ЖАШЫЛЧА ТУЗДОО МААЛЫ КЕЛДИ
№51272
Туздалган жашылчалар тамак же салат жасоодо, закуске кылууга, башка тамак менен бергенге же шашылышта шам-шум этүүдө алмаштыргыc азык. Туздоонун бир канча түрү бар. Алардын ичинен банкага салып туздоо тууралуу сөз кылмакчыбыз.
толугу менен
БОРСОЙГОН БООРСОКТОР
№541112
Сыртта жаз, жакында Нооруз. Бул майрамды сүмөлөксүз жана да боорсоксуз элестетүү кыйын. 11-март күнү ордо калаада «Боорсок» аттуу сынак өттү...
толугу менен
САЛАТ КООЗДООНУ ҮЙРӨНӨБҮЗ!
№6012117
Жашылча, жемиш, жумуртка, колбасаны деле жөнөкөй кылып кесип, бирок кооздоп салып койсо, дасторкондун көркүн  ачат...
толугу менен
ТҮРП - ҮЙ ДАРЫГЕРИ
№68986
Түрптү гректер «Кудай жөнөткөн белек» деп баалап, алгачкылардан болуп өстүрүп пайдаланып келишкен...
толугу менен
КЫШКЫ САЛАТТАР
№461410
Күз мезгилинде айымдардын баары кыштын камын көрүп, билген салаттарын жасап киришет. Айымдарга жардам иретинде биз өзгөчө оригиналдуу салаттардын рецепттерин, анда колдонуучу кээ бир пайдалуу кеңештерди сунуштайбыз.
толугу менен
ЖАӉЫ ЖЫЛДЫК ЫСЫК ТАМАКТАР
№686134

Этти чоӊ-чоӊ, куйрук майды майда туурап алабыз. Казанга куйрук майды (эгер куйрук май жок болсо өсүмдүк майын), анан этти салып жай отто кызарта куурабыз...


толугу менен
НОКОТТУ АШКАНАДА КОЛДОНУУ МЕНЕН СӨӨГҮҢҮЗДҮ БЕКЕМДЕҢИЗ
№690174
Нокот (нут) – бир жылдык буурчак өсүмдүгү. Мекени болуп Орто Азия эсептелет. Бул өсүмдүк Борбордук Азияда, Чыгыш Африкада...
толугу менен
ЫСЫК ШОРПО ИЧИҢИЗ
№676120
Майда бөлүктөргө бөлүнгөн этти, даамы чыгышы үчүн сөөктү кошо мискейге салып, үстүн көмдүрө муздак суу куябыз...
толугу менен
ТУУРА ТАМАКТАНУУ – УЗАК ЖАШООНУН ӨБӨЛГӨСҮ
№794146
Туура тамактануу боюнча кеңешчи Калыбек Баякунов «ашказандын үчтөн бир бөлүгүн тамак, экинчи бөлүгүн суу, ал эми үчүнчү бир бөлүгүн...
толугу менен
ФАРШТАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№660128
Жай – аптап менен алышуунун эле маалы деп ойлосоңуз, жаңылышасыз! Кыргызстанда жай – организмди керектүү витаминдер менен камсыздоочу учур...
толугу менен
ТООК ГРИЛЬ ПАЙДАЛУУБУ ЖЕ ЗЫЯНБЫ?
№581385
Тоок грили... Муну шаардын ар бир бурчунан, ал эми облус менен райондун борборлорунан аз да болсо жолуктурууга болот...
толугу менен
ЖҮЗҮМ
№56690
Бир да жыл мезгили мөмө-жемиштердин арбындыгы менен эрте күзгө тең келе албас...
толугу менен
ЖАӉЫ ЖЫЛДЫК ДАСТОРКОН
№63463
Ырым-жырымга ишенген адамдар чыгыш гороскобу боюнча кайсы жаныбардын жылы келе жатса, ошол жаныбардын этинен жасалган тамактарды дасторконго коюшпайт...
толугу менен
БАДАМ МЭЭНИ ИШТЕТЕТ
№723100
Учурда түштүк жергебизде башка жемиштер менен кошо...
толугу менен
«НУРЗАТ» САЛАТЫ СИЗДЕР ҮЧҮН
№441392
Алпаруучу Нурзат Токтосунова сөз чебери эле эмес, ашканада да мыкты экендигин далилдеди. Анда Нурзаттан кыз-келиндерге мастер-класс.
толугу менен
АШЛЯМФУ – АПТАПТА СЕРГИТҮҮЧҮ АЗЫК
№607352
Мээ кайнаткан ысыкта, албетте, муздак суусундуктар менен тамактар өтүмдүү...
толугу менен
САСЫК ТУМОО МЕНЕН КҮРӨШҮҮЧҮ ТАМАКТАР
№688179
Жылуу, сергек жүрүш үчүн бир суткада 30 грамм май жешибиз керек. Мейли ал каймак май, сары май, өсүмдүк майы, малдын майы болсун...
толугу менен
ТАТТУУ ТОКОЧТОР
№72999
Таттуу токочтор – жайылган ак дасторкондун жасалгасы...
толугу менен
ЧЫЧЫРКАНАК
№48130
Чычырканактын ашы организмге керектүү натрий, магний, кремний, темир, алюминий, кальций, никель, марганец өңдүү заттарга бай. Мындан сырткары курамындагы витаминдер:
толугу менен
3 ТҮРДҮҮ ДЫМДАМА
№702116
Казанга өсүмдүк майын куюп, ал ысыганда ичке кесилген куйрук майды, кесек-кесек тууралган этти салып туз, мурч, зире себелейбиз...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: