|
![]() №775 ![]() ![]() Диетологдор "окуучунун ийгилиги, акыл-эсинин, дене түзүлүшүнүн өсүшү жеген тамагынан... толугу менен ![]() №509 ![]() ![]() ![]() Жай! Тоо! Шишкебек! Түтүнгө ышталып шишкебек бышырып жегендин өзү эле рахат эмеспи. Шишкебек жасабаган кишиге, албетте, бул иш оордой туюлса керек. Бирок аны жасоо мен ойлогондон алда канча жеңил экенин ашпозчулар менен сыр бөлүшкөндөн кийин билдим. Эмесе, ашпозчулардын сырларынан... толугу менен ![]() ![]() №678 ![]() ![]() Мекени Мексика болуп эсептелген ашкабак адамдын организмин жашартуучу, боор, бөйрөк, ашказан-ичеги ооруларын айыктыруучу касиетке ээ... толугу менен ![]() №516 ![]() ![]() Консерваланган жер-жемишти жеп отуруп жайды элестетип, бышыкчылыктын жыты мурдуңа келери талашсыз. Андыктан, кожойкелер, өз колуңуз менен кышка даярдык көрүүнү унутпаңыз... толугу менен ![]() ![]() №712 ![]() ![]() Кулпунайдын түп жагындагы сабагын оңой ажыратып, алып салуу жолу бар... толугу менен ![]() №686 ![]() ![]() Этти чоӊ-чоӊ, куйрук майды майда туурап алабыз. Казанга куйрук майды (эгер куйрук май жок болсо өсүмдүк майын), анан этти салып жай отто кызарта куурабыз... толугу менен ![]() ![]() №506 ![]() ![]() ![]() Жай мезгилинде коон кичинелер менен кошо чоңдордун да сүйүп жеген даамдуу азыгы. Адам коонду жеп суусунун кандырып, курсагын тойгузуп гана тим болбостон, ден соолугуна пайда алып келип, жашарып да жатканын унутпоосу керек. Эмесе, коондун сан түркүн касиеттери... толугу менен ![]() №671 ![]() ![]() Кыш камылгасын көргөндөргө кезектеги салаттардын рецебин сунуштайбыз... толугу менен ![]() ![]() №790 ![]() ![]() Жыл жаңырар алдында баарыбыз жаңы жылдан жакшылыкка үмүт артат эмеспизби... толугу менен ![]() №794 ![]() ![]() Туура тамактануу боюнча кеңешчи Калыбек Баякунов «ашказандын үчтөн бир бөлүгүн тамак, экинчи бөлүгүн суу, ал эми үчүнчү бир бөлүгүн... толугу менен ![]() ![]() №626 ![]() ![]() Ашкабактын кабыгын аарчып, данегин тазалап, муздак суу менен жууп алабыз... толугу менен ![]() №676 ![]() ![]() Майда бөлүктөргө бөлүнгөн этти, даамы чыгышы үчүн сөөктү кошо мискейге салып, үстүн көмдүрө муздак суу куябыз... толугу менен ![]() ![]() №815 ![]() ![]() Интернет колдонуучулар, алардын ичинде аттуу-баштуулар да "Афган куурдагы" деп куурдакты сөөгү... толугу менен ![]() ![]() №639 ![]() ![]() Баштыкта салынып бери жагы жарым жыл ашкана текчесинде турган төө буурчак ар бир үйдөн табылат. "Бүгүн эмне тамак жасасам?" деп баш катырып жатсаӊыз, анда тамак-аш менюӊузга төө буурчактан жасалган даамдарды кошуӊуз... толугу менен ![]() ![]() №572 ![]() ![]() Кумшекердин мекени – Индия. Бул өлкөнүн жашоочулары кант камышынан (тростник) шире кайнатып, андан кумшекер жасашкан... толугу менен ![]() №788 ![]() ![]() Чыныга бир чымчымдан туз, кумшекер жана ачыткыны салып, чынынын жарымынан... толугу менен ![]() ![]() №468 ![]() ![]() Кыргыздар ич эттерден жөргөм, быжы, куурдак сыяктуу даамдарды жасап келишкен. Акыркы кездери ич эттерди тазалагандан эринишеби, айтор, төгүп салышууда. Аларды ысырап кылбай, ар түрдүү даамдарды жасоого болот. толугу менен ![]() №750 ![]() ![]() Лагман дунган тилинен которгондо "люмян" – "созулган камыр" дегенди түшүндүрөт... толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:
|