SaliXaдан түркүн даамдар.
#243 17 Апрель 2015 - 17:49
#244 17 Апрель 2015 - 18:10
Тоок этинен котлет.
Керектелуучу азыктар: тоок эти (грудки) 1 кг, жумуртка 3-4 даана, сметана 3-4 аш кашык, ун 3-4 аш кашык, сарымсак 3-4 тиши, кок пияз, татымына жараша туз, калемпир, кууруганга осумдук майы.
Жасалышы: Тоок этин жууп, кургатып кубик формасында майда туурап, туз, калемпир, ун, сарымсак, жумуртканы кошуп жакшылап аралаштырабыз. Сковородкага майды куюп кызытып, май кызыганда даяр болгон аралашмадан 1-2 аш кашыктан салып эки тарабын кызартып бышырып алабыз.
jpg]
jpg]
jpg]
Керектелуучу азыктар: тоок эти (грудки) 1 кг, жумуртка 3-4 даана, сметана 3-4 аш кашык, ун 3-4 аш кашык, сарымсак 3-4 тиши, кок пияз, татымына жараша туз, калемпир, кууруганга осумдук майы.
Жасалышы: Тоок этин жууп, кургатып кубик формасында майда туурап, туз, калемпир, ун, сарымсак, жумуртканы кошуп жакшылап аралаштырабыз. Сковородкага майды куюп кызытып, май кызыганда даяр болгон аралашмадан 1-2 аш кашыктан салып эки тарабын кызартып бышырып алабыз.



#245 17 Апрель 2015 - 18:11
Сонунго
калын элди жамандаба
Каргышына калАсын,
Кара жерди жамандаба
Башка кайда барасын ?
Каргышына калАсын,
Кара жерди жамандаба
Башка кайда барасын ?
#251 22 Май 2015 - 15:36
Ушунун баарын озун жасап илесинби?же инеттен аласынбы?
Оор келбесе жооп берип коесунбу?
А так зор экен,шилекейлер чууруп ататко?
Оор келбесе жооп берип коесунбу?
А так зор экен,шилекейлер чууруп ататко?
#252 24 Май 2015 - 12:23
SaliXa (02 Февраль 2014 - 18:36) жазган:
Печенье "Рогалики"
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
Камырына керектелуучу азыктар: 1.5 стакан сут, 3.5 стакан ун, 150 г маргарин, 1 даана жумуртка, 2 аш кашык шекер, 1 чычмчым туз, 2 аш кашык ачыткы, 2 аш кашык осумдук майы.
Сиропко керектелуучу азыктар: 1 стакан суу, 2 стакан шекер.
Даярдылышы:
1) 1,5 стакан жылытылган ысык сутко жумуртка, шекер, туз, ачыткы 1 стакан ун салып вилка менен жакшылап аралаштырсыз, ачытуу учун жылуулап 20 минут коюп коесуз.
2) ачыган массага 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырып дагы 1 стакан ун салып жакшылап аралаштырасыз, эми дагы 0.5 стакан ун салып жакшылап жууруп, 2 аш кашык осумдук майын кошуп дагы жууруйсуз.
3) камырды учко болуп зувала жасап, селофанга ороп, муздаткычка 20 минут коюуп коесуз.
4) маргаинди да 3 болукко болуп коесуз, ар бир зуваланы бир-бирден 1.5 см калындыкта жайып, устуно маргарин суйкоп, рулет сыяктуу ороп, рулетти айлантырып ороп, оролгон камырдын аралылыгын бири-бирине жабышпагыдай аралыкта табакчага коюу, бети майланган селофанды жабып, муздаткычка дагы 20 минут жабып коюуп коесуз.
5) андан кийин камырды дагы жайып 5) ыкаманы кайталайсыз, муздаткычка дагы 20 минут салып коесуз.
6) камырды алып 1 см калындыкта жайып уч бурч формада кесебиз.
7) уч бурч форма камыдын чон болукчо жагынан кичине болукчо жагына карап оройсуз.
8) даярдалагн печеньенин устун жумуртканын сарысы менен суртуп, 200 градус духовкага салып 20-30 минут бышырасыз.
9) бышканда ыссыгында сиропко бир малып аласыз.
Сиропту даярдоо: кайнап жаткан 1 стакан сууга 2 стакан шекер кошуп ээригенче аралаштырып 5 минут кайнатып, 1 пакет ванилин кошуп коесуз.
мен ушу печенье ни жасап кордум.отооо ото даамдуу болоткен.уйдокулорго оллло жакты.колунуз дарт корбосун эже.
#253 24 Май 2015 - 12:37
#254 25 Май 2015 - 18:14
antiwithin14 (24 Май 2015 - 12:37) жазган:
. . аш болсун!
Мен 5-болумуно бир аз тушунбодум. Рулетти ороп, 20минутадан сон дагы жайып,дагы маргарин суйколобу? Же жон эле оролобу?
Мен 5-болумуно бир аз тушунбодум. Рулетти ороп, 20минутадан сон дагы жайып,дагы маргарин суйколобу? Же жон эле оролобу?
рахмат эже.
менда ошол жерине тушунбодум. божомолдопле маргарин суйкобойле жонле ороп пышырдым.жасап жеп корунуздор мен ара кундоле пышыртам.ии анан жангакты майдалап сахар мн аралаштырып начинка кылдым оллоо соонун болоткен...
#255 26 Май 2015 - 17:27
antiwithin14 (24 Май 2015 - 12:37) жазган:
. . аш болсун!
Мен 5-болумуно бир аз тушунбодум. Рулетти ороп, 20минутадан сон дагы жайып,дагы маргарин суйколобу? Же жон эле оролобу?
Мен 5-болумуно бир аз тушунбодум. Рулетти ороп, 20минутадан сон дагы жайып,дагы маргарин суйколобу? Же жон эле оролобу?
Ооба, оролгон рулет





#256 26 Май 2015 - 17:28
#258 26 Май 2015 - 20:57
Cholponnur. (25 Май 2015 - 18:14) жазган:
рахмат эже.
менда ошол жерине тушунбодум. божомолдопле маргарин суйкобойле жонле ороп пышырдым.жасап жеп корунуздор мен ара кундоле пышыртам.ии анан жангакты майдалап сахар мн аралаштырып начинка кылдым оллоо соонун болоткен...
менда ошол жерине тушунбодум. божомолдопле маргарин суйкобойле жонле ороп пышырдым.жасап жеп корунуздор мен ара кундоле пышыртам.ии анан жангакты майдалап сахар мн аралаштырып начинка кылдым оллоо соонун болоткен...
. . Аракет кылам. Бышырып эле калсам созсуз кабарлайм! !!
#259 30 Май 2015 - 23:20
SaIixa (25 Июнь 2014 - 15:48) жазган:
"Гул печенье"
г.jpg
Керектелуучу азыктар: 125 гр маргарин, 1 даана жумуртка, 1 стакан шекер,1 чай кашык розрыхлитель , ун (жумшак камыр болгончо)ванилин, 3 - 4 аш қашык какао.
Даярдалышы:
1. Маргарин, шекер, ванилин жана жумуртканы жакшылап аралаштырабыз.
печенье.jpg
2. Аралашмага ээленген ун жана разрыхлителди кошуп жумшак камыр кылабыз.
пе.jpg
3. Камырды экиге болобуз.
1.jpg
4. Камырдын бирине какаону кошуп жакшылап аралаштырабыз.
2.jpg
5. Камырды бир аз тындырып коебуз.
3.jpg
6. Ак жана кара камырды жайып тегерек формада кесип алабыз.
4.jpg
7. Даярдалган тегерек камырдын 4 даанасын ак-кара кылып тизебиз
5.jpg
8. Рулет кылып оройбуз.
6.jpg
9. Оролгон камырды ортосунан бычак менен кесип алабыз.
7.jpg
10. Мына ушундай кылып гулдорду жасап алабыз.
8.jpg
11. Гулдорду духовканын листине тизип 180 градуста 15-20 минут кывзарганча бышырабыз.

Керектелуучу азыктар: 125 гр маргарин, 1 даана жумуртка, 1 стакан шекер,1 чай кашык розрыхлитель , ун (жумшак камыр болгончо)ванилин, 3 - 4 аш қашык какао.
Даярдалышы:
1. Маргарин, шекер, ванилин жана жумуртканы жакшылап аралаштырабыз.

2. Аралашмага ээленген ун жана разрыхлителди кошуп жумшак камыр кылабыз.

3. Камырды экиге болобуз.

4. Камырдын бирине какаону кошуп жакшылап аралаштырабыз.

5. Камырды бир аз тындырып коебуз.

6. Ак жана кара камырды жайып тегерек формада кесип алабыз.

7. Даярдалган тегерек камырдын 4 даанасын ак-кара кылып тизебиз

8. Рулет кылып оройбуз.

9. Оролгон камырды ортосунан бычак менен кесип алабыз.

10. Мына ушундай кылып гулдорду жасап алабыз.

11. Гулдорду духовканын листине тизип 180 градуста 15-20 минут кывзарганча бышырабыз.
Салиха эже моо печенье нин камырын сутко жууруйбузбу же сууга деле боло береби?
#260 31 Май 2015 - 08:53
Salixa kandaisyz ?Kenewteriniz uchun choon rahmat.Salixa siz whatsappka kirbeisizbi kirseniz kupu9ga nomerinizdi kaltyra kettinizchi mumkun bolso......