Мен даярдаган тамак
#682 16 Август 2016 - 16:43
#683 16 Август 2016 - 17:03
sezialisa90 (10 Август 2016 - 04:39) жазган:
Мага пельмендин рецебин бериниздерчи?
колго жасаганда кантип жасалат???
Пельмендин камырын кадимки мантыга жуургандай жууруйсун,бир аз мантынын камырынан катыгыраак болуш керек.
Сууга салганда эзилбеш учун бир же эки жумуртка кошуп койсон болот камырына.
Камырын жууруп бутуп 20минут тыныктырып койосун.Андан кийин жаясын камырын мантыныкынан бир аз калыныраак болуш керек.Жайып бутуп каалаганындай кылып туйсон болот.Формасын торт чарчы кылсан деле болот,же тогорок формала бул жагы эми сенин табитине карата.
Фаршын даярдайсын, 1кг уйдун же койдун этинен даяр фарш деле боло берет. Орточо эки же уч баш пиязды майда туурап,фаршка аралаштырып татымына жараша,туз,мурч каалоочулар бир аз калемпир кошсо болот.Осумдук майынан да аралаштырууну унутпа.Анткени май сочныйраак кылат фельменинди.
Казанга майдан аз гана куюп,бир аз этти майдалап туурап,казанга салып кызарта пияз экоону кууруйсун.
1шт болгарский перец,бир сабиз,бир картошканы кубик турундо майдалап туурап кошуп кууруйсун.Устуно томаттан салып дагы бир аз кууруп суудан куясын.Суусу кайнагандан кийин пельмендерди бирден жабыштырбай саласын.Пельменди салгандан кийин акырын аралаштыр анткени пельмендер бири бирине жабышып калбасы учун. Бышкан пельмендерди чон чыныларга куюп,устуно кок пияздан,же укроптон туурап бир четине каалоочуларга сметанадан бир кашык салып,дасторконго узата бересин.
Мына ушинтип домашний пельмен даяр.Сатып алып жасаганга караганда,алда канча даамдуу болот.
Мен бышкандагысын анан,туйулуп жаткандагы мезгилин тартпай калыпмын.
#685 17 Август 2016 - 22:55
Нариме байкашымча кооп кооптон жасайт окшойсуз. Кочулуксунорбу?
Сурап койойунчу кап этпесениз.
Мен суйуп туйгондой туйоткенс пельменди.
Мен суйуп туйгондой туйоткенс пельменди.
I hope to meet again ..
#686 18 Август 2016 - 08:37
Айымдар, жанагы кочодо саткан былкылдаган(жумшак) пирожки, беляшилер бар го ошонун рецебин жазып койгулачы...
#687 18 Август 2016 - 17:25
#688 18 Август 2016 - 17:26
#689 19 Август 2016 - 21:34
Домашний сочник.
Керектелчу ингредиенттер.
1.Ун 4стакан.
2.Кум шекер жарым стакан.
3.Сливочное масло же маргарин 80гр.
4.Жумуртка 2шт.
5. Сметана 0,5стакан.
6.Творог 100гр.
7.Соода 1,5 чай кашык.
Ушул ингредиенттерди кошуп камыр жууруйбуз.
Камыры жумшак болуш керек.
20 же 30минут тыныктырып андан кийин камырды жайабыз тогорок формада кылып.
Начинкасына.
1.Творог 300гр.
2.Сметана 2аш кашык.
3. Бир жумуртканын агы.
4. Кум шекер жарым стакандан азыраак.
5.Ун эки аш кашык.
Ушул ингредиенттерди кошуп начинка даярдайбыз.
Суроттогудой кылып тогорок формадагы жаайылган камырларга начинкадан салып сочник даярдайбыз. Духовканын листин майлап, сочниктерди салабыз,устуно жумуртканы сыйпайбыз.180гр- та 15 20 минутта бышырабыз.
Керектелчу ингредиенттер.
1.Ун 4стакан.
2.Кум шекер жарым стакан.
3.Сливочное масло же маргарин 80гр.
4.Жумуртка 2шт.
5. Сметана 0,5стакан.
6.Творог 100гр.
7.Соода 1,5 чай кашык.
Ушул ингредиенттерди кошуп камыр жууруйбуз.
Камыры жумшак болуш керек.
20 же 30минут тыныктырып андан кийин камырды жайабыз тогорок формада кылып.
Начинкасына.
1.Творог 300гр.
2.Сметана 2аш кашык.
3. Бир жумуртканын агы.
4. Кум шекер жарым стакандан азыраак.
5.Ун эки аш кашык.
Ушул ингредиенттерди кошуп начинка даярдайбыз.
Суроттогудой кылып тогорок формадагы жаайылган камырларга начинкадан салып сочник даярдайбыз. Духовканын листин майлап, сочниктерди салабыз,устуно жумуртканы сыйпайбыз.180гр- та 15 20 минутта бышырабыз.
#691 19 Август 2016 - 21:38
#693 19 Август 2016 - 23:46
Сонун экен, жасап көрүш керек.
Билдирүүнү түзөткөн: saltanat.: 19 Август 2016 - 23:47
Никогда не путай мой характер с моим отношением.
Мой характер зависит от меня, а мое отношение - от твоего поведения.
#694 20 Август 2016 - 20:18
Запеченные кабачки
-200,250г кабачки
-Помидор 1-2 даана
-Болгар калемпири -1шт
-жумуртка 1шт
-Сметана
-Сут 2-2,5 чон кашык
-Сыр 30-40г
-Туз, мурч татымына жараша
Даярдоо ыкмасы ;
Кабачкини шакекче кылып кесип алабыз 5см.
Помидор жана болгар калемпирин да шакекче турундо кесип, бышырылуучу формага баарын тизип чыгабыз бир -бирден, жашылчаларды туз жана мурч менен сээп коебуз.
Устунон сметананы суйкоп, теркадан откоргулон сырды сээп, даяр болгон Жумуртканы куюп коебуз.
Жумуртканы идишке жарып, сутту куюп, туз салып жакшылап аралаштырып алабыз.
180градуста, 30-40 минутада даяр болот.
JPG]
JPG]
-200,250г кабачки
-Помидор 1-2 даана
-Болгар калемпири -1шт
-жумуртка 1шт
-Сметана
-Сут 2-2,5 чон кашык
-Сыр 30-40г
-Туз, мурч татымына жараша
Даярдоо ыкмасы ;
Кабачкини шакекче кылып кесип алабыз 5см.
Помидор жана болгар калемпирин да шакекче турундо кесип, бышырылуучу формага баарын тизип чыгабыз бир -бирден, жашылчаларды туз жана мурч менен сээп коебуз.
Устунон сметананы суйкоп, теркадан откоргулон сырды сээп, даяр болгон Жумуртканы куюп коебуз.
Жумуртканы идишке жарып, сутту куюп, туз салып жакшылап аралаштырып алабыз.
180градуста, 30-40 минутада даяр болот.


Сам воздух родных мест-другой ,сам запах земли -особенный.
#695 20 Август 2016 - 23:34
#696 25 Август 2016 - 07:46
narime (11 Август 2016 - 15:44) жазган:
Домашний пряник.
Айзаданын суранычы боюнча.
Керектелуучу ингредиенттер.
1.Ун 7стакан.
2.Кум шекер 3стакан.(1стаканы глазурьга)
3.Жумуртка 4шт(1штугу глазурьга)
4.Кефир,же айран 1стакан.
5.Осумдук майы 4аш кашык.
6.Бал 4аш кашык.
7.Туз 1чай кашык.
8.Уксус 1чай кашык.
9.Сода 1,5 чай кашык.
Даярдоо.
Куш шекерди бир идишке салып,устуно жумуртканы чагып,венчик менен чалабыз.Кум шекер ээригиче.Ушул чалып жаткан мезгилде туз,майды салып дагы чалабыз.Бул массага эми кефирди,балды сооданы кошуп дагы бир аз чалабыз.Суроттогудой кылып.Уксусту кошуп дагы чалабыз акырында ундан себелеп чалганча,камыр даярдайбыз, колунуз менен аралаштырсаныз деле болот.Камыр жумшак болуш керек,бирок колго жабышпагыдай болуп.Эгерде камыр бир аз катуурак болуп калса прянигиниз таштай катуу болуп калат.Жууруган камырды 15минут тыныктырып койобуз.Зувала тутуп камырды жайабыз калындыгы 1же 1,5см болуш керек.Кичинекей стакандыбы же, атайын формаларыныз барбы ошолордун жардамы менен фигураларды жасап алабыз.Духовканын листине салып, 180гр-та 25-30минут бышырабыз.Пряниктер бышаарына 10минут калганда глазурь жасайбыз.Бир идишке жумуртканын агын салып,венчик же миксер менен чалабыз.Устуно 1стакан кум шекерди кошуп,дагы чалабыз.Глазурь даяр.Эгерде глазурьду эрте жасап алсаныз,кою болуп катып кетет.Ошого бышаарга 5 же 10минут калганда гана жасайбыз глазурьду.Бышкан пряниктерди глазурьга салып,же устуно сыйпайбыз.Устундогу глазурь каткыча тыныктырып койобуз.Айзада эгерде сен сатыка койом десен,бал кошпой деле жасасан болот.
Айзаданын суранычы боюнча.
Керектелуучу ингредиенттер.
1.Ун 7стакан.
2.Кум шекер 3стакан.(1стаканы глазурьга)
3.Жумуртка 4шт(1штугу глазурьга)
4.Кефир,же айран 1стакан.
5.Осумдук майы 4аш кашык.
6.Бал 4аш кашык.
7.Туз 1чай кашык.
8.Уксус 1чай кашык.
9.Сода 1,5 чай кашык.
Даярдоо.
Куш шекерди бир идишке салып,устуно жумуртканы чагып,венчик менен чалабыз.Кум шекер ээригиче.Ушул чалып жаткан мезгилде туз,майды салып дагы чалабыз.Бул массага эми кефирди,балды сооданы кошуп дагы бир аз чалабыз.Суроттогудой кылып.Уксусту кошуп дагы чалабыз акырында ундан себелеп чалганча,камыр даярдайбыз, колунуз менен аралаштырсаныз деле болот.Камыр жумшак болуш керек,бирок колго жабышпагыдай болуп.Эгерде камыр бир аз катуурак болуп калса прянигиниз таштай катуу болуп калат.Жууруган камырды 15минут тыныктырып койобуз.Зувала тутуп камырды жайабыз калындыгы 1же 1,5см болуш керек.Кичинекей стакандыбы же, атайын формаларыныз барбы ошолордун жардамы менен фигураларды жасап алабыз.Духовканын листине салып, 180гр-та 25-30минут бышырабыз.Пряниктер бышаарына 10минут калганда глазурь жасайбыз.Бир идишке жумуртканын агын салып,венчик же миксер менен чалабыз.Устуно 1стакан кум шекерди кошуп,дагы чалабыз.Глазурь даяр.Эгерде глазурьду эрте жасап алсаныз,кою болуп катып кетет.Ошого бышаарга 5 же 10минут калганда гана жасайбыз глазурьду.Бышкан пряниктерди глазурьга салып,же устуно сыйпайбыз.Устундогу глазурь каткыча тыныктырып койобуз.Айзада эгерде сен сатыка койом десен,бал кошпой деле жасасан болот.
#699 25 Август 2016 - 20:00
#700 25 Август 2016 - 20:10
narime (16 Август 2016 - 16:29) жазган:
Медовый торт.
Асылбекованын отунучу боюнча.
Камырга керектелуучу ингредиенттер.
1)Ун 5стакан.
2)Жумуртка 3шт.
3)Кум шекер 1стакан.
4)Сливочное масло 100гр.
5)Бал 4аш кашык.
6)Соода 1,5чай кашык,
7)Уксус 1чай кашык.
8) Туз татымына жараша бир аз гана.
Кремине.
Сметана 500гр, 20%
1 стакан кум шекер.
Дарядоо
Бир чон мискейге же,кастрюлга суу куюп кайнатабыз, кастрюлдун ичине айнек идиштен жасалган глубокий болуш керек,салатницаны салып,суунун устуно жайгаштырабыз. ККастрюлдагы суу салатницага кирбегендей болуш керек.Салатницага сливочное маслону салып ээритебиз,биринчи суроттогудой кылып.Май толук ээрип буткондо, устуно кум шекерди,тузду, балды салып аралаштырып 15-20 минутта ээрип бутот бул массага.Ошол убакта тез тез аралаштырып турууну унутпаныз,абайлап аралаштырасыз суу ичине кирип кетпегендей кылып.Бул массага толук ээрип буткондо,кастрюлдун ичинен чыгарып,салатницага сооданы уксус менен гаситетип аралаштырабыз. Андан кийин жумуртканы бирден чагып аралаштырабыз. Акырында ундан себелеп аралаштырганча камыр жасайбыз.Суроттогудой кылып.Камыры чоюлчаак болуш керек,колго жабышпаш учун столдун бетине ундан сээп,салатницадагы суюк камырды столдун бетине тогобуз.Унга нар жак бер жагын булап, зувала тутабыз.Баардыгын бир формада кылып.Четинен тогорок формада кылып жайып алабыз.Духовканын листин майлап,салып 180гр-та 5-7минут бышырып алабыз.Мисалы ар ким табитине жараша керектелчу ингредиенттерди кобойтуп,коп слойлуу торт кылса болот.Мен жасаган торт 5слойлуу болду.
Эми кремине, бир идишке сметананы,кум шекерди аралаштырып, венчик менен чалабыз.Крем даяр.
Анан да кремди ар турлуу кылып жасасаныз болот.Биз сметанасы менен жактырабыз, аябай нежный, бир аз кислыйраак болот,бирок аябай жештуу болот.
Бир чон тарелканын бетине,кремден суйкоп бышкан корждон устуно коюп,анын устуно дагы кремден суйкоп,слой кылып кете бересиз.Эн устуно,жана капталдарына кремден обильно суйкойбуз.Жана корждун бироосун майдалап,колубуз менен укалап чыгабыз.Торттун устун,жана капталдарын ошол укаланган майда кукумдор менен коозлоп чыгабыз.Даяр болгон тортту,холодильнике 5-6саатка салып койобуз.Креми сингенден кийин ммм даамы оозунда калгыдай медовый торт болот.
Меникилер холодильнике жеткирбей эле жеп коюшту.

Асылбекованын отунучу боюнча.
Камырга керектелуучу ингредиенттер.
1)Ун 5стакан.
2)Жумуртка 3шт.
3)Кум шекер 1стакан.
4)Сливочное масло 100гр.
5)Бал 4аш кашык.
6)Соода 1,5чай кашык,
7)Уксус 1чай кашык.
8) Туз татымына жараша бир аз гана.
Кремине.
Сметана 500гр, 20%
1 стакан кум шекер.
Дарядоо
Бир чон мискейге же,кастрюлга суу куюп кайнатабыз, кастрюлдун ичине айнек идиштен жасалган глубокий болуш керек,салатницаны салып,суунун устуно жайгаштырабыз. ККастрюлдагы суу салатницага кирбегендей болуш керек.Салатницага сливочное маслону салып ээритебиз,биринчи суроттогудой кылып.Май толук ээрип буткондо, устуно кум шекерди,тузду, балды салып аралаштырып 15-20 минутта ээрип бутот бул массага.Ошол убакта тез тез аралаштырып турууну унутпаныз,абайлап аралаштырасыз суу ичине кирип кетпегендей кылып.Бул массага толук ээрип буткондо,кастрюлдун ичинен чыгарып,салатницага сооданы уксус менен гаситетип аралаштырабыз. Андан кийин жумуртканы бирден чагып аралаштырабыз. Акырында ундан себелеп аралаштырганча камыр жасайбыз.Суроттогудой кылып.Камыры чоюлчаак болуш керек,колго жабышпаш учун столдун бетине ундан сээп,салатницадагы суюк камырды столдун бетине тогобуз.Унга нар жак бер жагын булап, зувала тутабыз.Баардыгын бир формада кылып.Четинен тогорок формада кылып жайып алабыз.Духовканын листин майлап,салып 180гр-та 5-7минут бышырып алабыз.Мисалы ар ким табитине жараша керектелчу ингредиенттерди кобойтуп,коп слойлуу торт кылса болот.Мен жасаган торт 5слойлуу болду.
Эми кремине, бир идишке сметананы,кум шекерди аралаштырып, венчик менен чалабыз.Крем даяр.
Анан да кремди ар турлуу кылып жасасаныз болот.Биз сметанасы менен жактырабыз, аябай нежный, бир аз кислыйраак болот,бирок аябай жештуу болот.
Бир чон тарелканын бетине,кремден суйкоп бышкан корждон устуно коюп,анын устуно дагы кремден суйкоп,слой кылып кете бересиз.Эн устуно,жана капталдарына кремден обильно суйкойбуз.Жана корждун бироосун майдалап,колубуз менен укалап чыгабыз.Торттун устун,жана капталдарын ошол укаланган майда кукумдор менен коозлоп чыгабыз.Даяр болгон тортту,холодильнике 5-6саатка салып койобуз.Креми сингенден кийин ммм даамы оозунда калгыдай медовый торт болот.
Меникилер холодильнике жеткирбей эле жеп коюшту.


Нариме эже чоон рахмат! Медовый тортту аябай жакшы кором. Буюрса жасайм.