|
![]() №469 ![]() ![]() Жай бою аракет кылып өстүрүп, жыйнап алган түшүмүңүздөр мол болсун! Түшүмдү жыйнап коюу эле кышкыга толук кам боло албас. Жашылча-жемиштерди туура сактай билүү керек. Аларды узак мөөнөткө сактоонун жолдору тууралуу кеп козгомокчубуз. толугу менен ![]() №468 ![]() ![]() Кыргыздар ич эттерден жөргөм, быжы, куурдак сыяктуу даамдарды жасап келишкен. Акыркы кездери ич эттерди тазалагандан эринишеби, айтор, төгүп салышууда. Аларды ысырап кылбай, ар түрдүү даамдарды жасоого болот. толугу менен ![]() ![]() №465 ![]() ![]() Конок тосууда дасторкон жаюунун, стол жасоонун, мейманды сыйлоонун өз эрежелери бар. Аны билип алуу эч кайсы кожоюнга, кожойкеге артыкчылык кылбайт. Тескерисинче, келген конокко жагымдуу маанай тартуулап, көңүлүн көтөрөт деген ойдобуз. толугу менен ![]() №464 ![]() ![]() Кышкы салаттарды жаап бүттүңүз. Бирок бош банкаларыңыз калып калды. «Эми буларга эмне жапсам?» деп баш катырып жатасызбы? Анда төмөнкү рецепттер сизге жардамга келет. толугу менен ![]() ![]() №463 ![]() ![]() Быйылкы жылдын 8 айында өлкөбүзгө Кытайдан 4100 тонна чочко эти, 7000 тонна тоок эти жана 810 тонна уй эти келсе, АКШдан 40 миң тонна тоок эти импорттолгон. Ошондой эле быйыл жогоруда аталган өлкөлөрдөн сырткары Индиядан да уй эти келе баштады... толугу менен ![]() №461 ![]() ![]() Күз мезгилинде айымдардын баары кыштын камын көрүп, билген салаттарын жасап киришет. Айымдарга жардам иретинде биз өзгөчө оригиналдуу салаттардын рецепттерин, анда колдонуучу кээ бир пайдалуу кеңештерди сунуштайбыз. толугу менен ![]() ![]() №460 ![]() ![]() Учурда кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган кез. Келиңиздер, бул жолу жашылчалардын түрлөрүн чогуу туздайлы. толугу менен ![]() №459 ![]() ![]() Адамдын организми ар дайым витаминдерге муктаж. Жайкысын бул маселени чечүү жеңил. Анткени мөмө-жемиштердин жайнап турган убагы. Ал эми кышкысынчы? Кышкысын бизге компоттор, кыямдар жардамга келет. толугу менен ![]() ![]() №457 ![]() ![]() Ачыбаган камырдан жасалган эзелки гүлазыктардын бири – жупка. Жупканы мындай күндөрү жасабаганыбыз менен, ыйык Рамазан айында көпчүлүктүн сүйүктүү даамына айланат. Анткени ал тоюмдуу жана сиңимдүү тамак болуп саналат. толугу менен ![]() №446 ![]() ![]() Жазында витаминге бай чөптөрдөн даамдуу тамак жасаганга болорун баары эле билбесе керек. Ырчы Бегимай Эсенгулова беде, алабата (шоро), жалбыз жана ат кулактан жасалуучу даамдуу токочтун рецебин сиздерге тартуулайт. толугу менен ![]() ![]() №441 ![]() ![]() ![]() Алпаруучу Нурзат Токтосунова сөз чебери эле эмес, ашканада да мыкты экендигин далилдеди. Анда Нурзаттан кыз-келиндерге мастер-класс. толугу менен ![]() №426 ![]() ![]() Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы. толугу менен ![]() ![]() №424 ![]() ![]() Бүгүнкү биздин конок, актёр Азамат Арыков бир нече кинотасмаларда мыкты образ жаратып тим болбостон, ашкана сырларын да өздөштүрүүгө жетишиптир. Ал Жаңы жылга белек болсун деп “Коёнек” салатынын рецебин сунуштайт. толугу менен ![]() №412 ![]() ![]() Кеч күздө жашылчаларды туздоо иштери башталат эмеспи. Бүгүнкү “Дасторкон” рубрикабыздын коногу – продюсер, ырчы Ислам Сатаров. “Жигитке жетимиш өнөр аздык кылат” демекчи, Ислам шоу-бизнесте гана эмес, ашканада да мыкты экен... толугу менен ![]() ![]() №410 ![]() ![]() Күздүн алгачкы айы да кирип келди. Кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган учур. Айымдар мактоону жасаган тамак-ашынан алат эмеспи. Анда келиңиз, быйыл да жыл сайын жасап жүргөн салат түрлөрүнө Жанара Атабекова менен бирдикте өзгөчөлүк кошуңуз. толугу менен ![]() №404 ![]() ![]() Кычыраган кышта дасторкондо турган кыям жайдын толукшуп турган кезин эске салат эмеспи. Учурда мөмө-жемиштер бышып, кыям даярдап алуу мезгили да келди. Кожойкелер, келгиле... толугу менен ![]() ![]() №396 ![]() ![]() “Мырзалар жумуртка кууруп, “куксини” сууга демдеп жей бербей, даамдуу тамактарды жасаганды үйрөнүп алганы ашыктык кылбайт”,- дейт Добр. Анда Добрдун колунан даам... толугу менен ![]() №376 ![]() ![]() “Эртең менен даамдуу тамак жесең, бир күндүк жакшы маанайды тартуулайт”,- дейт Гүланда айым. Эртең менен жолдошу Айбек Карымовду куймактын түрүн жасап берип кубандырган Гүланда айымдын дасторконунан даам сызалы. толугу менен ![]() ![]() №373 ![]() ![]() Жаңырган жылда дасторкон үстүн дүйүм тамактарга толтуруу ар бир кожойкенин милдети эмеспи. Эгер «кандай тамак даярдасам?» деп баш катырып жатсаңыз, анда төмөнкү рецепттерге көз жүгүртүңүз. толугу менен ![]() №320 ![]() ![]() “Жаңы жылдык дасторконго эмне койсом?..” деп баш катырып жаткан чагыңызбы? Анда белгилүү ырчы Гүлнара Тойгонбаева сиздерге улуттук тамактардын, быжынын, олобонун жана килкилдектин рецепттерин сунуш кылмакчы. Бул даамдар майрамдык дасторконуңуздун көркүн ачарына шек жок. толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|