|
![]() №706 ![]() ![]() Стейк англис тилинен которгондо "бир кесим эт" деп которулат... толугу менен ![]() №705 ![]() ![]() Эгер микротолкундуу мешке тамак ысытканда 2 идиш батпай жатса... толугу менен ![]() ![]() №704 ![]() ![]() Дапанжи кытай, дунган элинин ашканасына таандык. Тоок эти, картошка, болгар калемпири кошулуп даярдалып, камыр менен берилет. толугу менен ![]() №703 ![]() ![]() Спагеттинин мекени Италия. Анын узундугу 15 сантиметрден ашык болсо, жоондугу ар түрдүү. толугу менен ![]() ![]() №702 ![]() ![]() Казанга өсүмдүк майын куюп, ал ысыганда ичке кесилген куйрук майды, кесек-кесек тууралган этти салып туз, мурч, зире себелейбиз... толугу менен ![]() №701 ![]() ![]() Дүйнө жүзү боюнча койдун кабыргасынан түркүн даамдар жасалып, казанда, электр мешинде,... толугу менен ![]() ![]() №700 ![]() ![]() Жазгы үзүмчүлүктө көк чөптөр адамдын организмин түрдүү витаминдер менен байытат... толугу менен ![]() №699 ![]() ![]() Мал союлганда кээ бирлер жууп-тазалап отурамбы деп карынын ыргытып жиберишет же бирөөгө берип салышат... толугу менен ![]() ![]() №698 ![]() ![]() Сүттөн 5 аш кашык алып калып, калганын жылытып, ага ачыткыны эзип алабыз. Үстүнө 1 стакан ун кошуп, жакшылап аралаштырып, камыр көтөрүлсүн үчүн үстүн жылуулап жаап, 1 саатка жылуу жерге коёбуз... толугу менен ![]() №697 ![]() ![]() Тоок этин анча чоң эмес бөлүктөргө бөлүп, туздап, мурч себебиз. Көмөч казанга каймак май менен зайтун майын куюп, тоок этин салып күчтүү отко кызаргыча кууруйбуз... толугу менен ![]() ![]() №695 ![]() ![]() Фастфуд – жумушка же бир жакка шашып жатканда, же болбосо курсак ачып чый-пыйыбыз чыгып турганда бат даярдалчу капчыкка үнөмдүү даам... толугу менен ![]() №693 ![]() ![]() Кант диабетинин инсулинге көз каранды жана инсулинге көз каранды эмес түрү менен жапа чеккендердин баарынын тамагына өзгөчө көӊүл буруу керектелет... толугу менен ![]() ![]() №692 ![]() ![]() Америкалыктар ойлоп тапкан капкейктин рецепттери алгач 1796-жылы ашпозчунун китепчесинде пайда болгон. «Сupcake» сөзүн англис тилинен которгондо «чөйчөктөгү торт» деген маанини берет... толугу менен ![]() №691 ![]() ![]() Таӊкы тамак – бир күндүк энергия. Иш күнүӊүздүн оор же жеӊил болуусу, жумушту бат жана сапаттуу кылууӊуз эртеӊ мененки тамактан көз каранды... толугу менен ![]() ![]() №690 ![]() ![]() Нокот (нут) – бир жылдык буурчак өсүмдүгү. Мекени болуп Орто Азия эсептелет. Бул өсүмдүк Борбордук Азияда, Чыгыш Африкада... толугу менен ![]() №689 ![]() ![]() Түрптү гректер «Кудай жөнөткөн белек» деп баалап, алгачкылардан болуп өстүрүп пайдаланып келишкен... толугу менен ![]() ![]() №688 ![]() ![]() Жылуу, сергек жүрүш үчүн бир суткада 30 грамм май жешибиз керек. Мейли ал каймак май, сары май, өсүмдүк майы, малдын майы болсун... толугу менен ![]() №686 ![]() ![]() Этти чоӊ-чоӊ, куйрук майды майда туурап алабыз. Казанга куйрук майды (эгер куйрук май жок болсо өсүмдүк майын), анан этти салып жай отто кызарта куурабыз... толугу менен ![]() ![]() №685 ![]() ![]() Жаӊы жылдык дасторконго кандай салат, закускелерди даярдасам деп рецепт издеп жатасызбы? Туура кыласыз... толугу менен ![]() №684 ![]() ![]() Роллдор – бул япон ашканасынын тамагы. Японияда маки же макидзуси деп аташат. Кыргыз тилине которгондо оролгон дегенди түшүндүрөт... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|