СОДАНЫН КАСИЕТТЕРИ
№505121

Сода (NaНС03) – табигый түрдө кездешет. Бирок көбүнчө синтез жолу менен алынат. Ак түстүү, жытсыз, упа түрүндөгү зат. Соданын касиеттери алгач Байыркы Египетте белгилүү болгон. Вади-Натрун аттуу өрөөндө жайында соолуп калуучу көлдөр болгон...


толугу менен
ООЗУҢДАН ОТ ЧЫГАРГАН АДЖИКА
№61791
Айрым адамдар таттууга басым жасаса, кээ бирлерибиз, тескерисинче, «ооздон от чыгарган» ачуу тамактарды сүйүп жейбиз...
толугу менен
АШКАНА МЕНЮСУН ТӨӨ БУУРЧАК МЕНЕН ЖАӉЫЛАӉЫЗ!
№639141

Баштыкта салынып бери жагы жарым жыл ашкана текчесинде турган төө буурчак ар бир үйдөн табылат. "Бүгүн эмне тамак жасасам?" деп баш катырып жатсаӊыз, анда тамак-аш менюӊузга төө буурчактан жасалган даамдарды кошуӊуз...


толугу менен
ЖАШЫЛЧА ТУЗДОО
№66751
Жылда эле бадыраӊ арзандаса туздайын деп отуруп сентябрь айынын аягына калып, мен ойлоп турган баадан 2 эсе кымбатка сатып алам...
толугу менен
ТАМШАНДЫРГАН ӨЗГӨЧӨ КЫЯМДАР
№66461
Жашылча-жемиш бышканы кожойкелер жеӊди түрүп, шымалана кыям, салаттарды жасоого киришишет...
толугу менен
ТАМШАНДЫРГАН АССОРТИ КЫЯМДАР
№97401
Кожойкелер, сиздер үчүн жасалышы оңой, өзгөчө кыямдардын...
толугу менен
ЭТТИ ДААМДУУ БЫШЫРУУНУН СЫРЛАРЫ
№54551
Жазында жер төлө бөксөрүп, жашылча-жемиштер быша элек мезгил. Бул учурда организм алсырап, кубаттуу тамак талап кылат...
толугу менен
БОЛГАР КАЛЕМПИРИ КЫШКЫ ДАСТОРКОНДО
№83201
Болгар калемпиринин курамындагы С, Р витаминдери...
толугу менен
КӨК ЧӨПТӨРДҮ КӨПКӨ САКТАЙБЫЗ
№670101
Ашкөк, петрушка, райкан, сельдерей сыяктуу көк чөптөр тамак-ашты даамына чыгарат...
толугу менен
ШИРЕЛҮҮ КОТЛЕТА ЖАСООНУН ЫКМАЛАРЫ
№637111
Тишке жумшак, тоюмдуу, дегеле конок келсе дасторкондун көркүн ачкан эт азыгынан жасалган даамдуу тамак – бул котлета. Негизин эт түзгөн мындай тамактан баш тарткандар аз болсо керек...
толугу менен
КОЁНдун ДАСТОРКОНУ
№42611
Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы.
толугу менен
КЫЯЛЫБЫЗДАГЫ КЫЯМДАРДЫ ЖАСАЙЛЫ
№40431
Кычыраган кышта дасторкондо турган кыям жайдын толукшуп турган кезин эске салат эмеспи. Учурда мөмө-жемиштер бышып, кыям даярдап алуу мезгили да келди. Кожойкелер, келгиле...
толугу менен
МЕКСИКА АШКАНАСЫ
№94731
Ар бир улуттун, элдин өзүнө таандык ашканасы...
толугу менен
"ЖОЛБОРС" ҮЧҮН ЭТТҮҮ САЛАТТАР
№99301
Жаңы жыл жакындаган сайын кожойкелерде “майрамдык дасторконго эмне жасасам?”...
толугу менен
КАТТАМА КАМЫРДАН ЖАСАЛГАН ДААМДАР
№625101
Камырдан жасалган азыктар адамды ток алып жүрөт эмеспи. Дүкөндөн даяр каттама камыр сатып алып, андан түрдүү даамдарды жасап дасторконуңузду толтурууну кааласаңыз, төмөнкү рецепттерди пайдаланыңыз...
толугу менен
БОТКО – СИҢИМДҮҮ ТАМАК
№62871
Көпчүлүк кичинекей балдардын сүйгөн тамагы ботко. Алардын пайдасы-зыяны, кандай жасалары тууралуу төмөндө кеңири таанышып алыңыз...
толугу менен
ГЮРО ЛАГМАН (уйгур ашканасынан)
№20710
Биздин бүгүнкү дасторконубуздун коногу жаш эстрада ырчысы
БАКТЫГYЛ БАДЫЕВА

Керектелүүчү азыктар:
Соусу үчүн: 300 грамм койдун же уйдун эти, 2 даана баш пияз, 4 даана помидор, 4-5 даана таттуу болгар калемпири, 1 боо жандоо, 1 боо кинза, 3 тиш сарымсак.
Кесмеси үчүн: 600-700 грамм ун, татымына жараша туз...

толугу менен
КРАХМАЛ КУЛИНАРИЯДА
№96400
Крахмал негизинен...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: