баары эле шаардыкмын айылга барышым керек эле дейсиңер го ,адамдын нар жагынан болбосо бекер ,өзү аракет кылыш керек .Тандырдын нан өзгөчө болот !
Тандырга нан жапканды үйрөткүлөчү
#81 15 Июнь 2014 - 05:32
Карасуу шаарлардын чон шаары,
суктантат кымча белдуу сулуу кыздары.
Билбесен сен билип ал мен карасуунун баласы.
суктантат кымча белдуу сулуу кыздары.
Билбесен сен билип ал мен карасуунун баласы.
#82 16 Июнь 2014 - 20:19
Тандырга жаап көргөн эмесминго,бирок Россияга келгенимде тайкем мени камыр жууруганы үйрөткөн,ошентип духовкада жаап жүрдүмго эки айдай.Ал эми азыр заставить этседа кылбаймынго.
..
Ал эми тема боюнча:келин болуп барган кызга,кайнене үйрөтөтко менимче,и ни только нан жапканды...
Ал эми тема боюнча:келин болуп барган кызга,кайнене үйрөтөтко менимче,и ни только нан жапканды...
#83 16 Июнь 2014 - 22:43
Ал нерсе оной эле да,тандырдын наны ойноп кылсан кулуп болот деген соз бар,нанды жасап,тандырды агартып туруп эле мысымылда деп туруп жаап саласыз дагы,бир аздан кийин от ачып бышыра бересиз,эгер синирип бышырам десениз тандырдын бетин жаап от ачпай бышырып аласыз ийгилик!
#84 16 Июнь 2014 - 22:44
Ал нерсе оной эле да,тандырдын наны ойноп кылсан кулуп болот деген соз бар,нанды жасап,тандырды агартып туруп эле бысымылда деп туруп жаап саласыз дагы,бир аздан кийин от ачып бышыра бересиз,эгер синирип бышырам десениз тандырдын бетин жаап от ачпай бышырып аласыз ийгилик!
#85 21 Июнь 2014 - 09:39
Теманы окуп "Анча мынча кыздардан түзүк экенмин" деп койдум

Жолуңдан адашпа Айкөлдүн урпагы!
#86 22 Июнь 2014 - 18:00
#87 24 Июнь 2014 - 14:18
#88 24 Июнь 2014 - 18:12
Уйронуш керек эле
Меня никогда не отталкивала бедность человека, другое дело, если бедны его душа и помыслы
#89 24 Июнь 2014 - 18:45
Биринчи колго женчени киесинер да жавыштыра бересиздер (уялган быйтыкча)
#90 24 Июнь 2014 - 18:58
Озум айылдык эле болом .Бирок, менде стаж аз. Нан жапкандын белгиси деп, эки колумдун билегин куйгузуп, кара тактар калган.
Билдирүүнү түзөткөн: Kosmira: 24 Июнь 2014 - 18:59
#91 18 Июль 2014 - 09:48
Даяр болгон тандырга бир за суу сееп женчени колго кийим нанды катарынан жабыштырабыз ,андан сон кызарган нандар узуп ббетин майлап койо беребиз бир убакта карасаныз озунуз нанды жаап салган болосуззз)))
#92 19 Июль 2014 - 23:46
Башынан окуп корсом баарыбыз камыр кылбай эле нан жабып коюуптурбуз.
Негизи тандырга жабыла турган нандын камыры да чоон мааниге ээ. Камыр да озуно жараша катуулукта,
оз эрежелери м.н жасалып, ачытылып алынат, нандын колому да маанилуу роль ойнойт. Эгерде камырыныз ото жумшак болуп же тузу аз болуп калса мин тандырды аземдеп жапсаныз да тушуп калуусу мумкун.

Внешность - это козырь , но не туз…
#93 20 Июль 2014 - 00:03
momuntay (06 Май 2014 - 15:49) жазган:
Мен болсо уйдун улуу кызы болгон учун 7-классымда алгач оз алдынча нан жапканмын ага чейин апам жанымда туруп жаптырчу. Бир куну апам ооруп ооруканага жатып калып. Озум жапканга туура келген.
Анан ысык жаап алган экенмин биринчи жапкан торт наным тушуп калган. Ыйлап алганмын. Аны болсо кайра жабыштырып жаап койсом деле боло бермек экен. Агам менен иним кой ыйлаба кел аны духобкага бышырып коебуз деген. Ошентип 7 наным Аман эсен бышкан. Алгач куздо нан жапканым эч эсимден кетпейт да. А азыр болсо мастер. Нан, патир нан, каттама, самса дегендерди мага жасатышат баары.
Андан бери да 12-13 жыл отуптур.
Нантын жакшы болуусу 1-кезекте ундан да коз каранды. Жаны буудайдын уну болсо камыр суюлуп кетет, ошон учункатуулак жууруш керек. Негизи сууга жуурусан катуурак жууруш керек. Анан аборот сутко жуурусам орточо жуурусан боло берет. Тузду да откоруп албай же такыр эле кем кылбай саз салыш керек. Ачыткы же дрож кошуп, колун карылуу болсо бата бат аралаштарып ийлеп ороп койсом камырын муздар кетпейт. Оз убагында ачыйт.
Камыр ачыган сон чарадан бир аз кооп калган болот. Алып колду таза жуулган болот да. Супураны жайым бардык шаймандарды апкелин жасап баштайсын. Ага чейин тандырдын отунун ичине салып даярдап коесун да даяр кылып. Нанын жасалып буткон сон. Бетин бир дасторкон менен жаап коюп. Тандырга отту жагасын. Кобуроок жаксан чогу кобуроок тушат. Тандыр бир карарып, анан жага берсен агарат. Анан чоктору косоо менен таптап басып анан тандырдын аркасын жаап. Суу, сут алып чыгып, нандарды да тактага же себетке дасторкондун устуно салып чыгып. Бысмылда деп тандырдыын кулун женче менен аарчып алып. Башта жоолук, устундо кастюмду кийип, жаба баштайсын. Нандын Аркасына суу, бетине сут суйкойун да жаба баштайсын. Бат бат жармаштарасын да. Бети томпойгондо нанындын суттон сээп коюп, анан алгач жапкан нандарын жактан чогуу аз аздан ачасын. Баарын бир ачсан нандарын шаштанды алып кара каш нандар пайда болот. Ошого шашпай узуп аласын. Эгер аркасын бербесе кэпкур менен четинен тийип койсон аркасы бошойт. Узуп аласын да. Бетине суттон сээп кое бересин себетке. Ошентип жаап буткон сон нанды алып кирип, дасторконго жайып, бетине дасторкон жааш коебуз. БИр аз суугандан сон тошоко ороп коебуз. Себеби катып кетпейт да. Андан сон жакшы сууп, жумшарганда нан салгычка жайгарып коебуз.
Эскерте кетчу нерсе. Нандын бетине кызыл болуш учун аборот сут, жумуртканын сарысын же кара чай суйкосо кызыл болот.
Аркасына бир ган суу алабыз, тандырдын аркасы ысык болсо бир аз кобуроок, суук болсо бир аз азыраак суйкош керек. Ошондо жармашпай, же тушуп калбай бышат нан
Тандырга нан жапканда агарканчале айланасын тазалап коем. Ал оз тыкандыгыбыздын белгиси
Нан жапкан сон аркасынан кара чайнеке суу коем чогуна. Кереги тиет да
Нан жапкан сон дароо, бала эмизбейсин сутун ысык келип кетет балага
Мага бироо от жагып берсе, чогу аз болуп нан калдырап жакшы кызарбай убара тартам. Ошого озум эле жагам.
Кыскасы беш алты жолу озун жапсан профи болуп каласын
Анан ысык жаап алган экенмин биринчи жапкан торт наным тушуп калган. Ыйлап алганмын. Аны болсо кайра жабыштырып жаап койсом деле боло бермек экен. Агам менен иним кой ыйлаба кел аны духобкага бышырып коебуз деген. Ошентип 7 наным Аман эсен бышкан. Алгач куздо нан жапканым эч эсимден кетпейт да. А азыр болсо мастер. Нан, патир нан, каттама, самса дегендерди мага жасатышат баары.
Андан бери да 12-13 жыл отуптур.
Нантын жакшы болуусу 1-кезекте ундан да коз каранды. Жаны буудайдын уну болсо камыр суюлуп кетет, ошон учункатуулак жууруш керек. Негизи сууга жуурусан катуурак жууруш керек. Анан аборот сутко жуурусам орточо жуурусан боло берет. Тузду да откоруп албай же такыр эле кем кылбай саз салыш керек. Ачыткы же дрож кошуп, колун карылуу болсо бата бат аралаштарып ийлеп ороп койсом камырын муздар кетпейт. Оз убагында ачыйт.
Камыр ачыган сон чарадан бир аз кооп калган болот. Алып колду таза жуулган болот да. Супураны жайым бардык шаймандарды апкелин жасап баштайсын. Ага чейин тандырдын отунун ичине салып даярдап коесун да даяр кылып. Нанын жасалып буткон сон. Бетин бир дасторкон менен жаап коюп. Тандырга отту жагасын. Кобуроок жаксан чогу кобуроок тушат. Тандыр бир карарып, анан жага берсен агарат. Анан чоктору косоо менен таптап басып анан тандырдын аркасын жаап. Суу, сут алып чыгып, нандарды да тактага же себетке дасторкондун устуно салып чыгып. Бысмылда деп тандырдыын кулун женче менен аарчып алып. Башта жоолук, устундо кастюмду кийип, жаба баштайсын. Нандын Аркасына суу, бетине сут суйкойун да жаба баштайсын. Бат бат жармаштарасын да. Бети томпойгондо нанындын суттон сээп коюп, анан алгач жапкан нандарын жактан чогуу аз аздан ачасын. Баарын бир ачсан нандарын шаштанды алып кара каш нандар пайда болот. Ошого шашпай узуп аласын. Эгер аркасын бербесе кэпкур менен четинен тийип койсон аркасы бошойт. Узуп аласын да. Бетине суттон сээп кое бересин себетке. Ошентип жаап буткон сон нанды алып кирип, дасторконго жайып, бетине дасторкон жааш коебуз. БИр аз суугандан сон тошоко ороп коебуз. Себеби катып кетпейт да. Андан сон жакшы сууп, жумшарганда нан салгычка жайгарып коебуз.
Эскерте кетчу нерсе. Нандын бетине кызыл болуш учун аборот сут, жумуртканын сарысын же кара чай суйкосо кызыл болот.
Аркасына бир ган суу алабыз, тандырдын аркасы ысык болсо бир аз кобуроок, суук болсо бир аз азыраак суйкош керек. Ошондо жармашпай, же тушуп калбай бышат нан
Тандырга нан жапканда агарканчале айланасын тазалап коем. Ал оз тыкандыгыбыздын белгиси
Нан жапкан сон аркасынан кара чайнеке суу коем чогуна. Кереги тиет да
Нан жапкан сон дароо, бала эмизбейсин сутун ысык келип кетет балага
Мага бироо от жагып берсе, чогу аз болуп нан калдырап жакшы кызарбай убара тартам. Ошого озум эле жагам.
Кыскасы беш алты жолу озун жапсан профи болуп каласын
Жакшы кенеш экен. Мен да ушинтип жабамын нанды.
#94 21 Июль 2014 - 11:05
Мен билген кеңештин баарыле жазылыптыр
Айта кетчү нерсе ширин кылам деп шекер көп кошбоңуз, мен биринчи кошуп алып нандарымды үзө албай аябай эле кыйналганмын
Анан баарын бышырып, үзүп алгандан кийин бир чоң чыныга тузду сууга чылап алып чачып коюңуз, бул киңинки жапканыңызда нандын артына тандырдын куму чыкпашына жана тандырыңыздын бекем турушуна себеп болот



Жашоо уйкуну сүйгөндөр үчүн эмес!
#95 21 Июль 2014 - 11:44
Уу, тандырга нан жаппаганыма кыйла жыл болуптур. Бирок дароо эле жаап кетээриме козум жетип эле турат.
Каалоо эле болсо, таштан да нан жасасан болот.
Каалоо эле болсо, таштан да нан жасасан болот.
#96 21 Июль 2014 - 13:45
Тандырга нан жаап коргон эмесмин , биринчи жолу чарага камыр жууруп коруп астейдил нан жабам деп жатсам камыр ачыганда жумуштар менен кетип калдым ошону менен тандырга нан жабуу буйрубады.
Бактылуу-
омур жок,бактылуу кундор гана болот!
#97 30 Октябрь 2014 - 00:19
Бул теманы эми коруп жатам. Эгер коргонумдо мынчалык кыйналбайт белем. Бизде жалан духовкага бышырганга мен да билчу эмесмин. Бир куну кайын энемдер айылга кетишкен. Анан мен да нан жаптым тандырга. Кайын энем отунду экономдо дегенинен аз эле отун жагып жалан чириген чопторду жага берипмин. Тандырым бир агарсачы ошентип 5саат убактым отуп кетти. Нанды жасап койгон элем ачып кычып кетти. Акыры чыдабай кошунамды чакырдым агартып бер деп. Ал кеткенден кийин нанды жабыштыра баштадым. Табын коп кетирип жиберипмин нандарым саргайып ичи болсо бышпай нык нан болду. Ушунчалык ыйлагым келип, бир жагынан коркуп кайын энем урушат деп. Бирок эч кимиси урушпады. Менин конулум учун жеди баары. Аябай эле кыйналганга тушумо чейин кирди го чиркин. Бирок кийинки жапкан нандарым апамдын нанына окшош болду бирок формасы фигурная. Мында отунду шыкап жагып табын да норма кылып жаптым. Анан камырды копко чейин ийлесе нан жумшак сонун болот экен. Ушинтип уйронгом. Азыр апам суйунуп калат уйронуп калыпсын деп.
#98 30 Октябрь 2014 - 08:04
Tandyrga nan japkandy okup uyronboi,korup praktika juzundo korup uyronuw kerek.
Ушунчалык жакшы адам бол,душманыңда душман болгонуна өкүнсүн!
#99 30 Октябрь 2014 - 09:58
Биринчи жолу 9-10-класста нан жапсам керек. камырым ачыбай кок нан бышыргам. кийинкисинде баары куюлуп тушуп калган. Тандырга нан бастырып, башым кирген сайын суйлонуп кыз болгонума окунуп кетчум. Эч жакчу эмес да. Нан жапкандан качып духовкага жасай берчум. 2011-жылы кузундо жаптым жакшы жыйынтык менен. Кийин 2014-жылы куздо жаптым. болду. калган учурда сатып жеп жуховка га жасап. Быйыл шашпай сосредоточится этип сонун эле кылып жаптым.
#100 31 Октябрь 2014 - 11:30
мен негедир дайыма жети нан жабам атайлап ошого ылайыктап камыр жуурубайм биринчи нан жапканымдада жетоо болгон келин болуп барганымдада боорсок кесип ашкан камырды нан жазасамда жети нан чыккан