|
![]() №807 ![]() ![]() Жаз жана жай мезгилдери организмди тазалоо үчүн эң оңтойлуу убак. Андыктан сиздерге ар кандай жашылча,.. толугу менен ![]() №670 ![]() ![]() Ашкөк, петрушка, райкан, сельдерей сыяктуу көк чөптөр тамак-ашты даамына чыгарат... толугу менен ![]() ![]() №468 ![]() ![]() Кыргыздар ич эттерден жөргөм, быжы, куурдак сыяктуу даамдарды жасап келишкен. Акыркы кездери ич эттерди тазалагандан эринишеби, айтор, төгүп салышууда. Аларды ысырап кылбай, ар түрдүү даамдарды жасоого болот. толугу менен ![]() №682 ![]() ![]() Түстүү капустабы же гүлдүү капустабы? Туурасы, гүлдүү капуста экен. Ага мындай илимий аталышты араб ботаниги Ибн-эль-Бейтар ыйгарган... толугу менен ![]() ![]() №775 ![]() ![]() Диетологдор "окуучунун ийгилиги, акыл-эсинин, дене түзүлүшүнүн өсүшү жеген тамагынан... толугу менен ![]() №667 ![]() ![]() Жылда эле бадыраӊ арзандаса туздайын деп отуруп сентябрь айынын аягына калып, мен ойлоп турган баадан 2 эсе кымбатка сатып алам... толугу менен ![]() ![]() №477 ![]() ![]() Жаңы жыл тосордо ар бир кожойке дасторкон үстүн толтуруу машакаты менен алектенет. Жыл сүрүүгө кайсы жандык туш келсе, анын өңү-түсү, жакшы көрүп жеген тамагынан азыктар даярдалат. Келе жаткан Балык (Улуу) жылында жаңы жылдык дасторконду кандай даярдоо керек?.. толугу менен ![]() ![]() №804 ![]() ![]() Жаз башында көпчүлүк адамдарда чарчаңкы, алсыз абал пайда болот. Дал ушул убакта беде, ат кулак,.. толугу менен ![]() ![]() №615 ![]() ![]() Жайдын таңдай катырган аптабы да бүтүп, күз алмашып, кыш келет. Ошол кыштын камылгасын эрте көргөн кожойкелерге төмөнкү рецепттер жардамга келет деп ишенебиз... толугу менен ![]() №588 ![]() ![]() Алма, алмурут, өрүк, жүзүм, шабдалы... Буларды көз алдыңа элестетсең, заматта табит ачылып, жегиң келип кетет... толугу менен ![]() ![]() №724 ![]() ![]() Курут – бул эзип ичсең суусундук, шорпого кошсоң катык, жесең тоюмдуу азык... толугу менен ![]() ![]() №638 ![]() ![]() Эмнени сүйүп жесек, дароо ал тамактын ордун алмаштыра турган экинчи нерсе иштелип чыгат. Себеби азык-түлүк, тамак-аш рыногунда ал нерсеге болгон талап жогору. Табигый азыктын үлгүсүндө иштелип чыккан тамак бир жагынан пайда алып келгени менен, экинчи жагынан сөзсүз зыянын тийгизери бышык... толугу менен ![]() №720 ![]() ![]() Кара өрүк – эң пайдалуу мөмө. Андыктан учурда төгүлүп бышып жаткан бул мөмөдөн кышкыга даамдарды жасап... толугу менен ![]() ![]() №608 ![]() ![]() ![]() Эң жөнөкөй, даамдуу жана көбүнесе ысыкта жасалуучу тамактардын бири – окрошка. Мунун 20дан ашуун түрү бар... толугу менен ![]() ![]() №710 ![]() ![]() Чечевица (жасмык) бир жылдык буурчак түрү... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|