ПИРОЖНОЕ ЖАНА КЕКС ЖАСАЙБЫЗ
№604224
Каймак майды эритип мискейге салып, ага майдаланган быштакты кошобуз...
толугу менен
БОЗО КАНДЫ КӨБӨЙТҮП, АДАМДЫ ТОК КАРМАЙТ
№594520
Элибиз дандан жасалчу бозонун ден соолукка тийгизер пайдасына карап илгертен салып келет...
толугу менен
ЖАӉЫ ЖЫЛДЫК ДАСТОРКОНГО САЛАТТАР
№685167
Жаӊы жылдык дасторконго кандай салат, закускелерди даярдасам деп рецепт издеп жатасызбы? Туура кыласыз...
толугу менен
ДАСТОРКОН КӨРКҮ – САЛАТ
№619154
Берекелүү күз жергебизге баш багып, той-топурлардын сезону ачылды десек болот...
толугу менен
МАНТЫНЫ ТҮРЛӨП ТҮЙӨБҮЗ
№536218
Манты – көпчүлүгүбүздүн сүйүктүү тамагыбыз. Анын эт, картошка, ашкабак, жусай жана башкалар менен жасалган түрлөрү бар экени белгилүү...
толугу менен
ТОЙГО САЛАТ ЖАСАЙБЫЗ
№674152

Керектелүүчү азыктар: Тоок эти – 300 грамм Катуу сыр – 50 грамм Консерваланган жүгөрү – 150 грамм Ананас (консерваланганы да жарайт) – 50 грамм...


толугу менен
СУЮК ТАМАКТАР
№657106
Суюк тамактардын дүйнөдө жүздөгөн түрлөрү бар. Алардын кээ бирлери муздак түрүндө берилсе, айрымдары ысык даярдалат...
толугу менен
КОНОК ТОСУУ АДЕБИ
№465188
Конок тосууда дасторкон жаюунун, стол жасоонун, мейманды сыйлоонун өз эрежелери бар. Аны билип алуу эч кайсы кожоюнга, кожойкеге артыкчылык кылбайт. Тескерисинче, келген конокко жагымдуу маанай тартуулап, көңүлүн көтөрөт деген ойдобуз.
толугу менен
КҮРҮЧ ЖЕП ТЕРИӉИЗДИ ТАЗАЛАӉЫЗ
№642208
Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот...
толугу менен
СОДАНЫН КАСИЕТТЕРИ
№505121

Сода (NaНС03) – табигый түрдө кездешет. Бирок көбүнчө синтез жолу менен алынат. Ак түстүү, жытсыз, упа түрүндөгү зат. Соданын касиеттери алгач Байыркы Египетте белгилүү болгон. Вади-Натрун аттуу өрөөндө жайында соолуп калуучу көлдөр болгон...


толугу менен
УЛУТТУК СУУСУНДУКТАР
№29100
Жайкы аптапта көлөкө издеп акактап жүргөн маалда максым, жарма, чалап өңдүү улуттук суусундуктардан суусунуңду...
толугу менен
ЗАЙТУН - КАСИЕТТҮҮ ДАРАК
№589286
Адамдын ар дайым жаш, сулуу жана бекем ден соолукта болуусунун бир сыры зайтунга катылган...
толугу менен
КАРТОШКАДАН ЖАСАЛГАН ДААМДАР
№609156
Учурда эрте эккен картошкаларыбызды четинен казып жеп жаткан кезибиз...
толугу менен
ЭРТЕҢ МЕНЕН ТАМАКТАНУУНУ УНУТПАҢЫЗ!
№691209
Таӊкы тамак – бир күндүк энергия. Иш күнүӊүздүн оор же жеӊил болуусу, жумушту бат жана сапаттуу кылууӊуз эртеӊ мененки тамактан көз каранды...
толугу менен
УБАКТЫСЫ ТАР КОЖОЙКЕЛЕР ҮЧҮН 10 МҮНӨТТҮК ТАМАКТАР
№731155
Тоңдурулган кошулмалар тамакты даамдуу гана кылбастан, убактыңызды да үнөмдөйт...
толугу менен
КАМЫРДЫ МЫКТЫ ЖУУРУЙ АЛАСЫЗБЫ?
№602206
Кээде аш-тойго барып калганда «этинен да камыры сонун болуптур, жегиң эле келет» дегенди угуп калабыз...
толугу менен
САМСА – БАРКТУУ ТАМАК
№538312
Жаш малдын эти менен пиязды майда туурап алабыз да, татымына жараша туз кошобуз. Эми мунун үстүнө бир аз суу сээп, 20 мүнөттөй дымдап коюш керек...
толугу менен
ШАМ – ШУМ ЭТКЕНГЕ ТАТТУУ БУЛОЧКА
№698712

Сүттөн 5 аш кашык алып калып, калганын жылытып, ага ачыткыны эзип алабыз. Үстүнө 1 стакан ун кошуп, жакшылап аралаштырып, камыр көтөрүлсүн үчүн үстүн жылуулап жаап, 1 саатка жылуу жерге коёбуз...


толугу менен
ШИРЕЛҮҮ КОТЛЕТА ЖАСООНУН ЫКМАЛАРЫ
№637111
Тишке жумшак, тоюмдуу, дегеле конок келсе дасторкондун көркүн ачкан эт азыгынан жасалган даамдуу тамак – бул котлета. Негизин эт түзгөн мындай тамактан баш тарткандар аз болсо керек...
толугу менен
КАТТАМА КАМЫР
№730511
Каттама камырды үй шартында өзүңүз даярдасаңыз, акчаңызды үнөмдөгөндөн сырткары андан сапаттуу, даамдуу азыктарды жасайсыз...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: