|
![]() ![]() ![]() №530 ![]() ![]() ![]() Жаңы жылда ар бир үйдө каалоо-тилектер айтылып, тосттор көтөрүлөт. Албетте, көпчүлүк майрам, тойлор ичкиликсиз, ал эми ичкилик закускесиз тамактан өтпөйт... толугу менен ![]() №207 ![]() ![]() Биздин бүгүнкү дасторконубуздун коногу жаш эстрада ырчысы БАКТЫГYЛ БАДЫЕВА Керектелүүчү азыктар: Соусу үчүн: 300 грамм койдун же уйдун эти, 2 даана баш пияз, 4 даана помидор, 4-5 даана таттуу болгар калемпири, 1 боо жандоо, 1 боо кинза, 3 тиш сарымсак. Кесмеси үчүн: 600-700 грамм ун, татымына жараша туз... толугу менен ![]() ![]() №509 ![]() ![]() Мурч (кара калемпир деп да айтылат) – лиана сыяктуу чырмалып өсчү өсүмдүк. Мекени – Индия. Тактап айтканда, Керала (мурун Малихабар. Кыргызча которгондо “мурчтун мекени” дегенди билдирет) аймагы. Мурч өсүмдүгүнүн бийиктиги 15 метрге дейре жетет... толугу менен ![]() ![]() №376 ![]() ![]() “Эртең менен даамдуу тамак жесең, бир күндүк жакшы маанайды тартуулайт”,- дейт Гүланда айым. Эртең менен жолдошу Айбек Карымовду куймактын түрүн жасап берип кубандырган Гүланда айымдын дасторконунан даам сызалы. толугу менен ![]() №505 ![]() ![]() ![]() Өрүктүн мекени болуп Армения өлкөсү эсептелинет. Бул жемиш Армениядан Греция, андан кийин Европа өлкөлөрүнө македондук Александр аркылуу таралганы тарых булактарында айтылып келет. Дүйнө жүзүнө өрүктүн 50дөй сорту белгилүү болсо,.. толугу менен ![]() ![]() №981 ![]() ![]() Күз келип, жашылчалардан салат жасап, консервация кылып кыш... толугу менен ![]() №989 ![]() ![]() Кышында суук аба ырайы, витамин жана күн нурунун... толугу менен ![]() ![]() №787 ![]() ![]() Тамак жасоонун алдында карапаны сөзсүз 1 сааттай муздак сууга чылап коюңуз... толугу менен ![]() ![]() ![]() №320 ![]() ![]() “Жаңы жылдык дасторконго эмне койсом?..” деп баш катырып жаткан чагыңызбы? Анда белгилүү ырчы Гүлнара Тойгонбаева сиздерге улуттук тамактардын, быжынын, олобонун жана килкилдектин рецепттерин сунуш кылмакчы. Бул даамдар майрамдык дасторконуңуздун көркүн ачарына шек жок. толугу менен ![]() №669 ![]() ![]() Кышкы кечте сырттагы суукту тоготпой, жылуу үйдө даамдуу тамак жеп отурганга эмне жетсин? Албетте, дасторкондо тамактын даамын чыгарчу аджика (татымал) болсо... толугу менен ![]() ![]() №994 ![]() ![]() Жаңы жыл алдында көпчүлүк согум союп, эт салып беш бармак жасайт... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|