КООН ЖЕП ЖАШАРЫҢЫЗ
№506130

Жай мезгилинде коон кичинелер менен кошо чоңдордун да сүйүп жеген даамдуу азыгы. Адам коонду жеп суусунун кандырып, курсагын тойгузуп гана тим болбостон, ден соолугуна пайда алып келип, жашарып да жатканын унутпоосу керек. Эмесе, коондун сан түркүн касиеттери...


толугу менен
Касиети күч ШАБДАЛЫ
№508114
Учурда базардан жаңы бышкан мөмө-жемиштин түрүн табасың. Алардын ичинен өзүнүн сулуулугу, жыпар жыттуулугу менен өзгөчөлөнгөн шабдалыны кимдер гана тамшанып жебейт. Бир тиштегенде ширеси чачырап...
толугу менен
ШИШКЕБЕК ЖАСАЙБЫЗ
№509122
Жай! Тоо! Шишкебек! Түтүнгө ышталып шишкебек бышырып жегендин өзү эле рахат эмеспи. Шишкебек жасабаган кишиге, албетте, бул иш оордой туюлса керек. Бирок аны жасоо мен ойлогондон алда канча жеңил экенин ашпозчулар менен сыр бөлүшкөндөн кийин билдим. Эмесе, ашпозчулардын сырларынан...
толугу менен
МУРЧ – ТАТЫМАЛДАРДЫН ПАДЫШАСЫ
№50900
Мурч (кара калемпир деп да айтылат) – лиана сыяктуу чырмалып өсчү өсүмдүк. Мекени – Индия. Тактап айтканда, Керала (мурун Малихабар. Кыргызча которгондо “мурчтун мекени” дегенди билдирет) аймагы. Мурч өсүмдүгүнүн бийиктиги 15 метрге дейре жетет...
толугу менен
КАРВИНГ же жашылча-жемиштерди кооздоп тууроо өнөрү
№510165
Конок тосордо өзүңүз жакшы билген даамыңызды даярдап алып, “бул мындан башка нерсе билбесе керек дешпейби” деп кабатырлана бересиз. Мындай учурда карвингди жардамчы кылып, даамыңызга өзгөртүү киргизе аласыз...
толугу менен
ЖАШЫЛЧА ТУЗДОО МААЛЫ КЕЛДИ
№51272
Туздалган жашылчалар тамак же салат жасоодо, закуске кылууга, башка тамак менен бергенге же шашылышта шам-шум этүүдө алмаштыргыc азык. Туздоонун бир канча түрү бар. Алардын ичинен банкага салып туздоо тууралуу сөз кылмакчыбыз.
толугу менен
ШИРЕ ЖАСООНУН СЫРЛАРЫ
№51344
Суусаганда муздак табигый ширеден бир стакан жутуп алсаң кандай сонун?! Табигый шире суусунуңду гана кандырбастан, организмди баалуу витаминдер менен азыктандырат эмеспи. Айрыкча кыш жана жаз мезгилдеринде. Учурда дүкөндөрдөн ширенин түрүн табууга болот...
толугу менен
БАНКАГА КАТЫЛГАН ВИТАМИНДЕР
№516133

Консерваланган жер-жемишти жеп отуруп жайды элестетип, бышыкчылыктын жыты мурдуңа келери талашсыз. Андыктан, кожойкелер, өз колуңуз менен кышка даярдык көрүүнү унутпаңыз...


толугу менен
ЖӨНӨКӨЙ, БИРОК ПАЙДАЛУУ
№51664
Туздуу сууга чыланган чүпү­рөккө сырды ороп туруп муздаткычка салып койсоңуз, сыр узак убакытка сакталат...
толугу менен
ТАБИТТИ АЧКАН АЧУУ САЛАТТАР
№51864

Күзүндө айымдар кыштын камын көрүп, салаттын түрүн жасашат. Айымдарга жардам иретинде жасоого жеңил болгон, табитти ачкан ачуу татымалдардын рецепттерин сунуштайбыз...


толугу менен
КЫЗЫЛ КЫЗЫЛЧА
№52275
«Винегрет», «Тон астындагы балык» деген салаттарды кимдер гана жасабайт, кимдер гана сүйүп жебейт?! Албетте, бул салаттардын көркүнө көрк кошкон жана даамын арттырган жашылча – кызыл кызылча...
толугу менен
АЗЫКТАРДЫ ТУУРА САКТАЙБЫЗ
№52216
Помидорду целлофан баштыктарда сактоого болбойт. Жакшы быша элек, көк помидордун сабак жагын ылдый каратып койсоңуз, бат кызарат....
толугу менен
ММ...БАЛЫК!
№52652
Бүткүл дүйнөлүк саламаттык сактоо уюмунун берген маалыматына таянсак, адам жылына аз дегенде 20 килограмм балык жеши керек. Ал эми Японияда бул көрсөткүч киши башына 45 килограммга чейин жетет...
толугу менен
ЭНЕРГИЯ ТАРТУУЛООЧУ AЗЫКТАР
№5271611
Айрым тамак-аштар маанайды көтөрөт же түшүрөт, уйкусуратат же сергитет. Кээде энергия тартуулайт. Төмөндө күнүмдүк энергия тартуулоочу азыктардын алдыңкы тизмесиндегилер берилди...
толугу менен
ЖAҢЫ ЖЫЛДЫК ДАСТОРКОН
№52976
Кирип келе жаткан Жаңы жыл жакшылыктын жылы болсун десеңиз, адегенде көңүлдү майрамдык дасторконго буруңуз. Дасторконду жасоодо сараңдыкка жол бербеңиз...
толугу менен
ИЧИМДИК ЖАНА ЗАКУСКЕ
№5305-1
Жаңы жылда ар бир үйдө каалоо-тилектер айтылып, тосттор көтөрүлөт. Албетте, көпчүлүк майрам, тойлор ичкиликсиз, ал эми ичкилик закускесиз тамактан өтпөйт...
толугу менен
КОНОКТОРДУ КУБАНТЫҢЫЗ!
№53124
Январь айынын ортосуна чейин жаңы жылыбыз менен куттуктап келген коноктордун аягы үзүлбөйт эмеспи...
толугу менен
АЙМАКТАРДАГЫ ӨЗГӨЧӨ ТАМАКТАР
№532252
Кыргызга гана тиешелүү болгон улуттук тамактардан тышкары бир гана аймакка таандык болгон даамдар да бар...
толугу менен
ШОКОЛАД
№5333413
Эң жагымдуу белек, керемет даам, кайталангыс жыт... Бул – албетте, шоколад. Эми анын адамдын организмине канчалык пайдалуу жана канчалык зыян алып келери тууралуу биргеликте баамдап көрөлү...
толугу менен
КАРА КҮРҮЧ – ЖҮРӨК ООРУСУНУН ДАБАСЫ
№53312
Жапайы кара күрүч азыр деле Түндүк Америкада кездешет. Маданий түрлөрү болсо бир топ өлкөлөрдө: Бали, Кытай, Таиландда, Түндүк Америкада өстүрүлөт. Кара күрүчтүн илимий аталышы – суу цицаниясы же суу күрүчү...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: