Өлкөдө Нооруз майрамына карата сүмөлөк бышыруу жөрөлгөсү башталды





Учурда Нооруз майрамына карата өлкөдө сүмөлөк бышыруу жөрөлгөсү башталган кез. Бишкек шаарында да бул даамды даярдоо иштери кызуу уланууда. Шаар тургуну Айчүрөк Толгонбай кызы мындай дейт: “Сүмөлөк жасап баштаганыбызга 3 саат болду, 21-март күнү эртең менен саат 06:00дө ачабыз. Андан соң борбордук "Ала-Тоо" аянтындагы элдерге таратабыз”.
Айта кетсек, сүмөлөк кыргыздардын эң байыркы салттуу тамактарына кирет. Бул тамакты ата-бабаларыбыз Нооруз майрамында, эски жыл менен жаңы жыл тогошкон күнү жаңы жылдык тамак-аш катары жасашкан.
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.
Рубрикадагы соңку кабарлар
Рейтинг:
2

Комментарийлер(0)
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.