|
![]() №827 ![]() ![]() Ылайдан тургузулган тамдар Союз кезинде өлкөбүздө көп болчу... толугу менен ![]() ![]() №503 ![]() ![]() ![]() Күн жылыгандан тарта таңдан кечке учуп-конуп, тынч жашоону бузган чымын деген тажаткыр пайда болот эмеспи. Өзгөчө жайдын күнү жабалакташып, жеп жаткан тамагыңды кошо жешип жаныңды сууруп алышат... толугу менен ![]() №522 ![]() ![]() Электр энергиясын чектен ашык сарптоо токту өндүрүүчү жана ташып келүүчү жабдууларга күч келтирип, зыянга учуратат. Ошондой эле анын баасы Кыргызстандын азыркы экономикалык шартында карапайым элдин чөнтөгү үчүн кымбат экени талашсыз... толугу менен ![]() ![]() №598 ![]() ![]() Акыркы жылдары Кыргызстанда балык чарбачылыгы кайрадан жанданып, балык өстүрүү бизнеси акырындык менен кулачын жаюуда... толугу менен ![]() ![]() №480 ![]() ![]() Мезгил өткөн сайын адамзаттын жашоого болгон көз карашы да өзгөрүп келет, аны менен бирге күнүмдүк жашоодо колдонуучу буюмдар да замандын талабына жараша өзгөрүүдө. Ал эми кээ бир буюмдарды кылымдар бою пайдаланып келебиз. Алардын бири касиеттүү Умай энеден калган таберик – бешик. толугу менен ![]() №477 ![]() ![]() Автоунаа дөңгөлөктөрү жайкы, кышкы деп бөлүнөт. Ошондой эле төрт мезгилге тең жарамдуу түрү да бар. Жайкы дөңгөлөктөр, өзү эле айтып тургандай, жайында колдонууга ылайыкталган. Биз кышкыга дөңгөлөк тандоого токтололу... толугу менен ![]() ![]() №486 ![]() ![]() Мөмө-жемиш дарактарын бутоо эрежелериМөмө-жемиш дарактары мол түшүм бериши үчүн буташ керек. Бул бир жылдык көчөттөрдү отургузгандан кийинки жылы башталат. Даракты жашартуу үчүн бутоону чилде чыккандан кийин баштаңыз. Мөмө-жемиш дарактарынын өсүүсү 4 этапка камтылат. 1-2-этап – өсүү этабы болуп саналат... толугу менен ![]() №768 ![]() ![]() Жакынкы күндөрдөн бери темир тулпардын көркүн ачат деп "суюк айнек"... толугу менен ![]() ![]() ![]() №589 ![]() ![]() Жаз келип, тоң кетери менен дыйкандар жер айдатып, үрөн себүүгө киришет. Бул көрүнүшкө аз гана убакыт калды. толугу менен ![]() №497 ![]() ![]() ![]() Эчки мал чарбачылыгында эт, сүт, тери жана жүн берип, жем-чөптү көп талап кылбагандыгы, ошондой эле ылдам көбөйгөндүгү менен айырмаланып, бааланып келет. Негизинен, эчкилер эт, сүт, тыбыт жана жүн багытында багылат... толугу менен ![]() ![]() №661 ![]() ![]() Мээ куйкалаган аптапта көчөдө жөө баратсаң күнөстүү чарпая (тапчан, сөөрү) көздөн учат... толугу менен ![]() №725 ![]() ![]() "Эл ичи – өнөр кенчи" демекчи, айрым тургундар илимге ачылыш жасашпаса да... толугу менен ![]() ![]() №327 ![]() ![]() Жашыл төр. Шаркырап аккан суу. Жайдан гана шылдырап, жылт-жылт эткен булак. Булактын жанында көргөн адамдын көз жоосун алган апаппак боз үй. Ал эми боз үйдүн бир аз бери жагында таш короо турат. Короо толо мал... Мына ата-бабаларыбыздын мурунку жашоосу дал ушундай болгон. Алардын жеген тамагы да, кийген кийими да, жашаган үйү да малга байланыштуу болгону талашсыз. Бүгүн бабалардын жашоосун дайым коштоп жүргөн кийиз тууралуу сөз кылмакчыбыз... толугу менен ![]() ![]() №489 ![]() ![]() Үрөндүк картошка “Уйкусунан ойготуу”: Картошканы тигүүдөн мурда аны алгач жылуулукка чыгарып, “уйкудан ойготуп” алуу керек. Кичине күн жылый баштаганда эле ороодогу картошканы жылуу жайга алып чыгып койсоңуз, картошка “ойгонот” да, өнө баштайт... толугу менен ![]() №617 ![]() ![]() Июнь айынын соңунда базарлардан, шаар аралык жолдордун четинен, көл жээгинен «дүмбүл алабыз, дүмбүл» деген сатуучуларды баарыбыз эле кезиктирсек керек... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|