|
![]() №652 ![]() ![]() Балдарды эртеӊ менен тургузуп, бала бакчага же мектепке жөнөтөр алдында тамак ичирүү көпчүлүк ата-энелер үчүн маселе жаратат... толугу менен ![]() №648 ![]() ![]() Үйдө мал союлган соӊ боорду анча барктабай ич этке кошуп бөлүп салышат. Айрымдар «боор бат бышат, малдын этинен ооз тиели» деп пияз, картошка кошуп кууруп жешет... толугу менен ![]() ![]() №644 ![]() ![]() ![]() Назиктикти, аруулукту, сулуулукту даӊазалаган жаз мезгили менен кошо 8-Март – Аялдардын эл аралык майрамы да кирип келди... толугу менен ![]() №642 ![]() ![]() Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот... толугу менен ![]() ![]() №639 ![]() ![]() Баштыкта салынып бери жагы жарым жыл ашкана текчесинде турган төө буурчак ар бир үйдөн табылат. "Бүгүн эмне тамак жасасам?" деп баш катырып жатсаӊыз, анда тамак-аш менюӊузга төө буурчактан жасалган даамдарды кошуӊуз... толугу менен ![]() №638 ![]() ![]() Эмнени сүйүп жесек, дароо ал тамактын ордун алмаштыра турган экинчи нерсе иштелип чыгат. Себеби азык-түлүк, тамак-аш рыногунда ал нерсеге болгон талап жогору. Табигый азыктын үлгүсүндө иштелип чыккан тамак бир жагынан пайда алып келгени менен, экинчи жагынан сөзсүз зыянын тийгизери бышык... толугу менен ![]() ![]() №637 ![]() ![]() Тишке жумшак, тоюмдуу, дегеле конок келсе дасторкондун көркүн ачкан эт азыгынан жасалган даамдуу тамак – бул котлета. Негизин эт түзгөн мындай тамактан баш тарткандар аз болсо керек... толугу менен ![]() №634 ![]() ![]() Ырым-жырымга ишенген адамдар чыгыш гороскобу боюнча кайсы жаныбардын жылы келе жатса, ошол жаныбардын этинен жасалган тамактарды дасторконго коюшпайт... толугу менен ![]() ![]() №631 ![]() ![]() Килкилдек илгертен уй, койдун шыйрак, баш, кулактарынан жана канаттуулардын эттеринен, балыктан жасалат... толугу менен ![]() №630 ![]() ![]() ![]() Даамдуу жасалган тамактан, болгондо да балыктан жасалган даамдардан баш тарткандар чанда кезиксе керек... толугу менен ![]() ![]() №628 ![]() ![]() Көпчүлүк кичинекей балдардын сүйгөн тамагы ботко. Алардын пайдасы-зыяны, кандай жасалары тууралуу төмөндө кеңири таанышып алыңыз... толугу менен ![]() №626 ![]() ![]() Ашкабактын кабыгын аарчып, данегин тазалап, муздак суу менен жууп алабыз... толугу менен ![]() ![]() №625 ![]() ![]() Камырдан жасалган азыктар адамды ток алып жүрөт эмеспи. Дүкөндөн даяр каттама камыр сатып алып, андан түрдүү даамдарды жасап дасторконуңузду толтурууну кааласаңыз, төмөнкү рецепттерди пайдаланыңыз... толугу менен ![]() №623 ![]() ![]() Көргөндө жегиңди келтирип тамшандырган таттууларсыз дасторкон көркүнө чыга бербейт. Аларды сатып албай, үй шартында жасап алууга болот... толугу менен ![]() ![]() №622 ![]() ![]() Жер төлөдө жыйылган салаттардын түрү кожойкенин ашканада мыктылыгын айгинелейт... толугу менен ![]() №621 ![]() ![]() «Күздүн бир күнү кышты багат» дегендей, сиздин бир жасаган салаттарыңыз кышка толук жетпесе да, канча бир убакыт багары шексиз... толугу менен ![]() ![]() №620 ![]() ![]() Учурда базардан каалаган жашылчаларды табууга болот жана баасы да чөнтөккө туура келет. Ал эми кышкысын аларды издегенден тышкары көп акча коротуу керек... толугу менен ![]() №619 ![]() ![]() Берекелүү күз жергебизге баш багып, той-топурлардын сезону ачылды десек болот... толугу менен ![]() ![]() №618 ![]() ![]() Кышта чоңдор да, кичинелер да талашып жечү салаттарды жасоонун кызуу кези. Андыктан элдин шарынан сиз да калбай жасап, үйүңүздөгүлөрдү кубантыңыз... толугу менен ![]() №617 ![]() ![]() Айрым адамдар таттууга басым жасаса, кээ бирлерибиз, тескерисинче, «ооздон от чыгарган» ачуу тамактарды сүйүп жейбиз... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|