|
![]() №563 ![]() ![]() Нан көпкө чейин катыбай жумшак турсун десеңиз, нан салгычтын ичине бир кесим алма салып коюңуз... толугу менен ![]() №601 ![]() ![]() Жашылча, жемиш, жумуртка, колбасаны деле жөнөкөй кылып кесип, бирок кооздоп салып койсо, дасторкондун көркүн ачат... толугу менен ![]() ![]() №586 ![]() ![]() ![]() Ачуу даамы, жагымсыз жыты жана сасык тумоого каршы каражат катары белгилүү бир азык бар... толугу менен ![]() №536 ![]() ![]() Манты – көпчүлүгүбүздүн сүйүктүү тамагыбыз. Анын эт, картошка, ашкабак, жусай жана башкалар менен жасалган түрлөрү бар экени белгилүү... толугу менен ![]() ![]() №793 ![]() ![]() Чыгыш ашканасына таандык болгон шорпону даярдоонун 2 түрү бар: кайнатма жана куурма шорпо... толугу менен ![]() №642 ![]() ![]() Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот... толугу менен ![]() ![]() №691 ![]() ![]() Таӊкы тамак – бир күндүк энергия. Иш күнүӊүздүн оор же жеӊил болуусу, жумушту бат жана сапаттуу кылууӊуз эртеӊ мененки тамактан көз каранды... толугу менен ![]() №704 ![]() ![]() Дапанжи кытай, дунган элинин ашканасына таандык. Тоок эти, картошка, болгар калемпири кошулуп даярдалып, камыр менен берилет. толугу менен ![]() ![]() №620 ![]() ![]() Учурда базардан каалаган жашылчаларды табууга болот жана баасы да чөнтөккө туура келет. Ал эми кышкысын аларды издегенден тышкары көп акча коротуу керек... толугу менен ![]() №652 ![]() ![]() Балдарды эртеӊ менен тургузуп, бала бакчага же мектепке жөнөтөр алдында тамак ичирүү көпчүлүк ата-энелер үчүн маселе жаратат... толугу менен ![]() ![]() №557 ![]() ![]() Курамында аш болумдуу заттар жана витаминдер бар. Суусунду кандыруучу эң мыкты каражат... толугу менен ![]() №668 ![]() ![]() Кагаз кутудагы сүт тез ирип кетпесин десеӊиз, кутуну ачарыӊыз менен бир чымчым туз салып коюӊуз, сүт көпкө чейин ирибейт... толугу менен ![]() ![]() №675 ![]() ![]() Тамак-аш азыктарын туураган жыгач тактайды аптасына бир жолу тазалап туруңуз... толугу менен ![]() №684 ![]() ![]() Роллдор – бул япон ашканасынын тамагы. Японияда маки же макидзуси деп аташат. Кыргыз тилине которгондо оролгон дегенди түшүндүрөт... толугу менен ![]() ![]() №688 ![]() ![]() Жылуу, сергек жүрүш үчүн бир суткада 30 грамм май жешибиз керек. Мейли ал каймак май, сары май, өсүмдүк майы, малдын майы болсун... толугу менен ![]() №759 ![]() ![]() "Чак түш" тасмасында Жеки Чан менен Крис Такердин кутучадан чубалтып жеген кесмеси көз алдыңыздабы... толугу менен ![]() ![]() №465 ![]() ![]() Конок тосууда дасторкон жаюунун, стол жасоонун, мейманды сыйлоонун өз эрежелери бар. Аны билип алуу эч кайсы кожоюнга, кожойкеге артыкчылык кылбайт. Тескерисинче, келген конокко жагымдуу маанай тартуулап, көңүлүн көтөрөт деген ойдобуз. толугу менен ![]() №692 ![]() ![]() Америкалыктар ойлоп тапкан капкейктин рецепттери алгач 1796-жылы ашпозчунун китепчесинде пайда болгон. «Сupcake» сөзүн англис тилинен которгондо «чөйчөктөгү торт» деген маанини берет... толугу менен ![]() ![]() №564 ![]() ![]() Учурда ар бир кожойке банкаларын түгөлдөп, «кышкыга эмне жапсам...» деп ойлонуп турган маал... толугу менен ![]() №685 ![]() ![]() Жаӊы жылдык дасторконго кандай салат, закускелерди даярдасам деп рецепт издеп жатасызбы? Туура кыласыз... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|