super.kg logo

Бишкекте күрүчтөн бышырылган моти аталышындагы япон нанын жасоо боюнча мастер-класс өткөрүлөт

 

Бишкекте 20-декабрда Кыргыз-япон адам өнүктүрүү борборунда “Моти күнү” аталышындагы иш-чара өткөрүлөт. Аталган борбордон билдиришкендей, иш-чарада жыгач балка, жанчуурду колдонуу жолу менен мотинин салттык түрдө жасалуу процессин көрсөтүшүп, мастер-класс өткөрүшөт. Андан соң келген коноктор даярдалган мотиден даам сызышат.

Моти жасоо - бул япондуктардын салты. Япон элинин күрүчтү баалашканын Жаңы жылда күрүчтөн жасалган моти нанынан билүүгө болот.  

Жаңы жыл алдында бышырылган күрүчтү оор, жыгач балка менен камыр сыяктуу болуп калганча жанчышат. Моти деп аталган ошол камырдан нан жасашат. Аны грилде куурушуп же сууга бышырып, Жаңы жылдын биринчи үч күнүндө жешет. 






 
Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.


 Рубрикадагы соңку кабарлар 

Рейтинг: Рейтинг 0 
Комментарийлер(0)
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул кабарды окуду:

Кабарлардын саны:
195263;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: