Кыргыздын күнүмдүк жеген тамак-ашы канчалык витаминдүү? Беш бармак, чучук, куурдак, палоону тынбай жеп организмди талкалап жатабызбы? Адистер кеӊеш беришет



“Рационалдуу тамактануу – бул адамдын жашына, жынысына, иштеген ишине, ооруларына, физикалык активдүүлүгүнө жараша канчалык энергияга муктаж экендигине карап пайдалуу жана туура даярдалган (зыянсыз!) азык-заттар менен тамактануусу. Адам организмине белок, углевод, май, микроэлементтер жана витаминдер тамак-аш менен күнүгө керектүү өлчөмдө кирип турушу керек. Өзгөчө май, углевод жана белоктун бири эле ашыкча же жетишсиз болушу оорулардын жаралышына өбөлгө болот”, - дейт дарыгер.
Туура тамактануу боюнча адистин кеңешин “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№874, 1-август, 2019-жыл) окуй аласыз.
кошулду
“Супер-Инфонун” №874 санында...
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.
Рубрикадагы соңку кабарлар
14:33
2025-06-20
10:26
2025-06-20
16:24
2025-06-13
Рейтинг:
0


Талкуу жабык.