|
![]() №540 ![]() ![]() ![]() Гречканын мекени – Индия. Бул азыкты эң көп өлчөмдө экспорттоочу өлкө – Кытай (1 жылда 61 миң тонна), ал эми эң көп импорттоочу өлкө – Япония (1 жылда 70 миң тонна)... толугу менен ![]() №707 ![]() ![]() Үйгө кокустан конок келип калса же үй-бүлө мүчөлөрүнүн бири капыстан жолго чыгып кала турган болсо, ойго албетте, алгач бат жасалчу салат түшөт. Эгер ал эт менен жасала турган болсо, анда даамдуу жана тоюмдуу болот... толугу менен ![]() ![]() №623 ![]() ![]() Көргөндө жегиңди келтирип тамшандырган таттууларсыз дасторкон көркүнө чыга бербейт. Аларды сатып албай, үй шартында жасап алууга болот... толугу менен ![]() №750 ![]() ![]() Лагман дунган тилинен которгондо "люмян" – "созулган камыр" дегенди түшүндүрөт... толугу менен ![]() ![]() №730 ![]() ![]() Каттама камырды үй шартында өзүңүз даярдасаңыз, акчаңызды үнөмдөгөндөн сырткары андан сапаттуу, даамдуу азыктарды жасайсыз... толугу менен ![]() №637 ![]() ![]() Тишке жумшак, тоюмдуу, дегеле конок келсе дасторкондун көркүн ачкан эт азыгынан жасалган даамдуу тамак – бул котлета. Негизин эт түзгөн мындай тамактан баш тарткандар аз болсо керек... толугу менен ![]() ![]() №698 ![]() ![]() Сүттөн 5 аш кашык алып калып, калганын жылытып, ага ачыткыны эзип алабыз. Үстүнө 1 стакан ун кошуп, жакшылап аралаштырып, камыр көтөрүлсүн үчүн үстүн жылуулап жаап, 1 саатка жылуу жерге коёбуз... толугу менен ![]() №538 ![]() ![]() Жаш малдын эти менен пиязды майда туурап алабыз да, татымына жараша туз кошобуз. Эми мунун үстүнө бир аз суу сээп, 20 мүнөттөй дымдап коюш керек... толугу менен ![]() ![]() №602 ![]() ![]() Кээде аш-тойго барып калганда «этинен да камыры сонун болуптур, жегиң эле келет» дегенди угуп калабыз... толугу менен ![]() №731 ![]() ![]() Тоңдурулган кошулмалар тамакты даамдуу гана кылбастан, убактыңызды да үнөмдөйт... толугу менен ![]() ![]() №691 ![]() ![]() Таӊкы тамак – бир күндүк энергия. Иш күнүӊүздүн оор же жеӊил болуусу, жумушту бат жана сапаттуу кылууӊуз эртеӊ мененки тамактан көз каранды... толугу менен ![]() №609 ![]() ![]() ![]() Учурда эрте эккен картошкаларыбызды четинен казып жеп жаткан кезибиз... толугу менен ![]() ![]() №589 ![]() ![]() Адамдын ар дайым жаш, сулуу жана бекем ден соолукта болуусунун бир сыры зайтунга катылган... толугу менен ![]() №291 ![]() ![]() Жайкы аптапта көлөкө издеп акактап жүргөн маалда максым, жарма, чалап өңдүү улуттук суусундуктардан суусунуңду... толугу менен ![]() ![]() №505 ![]() ![]() Сода (NaНС03) – табигый түрдө кездешет. Бирок көбүнчө синтез жолу менен алынат. Ак түстүү, жытсыз, упа түрүндөгү зат. Соданын касиеттери алгач Байыркы Египетте белгилүү болгон. Вади-Натрун аттуу өрөөндө жайында соолуп калуучу көлдөр болгон... толугу менен ![]() №642 ![]() ![]() Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот... толугу менен ![]() ![]() №465 ![]() ![]() Конок тосууда дасторкон жаюунун, стол жасоонун, мейманды сыйлоонун өз эрежелери бар. Аны билип алуу эч кайсы кожоюнга, кожойкеге артыкчылык кылбайт. Тескерисинче, келген конокко жагымдуу маанай тартуулап, көңүлүн көтөрөт деген ойдобуз. толугу менен ![]() №657 ![]() ![]() Суюк тамактардын дүйнөдө жүздөгөн түрлөрү бар. Алардын кээ бирлери муздак түрүндө берилсе, айрымдары ысык даярдалат... толугу менен ![]() ![]() №674 ![]() ![]() Керектелүүчү азыктар: Тоок эти – 300 грамм Катуу сыр – 50 грамм Консерваланган жүгөрү – 150 грамм Ананас (консерваланганы да жарайт) – 50 грамм... толугу менен ![]() №536 ![]() ![]() Манты – көпчүлүгүбүздүн сүйүктүү тамагыбыз. Анын эт, картошка, ашкабак, жусай жана башкалар менен жасалган түрлөрү бар экени белгилүү... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|