Айыз учурундагы оору. Мужчинам вход воспрещен)).
#141 14 Июль 2015 - 23:39
#142 15 Июль 2015 - 12:20
#143 24 Июль 2015 - 13:47
#144 24 Июль 2015 - 14:25

#145 24 Июль 2015 - 14:56
вызывает улыбку!
#146 24 Июль 2015 - 15:04
#147 24 Июль 2015 - 15:37
#148 24 Июль 2015 - 15:45
#149 24 Июль 2015 - 16:33
Айымдардын 70 пайызы гинекологиялык оорулардан жабыр тартып келет. Статистикалык маалыматка караганда, ал оорулардын пайда болуусунун бирден-бир себеби болуп гигиеналык каражаттарды туура эмес тандоо эсептелет.
Гигиеналык каражаттар эмнеден жасалат?
Сапатсыз
1. Айыз жалаягынын сапатын текшерип көрүү үчүн бетине суу куюңуз да, бир тарабын өйдө көтөрүп көрүңүз. Суу жакшы сиңбей агып кетсе, ал сапатсыз.
2. Суу куюлган соң анын үстүнө кургак салфетканы жаап, кайра алыңыз. Салфетка суу болуп калса, ал ден соолугуңузга зыян алып келүүчү сапатсыз жалаяк. Мындай жалаяктардын үстүңкү катмары иштетилген таштандыдан жасалат. Ал хлорлонгон жана агартуучу белизнага чыланган болот. Экинчи катмары боёлгон жыт бергичтерге сиңген кагаз, үчүнчү катмары гель тамчылатылган атайын целлюлозадан турат. Акыркы катмары аба киргизбеген полиэтилен баштыгынан жасалат. Бул айыз жалаягы кийимге жармаштырылган жеринен оңой менен чыга бербеген, курулушта колдонула турган клей аркылуу жармаштырылат. Ал ич кийимде калып калган соң аллергия кылып дерматит сыяктуу ооруларды пайда кылат. Анын үстүңкү катмарын күйгүзсөңүз пластика бөтөлкө эригендей томолоктошуп калат.
3. Мындай сапатсыз айыз жалаяктарын ар бир 7-10 мүнөттө бир алмаштырып туруу керек. Анткени аба кирбеген нымдуу чөйрөдө бактериялар көбөйүп инфекцияларды пайда кылат.
Сапаттуу
1. Айыз жалаягынын бетине суу куйганда ал жакшы сиңип кетет.
2. Эми жогорудагыдай эле салфетканы жаап көрүңүз. Салфетка кургак болсо, ал сиздин ден соолугуңузга зыян эмес. Мындай жалаяктардын үстүңкү катмары жука пахта, экинчи катмары фитомембранадан турат. Ал - атайын дарактардын жалбырактарынан даярдалган жука катмар. Үчүнчү катмар абсорбенттен жасалат. Ал тез аранын ичинде сууну өзүнө сиңирип сырткы чөйрөнү кургактап турат. Эң акыркы катмары аба киргизүүчү заттан туруп, ал ич кийимге ашканада колдонулчу клей аркылуу бекитилет. Бул катмарды күйгүзсөңүз кагаз күйгөндөй жалындап күйүп кетет.
3. Сапаттуу айыз жалаягын 3-4 саатта бир которууга болот.
Гигиеналык каражаттардын зыяндуу жактары
1. Колдонгондон 15 мүнөттөн кийин анын үстүндө организмге зыяндуу бактериялар пайда боло баштайт. Аялдардын жатын эрозиясы, дисплазия, тукумсуздук, айыз циркуляциясынын бузулушунун бирден-бир себеби айыз жалаягы жана тампон экенин адистер баса белгилешет. Себеби аял айыз жалаягын убагында алмаштырбаган учурда ага толгон инфекциялар сыртка чыкпастан, аялдын жатынынын ичине кирип шишик сыяктуу жаңы ооруларды пайда кылат.
2. Тампонду киргизип жатканда ал жыныс органын жараат кылып алышы толук мүмкүн. Мындан тышкары ал канды гана эмес, анын жанындагы суюктукту чыгарып туруучу секреция элементтерин кошо соруп алат. Жыйынтыгында организмди уулоочу токсиндерди бөлүп чыгарган алтын сымал өңдүү стрептококкту пайда кылат. Адистер ар бир тампон ачык тургандыктан ал стерилденген таптаза каражаттардын катарына кирбейт деп эсептешет. Андыктан анда организмге зыян алып келүүчү микробдор толтура болушу толук мүмкүн.
3. Айыз учурунда жатын моюнчасынан кан суюктугунан тышкары эт сыяктуу уюган кан түшүп турушу керек. Ал үчүн айыз каны келчү трубанын ички жолу тазаланып, кан суюктугу толук таза чыгышы үчүн жол ачылып туруусу зарыл. А сиз аны ар дайым тампон менен тосуп жүрө берсеңиз, ал кандар түшпөй калат да, организмдин өзүн-өзү коргоо механизми бузулат.
4. Эгер колдонгон каражатыңыз аба өткөрбөй турган болсо, анда суюктук толгон жалаякта нымдуулук сакталып, жыйынтыгында бактериялар көбөйүп тери ымыркайлардыкындай болуп кызарып аллергия боло баштайт.и м Аны убагында токтотпой колдоно берсеңиз, жыйынтыгында цистит жана молочница оорусуна кабыласыз.
Эскертүү: жыттуу айыз жалаяктары менен тампондордун түрлөрүндө химиялык заттар болгондуктан аны дайыма колдонуудан баш тартыңыз. Себеби сапатсыз каражаттарды чыгаргандар начар сапатын билгизбөө үчүн аны жыттуу кылышат.
Ал мени эшек деди, ооба дедим,
Менинда кемсинтууго жетет тилим!
Не кылам айкырышып, кыйкырышып,
Эшектигин мен анын билип туруп.
Байдылда Сарногоев
#150 24 Июль 2015 - 16:42
#151 24 Июль 2015 - 16:49
aqua.94mema (24 Июль 2015 - 14:25) жазган:

Ар кандай уламыштарга ишене бербесек кантет кыздар...Бир гана Аллахтын колундагы кимге кыз а кимге уул берээрин.....
Билдирүүнү түзөткөн: slastenka: 24 Июль 2015 - 16:49
#152 24 Июль 2015 - 19:10
Holerik10 (11 Июль 2015 - 09:11) жазган:
Мен да бироону уккам,ал белине кебекти ысытып тагып жургон.Аягында балалуу боло албай калды.Этият болгула.
#153 24 Июль 2015 - 19:34
slastenka (24 Июль 2015 - 16:49) жазган:
Жоок ай! "Ал кыз "- ошол ичи ооруган кыз кийин торойт дегендин белгиси экен . а эгерде оорутпаса ал кыздын маткасы детский деди Врач ... Так что ооруса суйуно бергиле кыздар .
#154 25 Июль 2015 - 02:19
#155 01 Август 2015 - 09:10
#156 01 Август 2015 - 16:15
gul3ina (01 Август 2015 - 09:10) жазган:
Турмушка чыккандан кийин деле ооруй берсе гинекологко кайрылып корушунуз керек экен анда.
Билдирүүнү түзөткөн: Mediziner: 01 Август 2015 - 16:16
Живу и радуюсь каждому дню!!!
#157 23 Октябрь 2015 - 20:01
Ромашка гүлүн тамыры менен бирге, валериана дары өсүмдүгүн жана зиренин мөмөсүн аралаштырасыз. Бул аралашмадан 1 аш кашык алып 2 стакан кайнак сууга кошосуз. Аны аба кирбей турган жылчыксыз идишке куюп 4 саат демдеп коёсуз. Даяр болгон суюктукту 1/3 стакандан күнүнө 3 маал тамактын алдында ичип алыңыз.
#158 23 Октябрь 2015 - 20:04
Кургап майдаланган 1 аш кашык бака жалбыракты 1 стакан (200 мл) кайнак сууга кошуп термоско 2 саат демдеп коёсуз. Аталган убакыттан кийин марли менен тундуруп алып, күнүнө 4 жолу тамак ичердин алдында ичиңиз.
Адырашман
Мискейге 0,5 стакан суу куюп отко коёсуз, кайнагандан кийин отту жайлатып майда тууралган 4 грамм адырашмандын жалбырагын саласыз. Анын соолуп калуусуна жол бербей 15 мүнөт кайнатып алып чыпкалайсыз. Муздаган соң эрте мененки тамакка чейин ичиңиз. Ичкенден соң колуңуздан келсе 5-6 саатка чейин тамак ичпей турсаңыз жакшы натыйжасын берет. Бул айызды нормалдаштырып, ооруну басат.
#160 24 Октябрь 2015 - 22:38