СУЮК ТАМАКТАР
№657106
Суюк тамактардын дүйнөдө жүздөгөн түрлөрү бар. Алардын кээ бирлери муздак түрүндө берилсе, айрымдары ысык даярдалат...
толугу менен
АШКАБАК ЖЕСЕҢ, ООРУНУ УНУТАСЫҢ
№471105
Күлчү тууралуу жомок эсиңизде чыгар. Боорукер сыйкырчы көз ачып-жумганча ашкабакты арабага айлантып, Күлчүнү кечеге жөнөтөт эмеспи. Жомокчулар эмнеге дал ушул жашылчаны тандап алышкан? Балким, анын пайдалуу касиеттеринен улам болуп жүрбөсүн.
толугу менен
УЙКУҢУЗ КЕЛИП, ЧАРЧАП ТУРАСЫЗБЫ? АНДА КОФЕ ИЧИҢИЗ
№782100
Кофенин 80ге жакын сорту бар. Алардын арасында бою кичине бадалдар...
толугу менен
ЧЕЧЕВИЦА АШКАЗАН-ИЧЕГИ ООРУЛАРЫНЫН АЛДЫН АЛАТ
№710100
Чечевица (жасмык) бир жылдык буурчак түрү...
толугу менен
НАК ШИРЕ ЖАСАП, КЫШТЫН КАМЫН КӨРҮҢҮЗ!
№673106
Бөбөктөр «суусадым» дешкенде дүкөнгө эмес, жер төлөгө чуркап өз колуӊуз менен жасаган нак ширени алып чыгып куюп берсеӊиз кандай ырахат...
толугу менен
КАРЫНДАН ТОЮМДУУ ТАМАКТАР
№699106
Мал союлганда кээ бирлер жууп-тазалап отурамбы деп карынын ыргытып жиберишет же бирөөгө берип салышат...
толугу менен
КӨКТӨН ЖАСАЛГАН ВИТАМИНДҮҮ ТОКОЧ
№446104

Жазында витаминге бай чөптөрдөн даамдуу тамак жасаганга болорун баары эле билбесе керек. Ырчы Бегимай Эсенгулова беде, алабата (шоро), жалбыз жана ат кулактан жасалуучу даамдуу токочтун рецебин сиздерге тартуулайт.


толугу менен
ИТАЛИЯ АШКАНАСЫ
№737102
Италия ашканасы десе эле көпчүлүктүн эсине пицца, спагетти түшсө керек...
толугу менен
БАЛЫКТЫ ТҮРЛӨП БЫШЫРАБЫЗ
№70870
400 грамм сууга бир аш кашык туз салып аралаштырып, жуулуп-тазаланып, бир нечеге бөлүнгөн балыктын үстүн көмгүдөй кылып куюп, муздаткычка тузу сиңгенче сала турабыз...

толугу менен
КОЙ ЭТИНЕН ТҮРДҮҮ ДААМДАР
№741107
Малдын этин үнөмдүү пайдаланып, андан түрдүү тамактарды даярдоонун жолдору көп...
толугу менен
ӨРҮК БЫШТЫ! КЫШКА КАМДАҢЫЗ
№714103
Өрүк кош бойлуу аялдарга жана каны аздарга абдан пайдалуу...
толугу менен
КЫЯМДАР. КЫШКА КАМ КӨРӨБҮЗ
№769106
Керектелүүчү азыктар...
толугу менен
КУЛПУНАЙДАН ШИРИНДИКТЕР
№709104
Жазгы эрте бышчу жер-жемиштерге кулпунай да кирет...
толугу менен
КАБАКЧАДАН ТАМАК ЖАСАЙБЫЗ
№662104
Жашылча-жемиш сатып алууга базарга барып, кабакчага (кабачки) көзүм түштү...
толугу менен
САМСАНЫ ТҮРЛӨП ЖАСАҢЫЗ
№80996

Самса – өзгөчө жыты, даамы менен табитти ачып, тамакка болгон каалоону арттырат. Аны көптөгөн дүйнө элинин ашканасынан кезиктирүүгө болот.


толугу менен
БАДАМ МЭЭНИН ИШТЕШИН ЖАКШЫРТАТ
№845102

Анын ачуусу да, таттуусу да болот...


толугу менен
ПОМИДОРДУ АЛГАЧ УУЛУУ ӨСҮМДҮК ДЕШКЕН...
№616102
Ар жылы жер төлөдөн сыйлуу орун алып, дасторкондун көркү болгон жашылча-жемиштер көп...
толугу менен
БОРСОЙГОН БООРСОКТОР
№541112
Сыртта жаз, жакында Нооруз. Бул майрамды сүмөлөксүз жана да боорсоксуз элестетүү кыйын. 11-март күнү ордо калаада «Боорсок» аттуу сынак өттү...
толугу менен
МАЛДЫН ЭТИ. Эт сатып алууда эмнелерге көңүл буруу керек?
№463114
Быйылкы жылдын 8 айында өлкөбүзгө Кытайдан 4100 тонна чочко эти, 7000 тонна тоок эти жана 810 тонна уй эти келсе, АКШдан 40 миң тонна тоок эти импорттолгон. Ошондой эле быйыл жогоруда аталган өлкөлөрдөн сырткары Индиядан да уй эти келе баштады...
толугу менен
МӨМӨЛӨРҮ КАЙНАТЫЛБАГАН КЫЯМДАР
№818116
Үй шартында жасалган кыямдар – эң мыкты десерт жана витаминдердин топтому...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: