Курут жөнүндө жазабыз Кайсы жактын куруту даамдуу болот?
#141 14 Июнь 2016 - 17:14
Тушунуктуу болуш учун башынан айтайын да, бизде Биринчи уйду саап андан кийин сутту бышырып,бышкандан кийин сут машынага тартып анан сутту уютат,уюгандан кийин капка куят андан суусу агып катуусу калганда казанга асып бир аз майлуу сут куюп кайнатат кайнагандан кийин чарага салып арыктагы сууга салып коет элек себеби бат муздаш учун анан ал муздагандан кийин соору деп коет эле бийик устуно чий тартылган ошого ар бирин муштумдай кылып жайып коебуз,курут анан 5;6 кундо катыйт эле анан тор сеткага салып илип коебуз.анан курут даяр☺
#142 23 Июнь 2016 - 17:06
жазганда КУРУТ деп эле жазам,бирок айтканда боорду эзип КУРТ деп айтам

#143 13 Июль 2016 - 21:03
Ош базарында сатылган "Өрүк" курут абдан даамдуу экен.
لا اله الا الله محمد رسول الله
Başkalarının sözünü değil, kalbini dinle.
Başkalarının sözünü değil, kalbini dinle.
#144 13 Июль 2016 - 23:33
#145 14 Июль 2016 - 10:07
#147 14 Июль 2016 - 15:09
оруктун бышканын терип алып,жууп тазалап,данегин чыгарып алабыз.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
..
#148 14 Июль 2016 - 15:14
Liza. (14 Июнь 2016 - 17:14) жазган:
Тушунуктуу болуш учун башынан айтайын да, бизде Биринчи уйду саап андан кийин сутту бышырып,бышкандан кийин сут машынага тартып анан сутту уютат,уюгандан кийин капка куят андан суусу агып катуусу калганда казанга асып бир аз майлуу сут куюп кайнатат кайнагандан кийин чарага салып арыктагы сууга салып коет элек себеби бат муздаш учун анан ал муздагандан кийин соору деп коет эле бийик устуно чий тартылган ошого ар бирин муштумдай кылып жайып коебуз,курут анан 5;6 кундо катыйт эле анан тор сеткага салып илип коебуз.анан курут даяр☺
Тузун унутуп койдунуз)
Кайра башынан кайнатыңыз))(тамаша)
Бизде да так ушундай кайнатылат.
Чөбөгө кошулган курут жегем,бирок биз кошуп жасабайт болчук.
Апам атайын бизге балдарыма деп арасына нак сүттү айран уютуп кошуп жиберет.Анан күнгө кактап кургатпай көлөкөгө жайып кургатат.Жумшагыраак болуп жегенге да эзгенге да оңой болсун үчүн.
#149 14 Июль 2016 - 15:20
samsungc3 (14 Июль 2016 - 15:09) жазган:
оруктун бышканын терип алып,жууп тазалап,данегин чыгарып алабыз.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
ии биринчи жолу угушум орук курутту,эч укпаган экем))
Сагынуу. ......
#150 15 Июль 2016 - 09:28
samsungc3 (14 Июль 2016 - 15:09) жазган:
оруктун бышканын терип алып,жууп тазалап,данегин чыгарып алабыз.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
Казанга салып жай отко кайнатылат ага сузмо,кумшекер кошулат. Кою болгончо кайнатат. Анан бир кундон кийин,чон-чон тоголоктоп кургатат. ошол"орук курут" аталат.
Кышында эзип ичсе сонун болот.
Анда таттуу болуп калат окшойт да кумшекер кошулган болсо)) жасап жеп коруш керек экен))
#151 15 Июль 2016 - 09:31
#152 15 Июль 2016 - 13:04
Канча болсода жей береминго
[color="#006400"
Куйуту жок кулуп журот дебегин, Куйутумду кулуп журуп женемин!!!!?[/
color]
#153 15 Июль 2016 - 15:27
#154 15 Июль 2016 - 15:36
Тооба куруттун дагы турлору бар экенин биринчи жолу билип атам .
#155 15 Июль 2016 - 16:38
Эжем курут ала келиптир,көп эле болчу.Анан ошо ал курут бүгүн жок,кечээ эле жеп таштагам.

Всё временно..
#156 15 Июль 2016 - 16:51
#157 15 Июль 2016 - 17:22
Кызык орук кошулган куруттун дамы кызыктай болуп калса керек ширин эмес же аччураак эмес болуп,жонокой эле туздуу курут сонун да...бирок канды азайтып жибергени жаман