СОДАНЫН КАСИЕТТЕРИ
№505121

Сода (NaНС03) – табигый түрдө кездешет. Бирок көбүнчө синтез жолу менен алынат. Ак түстүү, жытсыз, упа түрүндөгү зат. Соданын касиеттери алгач Байыркы Египетте белгилүү болгон. Вади-Натрун аттуу өрөөндө жайында соолуп калуучу көлдөр болгон...


толугу менен
МАЙРАМДЫК ДААМ
№582122
Жаңы жылдык дасторконду жаярдан мурда чыгыш гороскобуна көз салуу керек. Буга ылайык, быйыл жылкынын сүйүктүү тамактарын эстеп көрөлү.
толугу менен
3 ТҮРДҮҮ ДЫМДАМА
№702116
Казанга өсүмдүк майын куюп, ал ысыганда ичке кесилген куйрук майды, кесек-кесек тууралган этти салып туз, мурч, зире себелейбиз...
толугу менен
ШИШКЕБЕК ДАЯРДАЙБЫЗ!
№602128
Азыр табигат коюнунда эс алуу үчүн мыкты убак. Андайда шишке эт сайып, отко кактап бышырып жесең...
толугу менен
Жаз жаңылыгы: КӨК ЧӨПТӨРДӨН ЖАСАЛГАН ДААМДАР
№804125
Жаз башында көпчүлүк адамдарда чарчаңкы, алсыз абал пайда болот. Дал ушул убакта беде, ат кулак,..
толугу менен
БАДАМ МЭЭНИ ИШТЕТЕТ
№723100
Учурда түштүк жергебизде башка жемиштер менен кошо...
толугу менен
КЫЗЫЛЧАДАН САЛАТТАР
№789124
Чынында кызылчаны борщ, винегрет, Жаңы жыл алдында «Тон алдындагы балык» салаттарын...
толугу менен
ТООК ЖЫЛЫНЫН ДАСТОРКОНУ
№738120
Босогодо тоок жылы...
толугу менен
ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА
№621122
«Күздүн бир күнү кышты багат» дегендей, сиздин бир жасаган салаттарыңыз кышка толук жетпесе да, канча бир убакыт багары шексиз...
толугу менен
ОТЛИЧНИКТИН МЕНЮСУ ЖЕ ОКУУЧУ ҮЧҮН ПАЙДАЛУУ АЗЫКТАР
№775129
Диетологдор "окуучунун ийгилиги, акыл-эсинин, дене түзүлүшүнүн өсүшү жеген тамагынан...
толугу менен
ШИШКЕБЕК ЖАСАЙБЫЗ
№509122
Жай! Тоо! Шишкебек! Түтүнгө ышталып шишкебек бышырып жегендин өзү эле рахат эмеспи. Шишкебек жасабаган кишиге, албетте, бул иш оордой туюлса керек. Бирок аны жасоо мен ойлогондон алда канча жеңил экенин ашпозчулар менен сыр бөлүшкөндөн кийин билдим. Эмесе, ашпозчулардын сырларынан...
толугу менен
АШКАБАКТАН ДААМДАР
№678112
Мекени Мексика болуп эсептелген ашкабак адамдын организмин жашартуучу, боор, бөйрөк, ашказан-ичеги ооруларын айыктыруучу касиетке ээ...
толугу менен
БОРСОЙГОН БООРСОКТОР
№541112
Сыртта жаз, жакында Нооруз. Бул майрамды сүмөлөксүз жана да боорсоксуз элестетүү кыйын. 11-март күнү ордо калаада «Боорсок» аттуу сынак өттү...
толугу менен
МАЛДЫН ЭТИ. Эт сатып алууда эмнелерге көңүл буруу керек?
№463114
Быйылкы жылдын 8 айында өлкөбүзгө Кытайдан 4100 тонна чочко эти, 7000 тонна тоок эти жана 810 тонна уй эти келсе, АКШдан 40 миң тонна тоок эти импорттолгон. Ошондой эле быйыл жогоруда аталган өлкөлөрдөн сырткары Индиядан да уй эти келе баштады...
толугу менен
МӨМӨЛӨРҮ КАЙНАТЫЛБАГАН КЫЯМДАР
№818116
Үй шартында жасалган кыямдар – эң мыкты десерт жана витаминдердин топтому...
толугу менен
КЫШКЫ ДАСТОРКОНГО ТҮРКҮН ТАМАК
№578114
Сыртта кыш. Жай-күз мезгилиндегидей жер жайнаган жашылча-жемиштер жок. Бирок даамдуу тамакты бөтөнчө эңсеп турган мезгил...
толугу менен
Касиети күч ШАБДАЛЫ
№508114
Учурда базардан жаңы бышкан мөмө-жемиштин түрүн табасың. Алардын ичинен өзүнүн сулуулугу, жыпар жыттуулугу менен өзгөчөлөнгөн шабдалыны кимдер гана тамшанып жебейт. Бир тиштегенде ширеси чачырап...
толугу менен
ДОБРДАН «RESPECT» САЛАТЫ
№396110

“Мырзалар жумуртка кууруп, “куксини” сууга демдеп жей бербей, даамдуу тамактарды жасаганды үйрөнүп алганы ашыктык кылбайт”,- дейт Добр. Анда Добрдун колунан даам...


толугу менен
ИТАЛИЯ АШКАНАСЫНАН: ДААМДУУ ЖАНА ОҢОЙ ЖАСАЛЧУ ПАСТАЛАР
№823117
Италияда макарон азыктары жана андан даярдалган тамак паста деп аталат...
толугу менен
ГРЕЧКА – АРЫКТООГО ӨБӨЛГӨ
№540117
Гречканын мекени – Индия. Бул азыкты эң көп өлчөмдө экспорттоочу өлкө – Кытай (1 жылда 61 миң тонна), ал эми эң көп импорттоочу өлкө – Япония (1 жылда 70 миң тонна)...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: