз.Суроттогудой кылып.Камыры чоюлчаак болуш керек,колго жабышпаш учун столдун бетине ундан сээп,салатницадагы суюк камырды столдун бетине тогобуз.Унга нар жак бер жагын булап, зувала тутабыз.Баардыгын бир формада кылып.Четинен тогорок формада кылып жайып алабыз.Духовканын листин майлап,салып 180гр-та 5-7минут бышырып алабыз.Мисалы ар ким табитине жараша керектелчу ингредиенттерди кобойтуп,коп слойлуу торт кылса болот.Мен жасаган торт 5слойлуу болду.
Эми кремине, бир идишке сметананы,кум шекерди аралаштырып, венчик менен чалабыз.Крем даяр.
Анан да кремди ар турлуу кылып жасасаныз болот.Биз сметанасы менен жактырабыз, аябай нежный, бир аз кислыйраак болот,бирок аябай жештуу болот.
Бир чон тарелканын бетине,кремден суйкоп бышкан корждон устуно коюп,анын устуно дагы кремден суйкоп,слой кылып кете бересиз.Эн устуно,жана капталдарына кремден обильно суйкойбуз.Жана корждун бироосун майдалап,колубуз менен укалап чыгабыз.Торттун устун,жана капталдарын ошол укаланган майда кукумдор менен коозлоп чыгабыз.Даяр болгон тортту,холодильнике 5-6саатка салып койобуз.Креми сингенден кийин ммм даамы оозунда калгыдай медовый торт болот.
Меникилер холодильнике жеткирбей эле жеп коюшту.

