super.kg logo

Кыргыздын күнүмдүк жеген тамак-ашы канчалык витаминдүү? Беш бармак, чучук, куурдак, палоону тынбай жеп организмди талкалап жатабызбы? Адистер кеӊеш беришет

 

“Рационалдуу тамактануу – бул адамдын жашына, жынысына, иштеген ишине, ооруларына, физикалык активдүүлүгүнө жараша канчалык энергияга муктаж экендигине карап пайдалуу жана туура даярдалган (зыянсыз!) азык-заттар менен тамактануусу. Адам организмине белок, углевод, май, микроэлементтер жана витаминдер тамак-аш менен күнүгө керектүү өлчөмдө кирип турушу керек. Өзгөчө май, углевод жана белоктун бири эле ашыкча же жетишсиз болушу оорулардын жаралышына өбөлгө болот”, - дейт дарыгер.

Туура тамактануу боюнча адистин кеңешин “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№874, 1-август, 2019-жыл) окуй аласыз.


кошулду





“Супер-Инфонун” №874 санында...

 
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.


 Рубрикадагы соңку кабарлар 

Рейтинг: Рейтинг 0 
Талкуу жабык.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул кабарды окуду:

Кабарлардын саны:
195263;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: