Ысык-Көл. Ашлян-фу - ысык-көлдүктөрдүн сүйүктүү тамагы
Каракол шаарында ашлянфу саткан түйүндөрдөн эл үзүлбөйт


Каракол шаарында ашлянфу саткан түйүндөрдөн эл үзүлбөйт

Каракол шаарында ашлянфу саткан түйүндөрдөн эл үзүлбөйт

Ысык пирожки ашлянфуга өзгөчө даам кошот

Ашлянфунун камыры көбүнчө үй шартында колго чоюлуп жасалат

Ашлянфунун кыргызстандагы мекени Каракол шаары деп айтылып келет

Ашлянфу саткан ашканалардын бири

Аталган тамактын дагы бир сүйүүчүсү

Сатыкта турган тамак

Сатыкта турган тамак

Ашлянфунун сорпосу өзүнчө, татымал чөптөрү өзүнчө идишке даярдалат

Ашлянфунун сорпосу өзүнчө, татымал чөптөрү өзүнчө идишке даярдалат

Эң башкысы ашлянфунун сорпосу даамдуу болушу керек

Сатыкта турган тамак

Караколдогу ашлянфу саткан катар

Кезектеги кардар

Даяр ашлянфу

Ашлянфуга эттин ордуна жумуртка кошуп да жасашат

Ашлянфу саткан айым өз ишинин устасы экендиги кыймыл аракетинен эле көрүнүп турат

Ашлянфунун камыры мыкты болуш үчүн сөзсүз жумуртка кошуу керек

Кезектеги кардар
Тамак-аштардын ичинен ашлян-фу өзгөчө даамы менен айырмаланып турат. Айрыкча бул тамак Ысык-Көл облусунда көп колдонулат, башкача айтканда, ашлян-фу - ысык-көлдүктөр сүйүп жеген тамактардын бири. Бул тамактын Кыргызстандагы мекени – Каракол шаары деп айтылып келет. Караколдогу ашлян-фу саткан жерлерден эл үзүлбөйт, чет өлкөдөн келген туристтер сөзсүз бул тамактан ооз тийишет. Учурда Ысык-Көлдө туристтик сезон болгондуктан, "ашлян-фучулардын" базары кызуусунда.
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.
Рубрикадагы соңку кабарлар
14:05
2025-06-30

11:17
2025-06-30

13:58
2025-06-29
13:11
2025-06-29
Рейтинг:
5

