Шилекейди куюлтбагылачы ээ
Курут жөнүндө жазабыз Кайсы жактын куруту даамдуу болот?
#23 14 Июль 2015 - 16:18
Шоро компаниясы майда куруттарды чыгарып баштаптыр (же мен эми кордумбу), перец кошулганын курутту 1-жолу жедим. Кычкылды жакшы коргондорго жакшы экен.
Коро албастын козуно куйуп-жанып,
Ичи тардын ичине куйут салып.
Жашасам дейм, ак жамгырдай ношорлогон,
Жан дуйного алай-дулой булук салып...
Ичи тардын ичине куйут салып.
Жашасам дейм, ак жамгырдай ношорлогон,
Жан дуйного алай-дулой булук салып...
#24 14 Июль 2015 - 16:48
#25 14 Июль 2015 - 17:42
Курутту жакшы корбогон адамдын озу жок болсо керек. Мен да жакшы кором.
#26 14 Июль 2015 - 17:47
Курут жакшы болуш учун аталасын иритбей кайнатыш керек жана бастырганда каттуу бастырып илегенде жакшы илеш керек, эгерде аталасын иритип жакшылап илебесен курут жарылып кетет жана дамсыз болуп калат
#27 15 Июль 2015 - 13:18
Бизде сузмону кайнатып курут жасайт,аны эзме курут деп койот.Айрыкча орозодо ооз жапканда эзип ичсе кечке чейин курсагын ток журосун.Оруктун кагын кошуп эзип ичсе аябай сонун.Набаттан салып ичебиз.
#30 16 Июль 2015 - 21:36
курут жөнүндө жазабыз;
эми курут жөнүндө жазсак,курут бул уйдун сүтүнөн даярдалат,биринчи айран болот,аны ачытып калтага куюп асып коёт,суусу агып бүткөндөн кийин,апалар отуруп алышып аз аздан чымчып алып алакандын ортосу менен тоголоктойт, аны күнгө алып чыгып жаят,примерно 2 күндө кургайт,кургаган курут деп ушуна айтат.
куруттун баасы бизде ошто 1 сомдон баштап 50 сомго дери бар штугу.
Курут а экиге бөлүнөт кам курут бышырылган курут,бышкан курутту кышында эзип ичсең сонун болот.
Зыян жагы;каныңы азайтат,кан аз болсо куруттан аалыс ойноооо.
эми курут жөнүндө жазсак,курут бул уйдун сүтүнөн даярдалат,биринчи айран болот,аны ачытып калтага куюп асып коёт,суусу агып бүткөндөн кийин,апалар отуруп алышып аз аздан чымчып алып алакандын ортосу менен тоголоктойт, аны күнгө алып чыгып жаят,примерно 2 күндө кургайт,кургаган курут деп ушуна айтат.
куруттун баасы бизде ошто 1 сомдон баштап 50 сомго дери бар штугу.
Курут а экиге бөлүнөт кам курут бышырылган курут,бышкан курутту кышында эзип ичсең сонун болот.
Зыян жагы;каныңы азайтат,кан аз болсо куруттан аалыс ойноооо.
#31 16 Июль 2015 - 21:56
Дүйнө сулуу Ислам менен.
Жүрөк жумшак Ыйман менен.
АЛЛАХ берген өмүр таттуу.
Ушул ыйык күндөр менен!
Жүрөк жумшак Ыйман менен.
АЛЛАХ берген өмүр таттуу.
Ушул ыйык күндөр менен!
#32 18 Июль 2015 - 01:32
Эзме курутка орук как менен нават кошум ичкенин биринчи жолу угушум.
Бактылуу-
омур жок,бактылуу кундор гана болот!
#33 18 Июль 2015 - 10:40
#38 18 Июль 2015 - 16:36
#39 19 Июль 2015 - 15:03
#40 20 Июль 2015 - 19:25
Куруттун бизде эки туру бар
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.
1) куувудо пышавыз куувуго куйгандан кийин айранды эгер кыш мезгилинде пыша турган болуп калсак ысык суу куйуп пышавыз тезирек майы тушот, жай жаз, куз мезгилдеринде муздаткычка жатарда суу койуп койсок сарга чейин суу муздак болуп калат, саар менен эрте туруп куувуго муздак суу менен айранды куйсан 30 минтага жетбей майы тушот куувунун майын туздап туруп ысык нан менен жесениз кайра кайра жегиниз келет. Куувуну бышып буткондон кийин ,пышмасын казан куйуп, отон жагып кобурок кайнатасыз тез тезден коскоп аралаштырып туурасыз пышма гойлосунга айланат, гойлосунну муздагандан кийин ак боздон тигилет аппак калтага куйулат гойлосундун саары суусу агылып буткондон кийин, таш менен бастырып коюбуз каттуу болуп калган сузмону чарага салып жакшылап илейбиз туздан кошуп канчалык жакшы иленсе ошончолук курут тегиз сылык чыгат жана оной болот.