НАНДЫ САКТООНУН ЖОЛДОРУ
№563224
Нан көпкө чейин катыбай жумшак турсун десеңиз, нан салгычтын ичине бир кесим алма салып коюңуз...
толугу менен
ЖҮГӨРҮ БУЛЧУҢДУ ӨСТҮРҮП, КӨРҮҮНҮ ЖАКШЫРТАТ
№56372
Жүгөрү мындан 7-12 миң жыл мурун азыркы Мексиканын аймагында маданий өсүмдүккө айланган жана маис деп аталган...
толугу менен
КОКТЕЙЛЬ - МЫКТЫ СУУСУНДУК
№56053
Коктейль – бир нече суюктуктун аралашмасынан жасалган суусундук. Алкоголдук жана алкоголсуз деп эки түргө бөлүнөт...
толугу менен
ЫСЫКТА ИЧИЛЧҮ ПАЙДАЛУУ СУУСУНДУКТАР
№557190
Курамында аш болумдуу заттар жана витаминдер бар. Суусунду кандыруучу эң мыкты каражат...
толугу менен
АЙЫМДАРДАН КЕП-КЕҢЕШ
№5542310
Аялзаты кийим тандоодон же макияж коёрдон мурун өзүнүн тибин туура аныктап алуусу зарыл...
толугу менен
СЫР ЖАСООНУН СЫРЛАРЫ
№54874
Быштак, сыр. Ооба, бул азыктарды бүгүнкү күндө каалаган дүкөндөн сатып алууга болот. Ошентсе да буларды үй шартында жасоо алда канча берекелүү жана даамдуу болору талашсыз...
толугу менен
ЭТТИ ДААМДУУ БЫШЫРУУНУН СЫРЛАРЫ
№54551
Жазында жер төлө бөксөрүп, жашылча-жемиштер быша элек мезгил. Бул учурда организм алсырап, кубаттуу тамак талап кылат...
толугу менен
ЖАЗГЫ ЧӨПТӨР – УНИВЕРСАЛ ДАРЫЛАР
№54484
Берилген рецепттерди окуган айрымдар мурдун чүйрүп, “кызык, чөп жеп?..” деп айтышары бышык. Минтип ойлогондор чоң жаңылышат...
толугу менен
ТЕКИЛАНЫН МЕКЕНИ – МЕКСИКА
№54112
Текила – көгүлтүр агаванын (кактус түрү) ширесинен алынуучу ичимдик. XVI кылымда Мексиканын Текила шаарында жасап башташкан...
толугу менен
БОРСОЙГОН БООРСОКТОР
№541112
Сыртта жаз, жакында Нооруз. Бул майрамды сүмөлөксүз жана да боорсоксуз элестетүү кыйын. 11-март күнү ордо калаада «Боорсок» аттуу сынак өттү...
толугу менен
ГРЕЧКА – АРЫКТООГО ӨБӨЛГӨ
№540117
Гречканын мекени – Индия. Бул азыкты эң көп өлчөмдө экспорттоочу өлкө – Кытай (1 жылда 61 миң тонна), ал эми эң көп импорттоочу өлкө – Япония (1 жылда 70 миң тонна)...
толугу менен
САМСА – БАРКТУУ ТАМАК
№538312
Жаш малдын эти менен пиязды майда туурап алабыз да, татымына жараша туз кошобуз. Эми мунун үстүнө бир аз суу сээп, 20 мүнөттөй дымдап коюш керек...
толугу менен
КОКОС
№53600
Кокос португалдардын «coco» – «маймыл» деген сөзүнөн келип чыккан. Мындай аталыш жаңгактын бетиндеги темгил тактардын маймылдын мурдуна окшоштугунан улам коюлуп калган...
толугу менен
МАНТЫНЫ ТҮРЛӨП ТҮЙӨБҮЗ
№536218
Манты – көпчүлүгүбүздүн сүйүктүү тамагыбыз. Анын эт, картошка, ашкабак, жусай жана башкалар менен жасалган түрлөрү бар экени белгилүү...
толугу менен
АНАНАС
№53595
Дасторконго көрк тартуулаган, өзгөчө даамы бар ананасты ким гана билбейт. Анын экзотикалык даамы гана эмес, пайдалуу жактары да көп болгондуктан, дамамат колдонгондор жок эмес...
толугу менен
ТАМШАНТКАН ДААМДАР
№53447
Краб таякчаларын, помидорду, колбасаны жана укропту майда кылып туурап алыңыз. Ага туз жана майонезди кошуп аралаштыруу керек...
толугу менен
КАРА КҮРҮЧ – ЖҮРӨК ООРУСУНУН ДАБАСЫ
№53312
Жапайы кара күрүч азыр деле Түндүк Америкада кездешет. Маданий түрлөрү болсо бир топ өлкөлөрдө: Бали, Кытай, Таиландда, Түндүк Америкада өстүрүлөт. Кара күрүчтүн илимий аталышы – суу цицаниясы же суу күрүчү...
толугу менен
ШОКОЛАД
№5333413
Эң жагымдуу белек, керемет даам, кайталангыс жыт... Бул – албетте, шоколад. Эми анын адамдын организмине канчалык пайдалуу жана канчалык зыян алып келери тууралуу биргеликте баамдап көрөлү...
толугу менен
АЙМАКТАРДАГЫ ӨЗГӨЧӨ ТАМАКТАР
№532252
Кыргызга гана тиешелүү болгон улуттук тамактардан тышкары бир гана аймакка таандык болгон даамдар да бар...
толугу менен
КОНОКТОРДУ КУБАНТЫҢЫЗ!
№53124
Январь айынын ортосуна чейин жаңы жылыбыз менен куттуктап келген коноктордун аягы үзүлбөйт эмеспи...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: