SaliXaдан түркүн даамдар.
#222 30 Ноябрь 2014 - 19:53
Нокот суп турк кафесинен ичтим эле, ошондой суп иче албай койдум эч жерден.
Азамат Салиха. Жаны жылга карата жаз эми кызыктуу, необычный. Даамдардан. Кутом!!! !!
Азамат Салиха. Жаны жылга карата жаз эми кызыктуу, необычный. Даамдардан. Кутом!!! !!
#223 04 Декабрь 2014 - 14:46
Макарон паста.
jpg]
Керектуу азыктар: 30 гр эт, 2 даана пияз, 2 даана картошка, 1 даана помидор, 1 даана, сабиз, 2 даана болгар калемпири, 1 даана баклажан, туз, май, жана башка
Даярдалышы: Бардык азыктарды кубик формасында майда кылып туурап алабыз.
1. Жай отто кызыган майга пиязды салып кууруйбуз, андан кийин этти салып кууругандан кийин 5-6 минут дымдап коебуз.
jpg]
2. Андан кийин картошканы салып кууруп 5-6 минут дымдап коебуз.
jpg]
3. Андан кийин, болгар калемпирин, майда тууралган сабизди, баклажанды, сырты арчылып, тууралган помидорду салып суусу солуганча кууруйбуз.
jpg]
4. Андан кийин 1 стакан суу куюп 10 минут кайнатабыз.
jpg]
5. Кайнак сууга туз кошуп, бышырылып алынган макаронду кайнап жаткан тамактын усуно кошуп аралаштырабыз

Керектуу азыктар: 30 гр эт, 2 даана пияз, 2 даана картошка, 1 даана помидор, 1 даана, сабиз, 2 даана болгар калемпири, 1 даана баклажан, туз, май, жана башка
Даярдалышы: Бардык азыктарды кубик формасында майда кылып туурап алабыз.
1. Жай отто кызыган майга пиязды салып кууруйбуз, андан кийин этти салып кууругандан кийин 5-6 минут дымдап коебуз.

2. Андан кийин картошканы салып кууруп 5-6 минут дымдап коебуз.

3. Андан кийин, болгар калемпирин, майда тууралган сабизди, баклажанды, сырты арчылып, тууралган помидорду салып суусу солуганча кууруйбуз.


4. Андан кийин 1 стакан суу куюп 10 минут кайнатабыз.

5. Кайнак сууга туз кошуп, бышырылып алынган макаронду кайнап жаткан тамактын усуно кошуп аралаштырабыз

Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 04 Декабрь 2014 - 14:48
#224 04 Декабрь 2014 - 18:20
SaliXa (13 Февраль 2014 - 11:22) жазган:
"Каймактуу крем".
Керектелуучу азыктар: 1 стаканкаймак, 3-4 аш кашык шекер.
Даярдалышы: Каймакты чункур идишке салып, мискер менен аралаштырабыз каймакка из тушкончо.Суроттогудой из корунуш керек, ото эле коп аралаштыруу дагы керек эмес. Андан сон шекерди аз-аздан салып аралаштырабыз.
крем 1.jpg
Керектелуучу азыктар: 1 стаканкаймак, 3-4 аш кашык шекер.
Даярдалышы: Каймакты чункур идишке салып, мискер менен аралаштырабыз каймакка из тушкончо.Суроттогудой из корунуш керек, ото эле коп аралаштыруу дагы керек эмес. Андан сон шекерди аз-аздан салып аралаштырабыз.

саламатсызбы? домашний каймакбы же сметанабы? сметана болсо канча проценттик колдонуш керек?
#225 05 Декабрь 2014 - 16:24
#226 05 Декабрь 2014 - 17:04
Kolunuzga bereke.
Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#227 05 Декабрь 2014 - 18:41
#228 13 Декабрь 2014 - 10:21
Prainik jasoonun joldorun aityp koyunchu?
Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#229 13 Декабрь 2014 - 17:44
Убактым болбой жатат,жаны-жылдан кийин жазат окшоймун эми, жылдын аягында жумуштар кобойуп кетти.
#230 16 Декабрь 2014 - 15:30
Maakul
iwinizge iygilik.

Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#231 17 Декабрь 2014 - 01:09
SaIixa айым рахмат баардык жуктогондоруно.
Сен жазган салаттан жасадым эле сонун болуптур,келиндин авторитети которулуп калбадыбы. Эми калгандарын да жасаганга аракет кыламын. Сага ишине ийгилик, тынч бол!!!
#232 18 Декабрь 2014 - 17:11
#236 18 Февраль 2015 - 16:42
Кара-аге
Керектелуучу азыктар: 1 кг тоок эти, 50 мл соя соусу, 2-3 аш кашык бал, 2-3 даана сарымсак, 3-4 см имбирь, 4-5 даана кок пияз, 0,5 стакан ун, 3-4 аш кашык жугору крахмалы же болбосо картошка крахмалы, туз, мурч.
Даярдалышы:
1. Тоок этин 6-8 см болукчолорго болуп алабыз, сарымсакты, имбирди кыргычттын майда тищтеринен откоруп, кок пиязды майда туурап алабыз.
2. Бир идишке бардык тууралган азырктарды салып, бал, соя соус, туз, мурч, татымына жарша салып жакшылап аралаштырабыз, усутну целофан менен жаап мухдаткычка 1 саат салып маринаддап алабыз, муздаткычка канчалык копко койсок ошончолук даамы чыгат.
jpg]
3. Башка идишке майды куюп, кызытып маринаддалган тоок этин салып эки тарабын тен кызартып кууруп алабыз.
jpg]
jpg]
Керектелуучу азыктар: 1 кг тоок эти, 50 мл соя соусу, 2-3 аш кашык бал, 2-3 даана сарымсак, 3-4 см имбирь, 4-5 даана кок пияз, 0,5 стакан ун, 3-4 аш кашык жугору крахмалы же болбосо картошка крахмалы, туз, мурч.
Даярдалышы:
1. Тоок этин 6-8 см болукчолорго болуп алабыз, сарымсакты, имбирди кыргычттын майда тищтеринен откоруп, кок пиязды майда туурап алабыз.
2. Бир идишке бардык тууралган азырктарды салып, бал, соя соус, туз, мурч, татымына жарша салып жакшылап аралаштырабыз, усутну целофан менен жаап мухдаткычка 1 саат салып маринаддап алабыз, муздаткычка канчалык копко койсок ошончолук даамы чыгат.


3. Башка идишке майды куюп, кызытып маринаддалган тоок этин салып эки тарабын тен кызартып кууруп алабыз.



Билдирүүнү түзөткөн: SaIixa: 18 Февраль 2015 - 16:44
#237 18 Февраль 2015 - 18:02
Эже келип калганго . автор жаза бериниз билгенинизди . сиздин жардам куп эле тийди
которгон суугумду да ,ысыгымды ,
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
Корушкон азабымды кызыгымды .
Ата-энем бекеринен койбогондур ,
Мээримдуу бол -Мээрим деп ысымымды .
#238 21 Февраль 2015 - 17:53
Салиха эже сизди коооп куттум дебейинби)).
Коп коп тамактардан жазынызчы.
Аллах чексиз мээримдуу,чексиз кечиримдуу,
чексиз ырайымдуу!
#239 17 Апрель 2015 - 17:24
Уй шартында конфет.
Керектелуучу азыктар : орук как 7 даана, грек жангагы 7 даана, бал жарым аш кашык, сут 1 аш кашык, шоколад 70-90 грамм, кооздо учун какао, кунжут.
Жасалышы. шоколадты майдалап болуп,1 аш кашык сутту кошуп микроволновкага салып ээритип алабыз, орук какты, грек жангагын майда майдалап алабыз блендерде же болбосо кол менен эле. Ээриген шоколадка майдалнган орук как, жангак, балды салып аралаштырып, бир аз табы кайтканда кичинекей тоголок формага келтирип тоголоктоп, кайра дагы муздатып алабыз. Андан кийин какао, кунжут себип (булап) кооздоп коебуз.
jpg]
Керектелуучу азыктар : орук как 7 даана, грек жангагы 7 даана, бал жарым аш кашык, сут 1 аш кашык, шоколад 70-90 грамм, кооздо учун какао, кунжут.
Жасалышы. шоколадты майдалап болуп,1 аш кашык сутту кошуп микроволновкага салып ээритип алабыз, орук какты, грек жангагын майда майдалап алабыз блендерде же болбосо кол менен эле. Ээриген шоколадка майдалнган орук как, жангак, балды салып аралаштырып, бир аз табы кайтканда кичинекей тоголок формага келтирип тоголоктоп, кайра дагы муздатып алабыз. Андан кийин какао, кунжут себип (булап) кооздоп коебуз.

#240 17 Апрель 2015 - 17:36
Слоенный салат.
1-катмар: сууга бышырылган, кыргычтын чон тишинен откорулгон картошка.
2-катмар: майда тууралган кок пияз.
3-катмар: сууга бышырылган, кыргычтан откорулгон жумуртка.
4-катмар: маринаддалган шампиньон.
5-катмар: кайнатылып бышырылган, майда тууралган уй эти.
6-катмар: кыргычтан откорулган сыр.
Ар бир катмарына майонез, туз кошобуз.
1-катмар: сууга бышырылган, кыргычтын чон тишинен откорулгон картошка.
2-катмар: майда тууралган кок пияз.
3-катмар: сууга бышырылган, кыргычтан откорулгон жумуртка.
4-катмар: маринаддалган шампиньон.
5-катмар: кайнатылып бышырылган, майда тууралган уй эти.
6-катмар: кыргычтан откорулган сыр.
Ар бир катмарына майонез, туз кошобуз.
