ОТЛИЧНИКТИН МЕНЮСУ ЖЕ ОКУУЧУ ҮЧҮН ПАЙДАЛУУ АЗЫКТАР
№775129
Диетологдор "окуучунун ийгилиги, акыл-эсинин, дене түзүлүшүнүн өсүшү жеген тамагынан...
толугу менен
ШИШКЕБЕК ЖАСАЙБЫЗ
№509122
Жай! Тоо! Шишкебек! Түтүнгө ышталып шишкебек бышырып жегендин өзү эле рахат эмеспи. Шишкебек жасабаган кишиге, албетте, бул иш оордой туюлса керек. Бирок аны жасоо мен ойлогондон алда канча жеңил экенин ашпозчулар менен сыр бөлүшкөндөн кийин билдим. Эмесе, ашпозчулардын сырларынан...
толугу менен
АШКАБАКТАН ДААМДАР
№678112
Мекени Мексика болуп эсептелген ашкабак адамдын организмин жашартуучу, боор, бөйрөк, ашказан-ичеги ооруларын айыктыруучу касиетке ээ...
толугу менен
БАНКАГА КАТЫЛГАН ВИТАМИНДЕР
№516133

Консерваланган жер-жемишти жеп отуруп жайды элестетип, бышыкчылыктын жыты мурдуңа келери талашсыз. Андыктан, кожойкелер, өз колуңуз менен кышка даярдык көрүүнү унутпаңыз...


толугу менен
КУЛПУНАЙ МЕНЕН МАНДАРИНДИ ОҢОЙ ААРЧЫП ТАЗАЛОО
№7121311
Кулпунайдын түп жагындагы сабагын оңой ажыратып, алып салуу жолу бар...
толугу менен
ЖАӉЫ ЖЫЛДЫК ЫСЫК ТАМАКТАР
№686134

Этти чоӊ-чоӊ, куйрук майды майда туурап алабыз. Казанга куйрук майды (эгер куйрук май жок болсо өсүмдүк майын), анан этти салып жай отто кызарта куурабыз...


толугу менен
КООН ЖЕП ЖАШАРЫҢЫЗ
№506130

Жай мезгилинде коон кичинелер менен кошо чоңдордун да сүйүп жеген даамдуу азыгы. Адам коонду жеп суусунун кандырып, курсагын тойгузуп гана тим болбостон, ден соолугуна пайда алып келип, жашарып да жатканын унутпоосу керек. Эмесе, коондун сан түркүн касиеттери...


толугу менен
ВИТАМИНГЕ БАЙ ЛЕЧО
№671117
Кыш камылгасын көргөндөргө кезектеги салаттардын рецебин сунуштайбыз...
толугу менен
ЖАҢЫ ЖЫЛДЫК ДАСТОРКОН
№790133
Жыл жаңырар алдында баарыбыз жаңы жылдан жакшылыкка үмүт артат эмеспизби...
толугу менен
ТУУРА ТАМАКТАНУУ – УЗАК ЖАШООНУН ӨБӨЛГӨСҮ
№794146
Туура тамактануу боюнча кеңешчи Калыбек Баякунов «ашказандын үчтөн бир бөлүгүн тамак, экинчи бөлүгүн суу, ал эми үчүнчү бир бөлүгүн...
толугу менен
АШКАБАКТАН ЖАСАЛГАН ТАМАК-АШТАР
№626142
Ашкабактын кабыгын аарчып, данегин тазалап, муздак суу менен жууп алабыз...
толугу менен
ЫСЫК ШОРПО ИЧИҢИЗ
№676120
Майда бөлүктөргө бөлүнгөн этти, даамы чыгышы үчүн сөөктү кошо мискейге салып, үстүн көмдүрө муздак суу куябыз...
толугу менен
ВИТАМИНДҮҮ ЖАЙКЫ КОМПОТТОР
№768145
Аптапта суусаганда мыкты суусундук – бул компот...
толугу менен
КУУРДАК ТҮРЛӨРҮ. СӨӨГҮ МЕНЕН ЖЕЛГЕН АФГАН КУУРДАГЫ
№815145
Интернет колдонуучулар, алардын ичинде аттуу-баштуулар да "Афган куурдагы" деп куурдакты сөөгү...
толугу менен
АШКАНА МЕНЮСУН ТӨӨ БУУРЧАК МЕНЕН ЖАӉЫЛАӉЫЗ!
№639141

Баштыкта салынып бери жагы жарым жыл ашкана текчесинде турган төө буурчак ар бир үйдөн табылат. "Бүгүн эмне тамак жасасам?" деп баш катырып жатсаӊыз, анда тамак-аш менюӊузга төө буурчактан жасалган даамдарды кошуӊуз...


толугу менен
БЫШЫРУУНУ ТАЛАП КЫЛБАГАН ТОРТТОР
№847142
Майрамдык дасторконду...
толугу менен
КУМШЕКЕР ЖАРАНЫ ТЕЗ АЙЫКТЫРАТ
№572140
Кумшекердин мекени – Индия. Бул өлкөнүн жашоочулары кант камышынан (тростник) шире кайнатып, андан кумшекер жасашкан...
толугу менен
ТАМШАНДЫРГАН ТҮРК ДААМДАРЫ
№788142
Чыныга бир чымчымдан туз, кумшекер жана ачыткыны салып, чынынын жарымынан...
толугу менен
ИЧ ЭТТЕРДЕН ЖАСАЛГАН ДААМДАР
№468138
Кыргыздар ич эттерден жөргөм, быжы, куурдак сыяктуу даамдарды жасап келишкен. Акыркы кездери ич эттерди тазалагандан эринишеби, айтор, төгүп салышууда. Аларды ысырап кылбай, ар түрдүү даамдарды жасоого болот.
толугу менен
ДААМДУУ ТАМАК СЫРЛАРЫ
№750148
Лагман дунган тилинен которгондо "люмян" – "созулган камыр" дегенди түшүндүрөт...
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: