|
![]() №690 ![]() ![]() Нокот (нут) – бир жылдык буурчак өсүмдүгү. Мекени болуп Орто Азия эсептелет. Бул өсүмдүк Борбордук Азияда, Чыгыш Африкада... толугу менен ![]() №700 ![]() ![]() Жазгы үзүмчүлүктө көк чөптөр адамдын организмин түрдүү витаминдер менен байытат... толугу менен ![]() ![]() №717 ![]() ![]() Таш кордо – элибизде мергенчинин тамагы деген аталыш менен да белгилүү... толугу менен ![]() №527 ![]() ![]() ![]() Айрым тамак-аштар маанайды көтөрөт же түшүрөт, уйкусуратат же сергитет. Кээде энергия тартуулайт. Төмөндө күнүмдүк энергия тартуулоочу азыктардын алдыңкы тизмесиндегилер берилди... толугу менен ![]() ![]() №731 ![]() ![]() Тоңдурулган кошулмалар тамакты даамдуу гана кылбастан, убактыңызды да үнөмдөйт... толугу менен ![]() №510 ![]() ![]() Конок тосордо өзүңүз жакшы билген даамыңызды даярдап алып, “бул мындан башка нерсе билбесе керек дешпейби” деп кабатырлана бересиз. Мындай учурда карвингди жардамчы кылып, даамыңызга өзгөртүү киргизе аласыз... толугу менен ![]() ![]() №674 ![]() ![]() Керектелүүчү азыктар: Тоок эти – 300 грамм Катуу сыр – 50 грамм Консерваланган жүгөрү – 150 грамм Ананас (консерваланганы да жарайт) – 50 грамм... толугу менен ![]() ![]() №648 ![]() ![]() Үйдө мал союлган соӊ боорду анча барктабай ич этке кошуп бөлүп салышат. Айрымдар «боор бат бышат, малдын этинен ооз тиели» деп пияз, картошка кошуп кууруп жешет... толугу менен ![]() №739 ![]() ![]() Майрамдык дасторкондун көркүн салаттар, закускелер, суусундуктар гана ачпастан, ысык тамактар да ачарын билебиз... толугу менен ![]() ![]() №575 ![]() ![]() Учурда ашканада ак кочан, кызыл кочан, пекин, брюссель жана түстүү капуста кеңири колдонулуп келет... толугу менен ![]() №705 ![]() ![]() Эгер микротолкундуу мешке тамак ысытканда 2 идиш батпай жатса... толугу менен ![]() ![]() №609 ![]() ![]() ![]() Учурда эрте эккен картошкаларыбызды четинен казып жеп жаткан кезибиз... толугу менен ![]() №805 ![]() ![]() Көпшөк куймактарды (оладьи) эрте мененки чайга жана шашкедеги шам-шумга берсе эң сонун вариант... толугу менен ![]() ![]() №619 ![]() ![]() Берекелүү күз жергебизге баш багып, той-топурлардын сезону ачылды десек болот... толугу менен ![]() ![]() №724 ![]() ![]() Курут – бул эзип ичсең суусундук, шорпого кошсоң катык, жесең тоюмдуу азык... толугу менен ![]() №794 ![]() ![]() Туура тамактануу боюнча кеңешчи Калыбек Баякунов «ашказандын үчтөн бир бөлүгүн тамак, экинчи бөлүгүн суу, ал эми үчүнчү бир бөлүгүн... толугу менен ![]() ![]() №626 ![]() ![]() Ашкабактын кабыгын аарчып, данегин тазалап, муздак суу менен жууп алабыз... толугу менен ![]() №676 ![]() ![]() Майда бөлүктөргө бөлүнгөн этти, даамы чыгышы үчүн сөөктү кошо мискейге салып, үстүн көмдүрө муздак суу куябыз... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|