Суперстан: SaliXaдан түркүн даамдар. - Суперстан

Перейти к содержимому

Сыр сөзүм кандай эле?    Каттоо   
Форумдан кенен издөө
  • > Негизги темалар
  • > Билерман
  • > Ашкана сырлары
  • ЖАЛПЫ ЭРЕЖЕЛЕР
  • Соңку билдирүүлөрдү кароо
  • RSS поток
  • RSS поток
  • (15 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • →
  • Акыркы бет »
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

SaliXaдан түркүн даамдар.

#121 Пользователь офлайн   SaIixa   11 Март 2014 - 22:37

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Манты касканда бышкан килкилдек" (холодес).

Керектелуучу азыктар: 0.5 кг сулп эт, 2 даана пияз, 4-5 даана помидор, 1 чай чыны ак гуруч, 10 даана жумуртка, 2 боо укроп, осумдук майы, туз.

Даярдалышы: Этти майда туурап, пияз гуруч, татымына жараша туз кошуп аралаштырып тефтель даярдап алабыз. 10 даана чай чынынын ар бирине 1 аш кашыктан май куюп, 1-2 аш кашыктан тефтель салып тегиздеп, жуука кесилген помидордун 1 кесимин салып, укроп себип, 1 даана жумуртканы чагып, устуно 1 чымчым туз себип, кайнап турган касканга салып 40-50 минут бышырып алабыз. Тамак даяр.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#122 Пользователь офлайн   SaIixa   11 Март 2014 - 22:56

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Бал кошулган ширин гуруч"

Керектклуучу азыктар: 6 стакан сут, 0.5 стакан гуруч, 2 аш кашык бал, туз, сары май.

Даярдалышы: Сутко тазаланып жуулган гуручту салып, туз, бал кошуп 30 минут кайнатабыз, андан кийин даяр болгон ширин гуручко сары май кошуп коебуз.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#123 Пользователь офлайн   SaIixa   13 Март 2014 - 22:57

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Уй шартында сыр'

Керектелуучу азыктар: 1 кг быштак, 100 г каймак май, 2 даана жумуртка, 1 аш кашык туз, 1 чай кашык шекер.@

Даярдалышы:
1) Сут мемен каймакты аралаштырып отко коесуз.
2) Кайнаганда оттон чыгарып марля аркылуу сузуп аласыз.
3) Башка идишке каймакмайды салып отко коесуз.
4) Каймакмай эригенде оттон чыгарбай туруп устуно быштакты, чалынган жумуртканы, тузду, шекерди кошуп жакшылап аралаштырып 15 минут кайнатасыз.
5) Кайнаткандан кийин тубу майланган идишке куюп муздатып койсонуз сыр даяр болот.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#124 Пользователь офлайн   SaIixa   21 Март 2014 - 22:43

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Уй шартында халва"

Керектелуучу азыктар: 1 кг ун, 200 г каймак май. Ал эми сиропко - 50 г суу, 100 г шекер.

Даярдалышы: унду кызартып кууруп алабыз, тынымсыз аралштырганча ээритилген каймак майды кошуп дагы 5-8 минут кууруйбуз. Андан кийин сиропту кошуп болтокчолор кеткенче аралаштырабыз, же болбосо сироптун ордуна шекерди озун эле кошуп шекер криссталиктери ээригенче кууруп аралаштырып койсо да болот. Халваны тегиздеп, табы кайтканда квадрат формада кесип тарелкага салып дасторконго койсонуз бллот.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#125 Пользователь офлайн   aralbek   26 Март 2014 - 11:35

  • Момун
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 18
  • Катталган: 31 Январь 12
  • Соңку аракети: 30 Май 2020 22:10
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Бишкек

Просмотр сообщения SaliXa (19 Январь 2014 - 17:54) жазган:

Уй шартында "Йогурт"

Курамы: сут - 1 литр, йогурт - 3 аш кашык.
Даядалышы: сутту бышырып, оттон чыгарып 40-45 градуска чейин муздатып ( жылымык), таза жуулган банкага сутту куюп, йогурту кошуп жакшылап аралаштырып, банканын капкагын жаап, жылуулап ороп жылуу жерге коюп коесуз. Уюткан сон кайра ачып аралаштырууга, ордунан жылдырууга болбойт. 8-10 сааттан кийин йогурт уюйт. Даяр болгон йогуртту муздаткычта сактап 1 жумага чейин колдоно берсениз болот.
Салиха сизге рахмат,мен да жасап кордум йогурт абдан сонун болду,уюгандан кийин клубниканын вареньесин кошуп ичтик,бизге абдан жакты.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#126 Пользователь офлайн   SaIixa   26 Март 2014 - 21:12

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

Жаз келип, суусундуктардын да убагы келе баштады..

"Максым"
Керектелуучу азыктар: 4-6 литр суу, 200-300 гр ( арпа, будай, жугору) талкан, 200-250 г коронго, 1 аш кашык тон май, 1 аш кашык туз.

Даярдалышы: Тон майды ээритип, талканды кууруп, чуурутуп сууну куюп, 20-25 минут кайнатасыз, андан сон оттон чыгарып табы кайткыча коюуп коесуз, жылуурак кезинде коронго куюп, унду кошуп чалып аралаштырасыз. Болмл температурасында 8-10 саата ачып даяр болот, ачыганга чейин мезгил-мезгили менен чалып турсаныз да бллот. Ачыганга чейин максымга сут, айран же сузмо кошуп койсо да жакшы. Максымдын тубундо калган коюусун кийинкиге калтырып туруу керек, ал корнго ( уютку) болот.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#127 Пользователь офлайн   Jasko.   30 Март 2014 - 17:41

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 928
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 13 Апр 2020 13:44
  • Жынысы:Аялзаты

Салиха эже,сиз жасагансызбы буларды?Же кандай?
Я закрыла дверь в свое сердце и написала "ВХОДА НЕТ!". Но пришла Любовь и сказала просто: "Я не умею читать..."
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#128 Пользователь офлайн   SaIixa   30 Март 2014 - 22:20

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения Jasko. (30 Март 2014 - 17:41) жазган:

Салиха эже,сиз жасагансызбы буларды?Же кандай?



Жазгандарымдын 80 % ын жасагам, арасынан жасай электер дагы бар.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#129 Пользователь офлайн   dinooou   30 Март 2014 - 23:17

  • Активист
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 1 534
  • Катталган: 13 Август 13
  • Соңку аракети: 23 Июн 2023 11:23
  • Жынысы:Аялзаты

Салиха эже чоон рахмат.Бир колумда планшет, экинчи колум менен жасап, уйронуп жатам.Дагы коп рецептерди кутом.Аман болунуз эжеке!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#130 Пользователь офлайн   SaIixa   31 Март 2014 - 11:24

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

Рахмат сага да. Дагы коп уйроносун деген ойдомун.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#131 Пользователь офлайн   SaIixa   08 Апрель 2014 - 14:08

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Десерт"

Керектелуучу азыктар: ( 2 порция учун)
4 даана абрикос, 2 даана шабдоолу, 1 даана банан, 100 г творог, 2 аш кашык сметана, 2 чай кашык банан, 0,5 чай кашык ванилин шекери.

Даярдалышы: Абрикос, шабдоолуну жууп, тазалап, кургатып, данегинен ажыратып, кубик формасында туурайбыз. Башка бир идишке творог, сметана, бал, ванилинди кошуп миксер менен же блендер менен бир калыпта масса болгончо аралаштырып крем даярдап алабыз. 2 айнек идишке же болбосо любой идишке катмар кылып, биринчи шабдоолу крем абрикос крем шабдоолу крем абрикос салабыз. Десеррти созсуз турдо 1 саат муздаткычка салып коебуз. Даяр болгондо десерттин устуно жангактын же шоколаддын кукумун себелеп коебуз.

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: десерт.jpg

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#132 Пользователь офлайн   SaIixa   08 Апрель 2014 - 15:38

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Сыр жана сосиска менен пирог"

Керектелуучу азыктар: 250 мл айран, 150 г ун, 2 даана жумуртка, 200 г сыр, 200 г сосиска же колбасы, 1 чай кашык разрыхлитель, туз.

Даярдалышы:
1) Сырды кыргычтан откоробуз, сосисканы тегерек жука кылып туурайбыз.
2) жумуртка, айран 1/3 чай кашык туз кошуп аралаштырып, разрыхлитель, ун кошуп жакшылап аралашттырабыз болтокчолор жок болгончо.
3)Даяр болгон камырга сыр, сосисканы кошуп аралыштырып, духовканын майланган листине тегиздеп салып 180 градуста 35-40 минут бышырабыз.Прикрепленное изображение: Пирог с сыром.jpg

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 08 Апрель 2014 - 16:07

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#133 Пользователь офлайн   adika_97kgbk.ru   08 Апрель 2014 - 15:53

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 224
  • Катталган: 19 Март 14
  • Соңку аракети: 25 Дек 2014 23:58

Просмотр сообщения SaIixa (11 Март 2014 - 22:37) жазган:

"Манты касканда бышкан килкилдек" (холодес).

Керектелуучу азыктар: 0.5 кг сулп эт, 2 даана пияз, 4-5 даана помидор, 1 чай чыны ак гуруч, 10 даана жумуртка, 2 боо укроп, осумдук майы, туз.

Даярдалышы: Этти майда туурап, пияз гуруч, татымына жараша туз кошуп аралаштырып тефтель даярдап алабыз. 10 даана чай чынынын ар бирине 1 аш кашыктан май куюп, 1-2 аш кашыктан тефтель салып тегиздеп, жуука кесилген помидордун 1 кесимин салып, укроп себип, 1 даана жумуртканы чагып, устуно 1 чымчым туз себип, кайнап турган касканга салып 40-50 минут бышырып алабыз. Тамак даяр.



manty kaskandyn ustuno salabyzda ee owondo?! kadimki mantydai ele bywyryp alabyzby?
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#134 Пользователь офлайн   SaIixa   08 Апрель 2014 - 16:05

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

Просмотр сообщения adika_97kgbk.ru (08 Апрель 2014 - 15:53) жазган:

manty kaskandyn ustuno salabyzda ee owondo?! kadimki mantydai ele bywyryp alabyzby?




0оба,толтурулган чыныны манты касканга салып кадимки мантыдай бышырасыз.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#135 Пользователь офлайн   adika_97kgbk.ru   08 Апрель 2014 - 16:07

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 224
  • Катталган: 19 Март 14
  • Соңку аракети: 25 Дек 2014 23:58

Просмотр сообщения SaIixa (08 Апрель 2014 - 16:05) жазган:

0оба,толтурулган чыныны манты касканга салып кадимки мантыдай бышырасыз.

rahmat jasap korsom okwoit!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#136 Пользователь офлайн   SaIixa   08 Апрель 2014 - 21:45

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Cарымсак, пияз кошулган рогаликтер"

Керектелуучу азыктар: 220 г пиццанын камыры, 4 аш кашык каймак май, 2 тишче сарымсак, укроп, кок пияз, туз.

Даярдалышы: Сарымсакты майдалап, каймак май, тууралган кок пияз, укроп кошуп аралаштырабыз. Камырды жука кылып жайып, устуно аралашманы себелейбиз, камырды рулет формасында ороп 6 болукчого кесебиз, кесилген рогаликтерди майланган кекстин калптарына салып 200 градустагы духовкага салып 18-20 минут бышырабыз.

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: Рогалики.jpg

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 08 Апрель 2014 - 21:57

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#137 Пользователь офлайн   oooald   09 Апрель 2014 - 02:15

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 277
  • Катталган: 18 Февраль 12
  • Соңку аракети: 06 Апр 2017 13:24
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:москва

Жасап коруш керек экен. Мага абдан жагат, халва ошону жасап коруш керек экен.Салиха эже сизге ырахмат! Дагы коп коптон жазын биз уйронуп алайлы.
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#138 Пользователь офлайн   SaIixa   09 Апрель 2014 - 17:15

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Журокчо пирожение"

Керектелуучу азыктар: 1 стакан 1/4 стакан ун, 0.5 чай кашык разрыхлитель, 1/4 чай кашык туз, 1 аш кашык какао, 60 г каймак май, 3/4 стакан шекер, 1 даана жумуртка, 0.5 стакан айран, 1 аш кашык малина тусундогу суюк кондитер краскасы, 0.5 чай кашык уксус, 0.5 чай кашык сода.

Даярдалышы:
1) Бир идишке ун, какао, туз, какаону салып аралаштырабыз.
2) Башка бир идишке шекер менен каймак майды аралаштырып, устуно жумуртканы чагып аралаштырабыз.
3) Башка бир идишке айранга красканы кошуп аралаштырып, каймак май аралшмасы бар массага кошуп аралаштырып, устуно ун кошулган аралашманы салып аралаштырабыз.
4) Кичине идишке уксус менен соданы аралаштырып, тезинен камырга кошуп аралаштырып алабыз.
5) Камырды журокчо калыптарга салып 180 градуста кызыган духовкага салып 18-20 минут бышырып алабыз.
6) Бышкан сон табы кайтканда крем менен кооздоп коебуз.

Прикрепленные изображения

  • Прикрепленное изображение: c-6.jpg
  • Прикрепленное изображение: c-7.jpg
  • Прикрепленное изображение: c-4.jpg

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 09 Апрель 2014 - 17:58

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#139 Пользователь офлайн   ramis1   09 Апрель 2014 - 17:27

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 150
  • Катталган: 26 Сентябрь 13
  • Соңку аракети: 23 Окт 2020 14:58
  • Жынысы:Эркек
  • Калаасы:Кыргызстан

сонунго, кыздар уйронгуло
Здоровье - дороже золота!!!
  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

#140 Пользователь офлайн   SaIixa   09 Апрель 2014 - 19:14

  • Карапайым
  • Перейти к блогу
  • Тайпасы: Кыймылы жок
  • Билдирүүсү: 190
  • Катталган: 10 Март 14
  • Соңку аракети: 30 Июл 2019 13:35
  • Жынысы:Аялзаты

"Шоколад пастасы"

Керектелуучу азыктар: 250 г каймак май, 1 банка коютулган сут (сгущенка), 4-5 аш кашык какао, 1 стакан шекер, 100 мл суу, ванилин, 1 чымчым лимон кислотасы же лимон ширеси.

Даярдалышы:
1) Каймак майды улуу отто ээритип, кайнап чыкканда отту жайлатып, 1 минутадан сон очуробуз.
2) Каймак майдын табы кайтып жылуу абалга келгенде коютулган сутту кошуп аралаштырабыз.
3) Ванилин, какао кошуп аралаштырабыз.
4) 1 стакан шекерге 100 мл суу, лимон кислотасын же лимон ширесин кошуп, орто отто кайнатып кыям даярдайбыз, кыямды чыныдагы муздак сууга 1-2 тамчы тамызып коробуз, жайылып кетпесе кыям даяр. Отту очуруп 3-4 минут муздатып аралашмага кошобуз.
5) Табитинизге жараша кошумча даам берсениз болот, 2 аш кашык Neskafe кофесин 1 чай кашык кайнак сууга ээритип кошуп, 2 аш кашык жер жангак майын кошуп жакшылап аралаштырып, фундук кошууну каласаныз фундукту майдалап аралаштырып, 2-3 саатка муздаткычка салып койгон сон даяр болот.Прикрепленное изображение: шоколад.jpg

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 09 Апрель 2014 - 19:19

  • Жогоруга of the page up there ^
  • Жооп жазуу Цитата
  • Жооп жазуу Жооп жазуу

  • ← Мурунку тема
  • Ашкана сырлары
  • Кийинки тема →

  • (15 бет)
  • +
  • « 1
  • ←
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • →
  • Акыркы бет »
  • Сиз жаңы тема ача албайсыз
  • Темага жооп жаза албайсыз

Теманы 1 колдонуучу окуп жатат
Колдонуучулар 0, коноктор 1, жашыруун колдонуучулар 0

Билдирүүнү өчүрүү

Кароолордон өчүрүү

Билдирүүнү сайттын башкармалыгы көрө алат

Себеби:

Темадан өчүрүү

Билдирүү толугу менен өчүрүлөт


  • Жогоруга
  • Форумдун тизмегине
  • Cookies тазалоо
  • Бардык билдирүүлөрдү окулган деп белгилөө

Статистика работы системы

  • Азыр убакыт: 03 Авг 2025 15:31

Внешний вид

Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Төлөмүш Океев, 39/7
Тел.: +996 312 882 500
portal@super.kg
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Мобилдүү версияМобилдүү версия
Эрежелер Эрежелер

Система для сообществ IP.Board.
Зарегистрирован на: ОсОО "SUPER.KG"

Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: