КЫШКЫ ДАСТОРКОНГО ТҮРКҮН ТАМАК
№578114
Сыртта кыш. Жай-күз мезгилиндегидей жер жайнаган жашылча-жемиштер жок. Бирок даамдуу тамакты бөтөнчө эңсеп турган мезгил...
толугу менен
Касиети күч ШАБДАЛЫ
№508114
Учурда базардан жаңы бышкан мөмө-жемиштин түрүн табасың. Алардын ичинен өзүнүн сулуулугу, жыпар жыттуулугу менен өзгөчөлөнгөн шабдалыны кимдер гана тамшанып жебейт. Бир тиштегенде ширеси чачырап...
толугу менен
ДОБРДАН «RESPECT» САЛАТЫ
№396110

“Мырзалар жумуртка кууруп, “куксини” сууга демдеп жей бербей, даамдуу тамактарды жасаганды үйрөнүп алганы ашыктык кылбайт”,- дейт Добр. Анда Добрдун колунан даам...


толугу менен
ИТАЛИЯ АШКАНАСЫНАН: ДААМДУУ ЖАНА ОҢОЙ ЖАСАЛЧУ ПАСТАЛАР
№823117
Италияда макарон азыктары жана андан даярдалган тамак паста деп аталат...
толугу менен
ГРЕЧКА – АРЫКТООГО ӨБӨЛГӨ
№540117
Гречканын мекени – Индия. Бул азыкты эң көп өлчөмдө экспорттоочу өлкө – Кытай (1 жылда 61 миң тонна), ал эми эң көп импорттоочу өлкө – Япония (1 жылда 70 миң тонна)...
толугу менен
ПОМИДОРДОН КООЗ, ДААМДУУ ЗАКУСКАЛАР
№716118
1. Помидорду жууп тазалап, үстүнкү бөлүгүнүн 5-6...
толугу менен
КӨК ЧӨПТӨРДҮ КӨПКӨ САКТАЙБЫЗ
№670101
Ашкөк, петрушка, райкан, сельдерей сыяктуу көк чөптөр тамак-ашты даамына чыгарат...
толугу менен
СПАГЕТТИГЕ ДААМДУУ СОУСТАР
№703118
Спагеттинин мекени Италия. Анын узундугу 15 сантиметрден ашык болсо, жоондугу ар түрдүү.
толугу менен
ШИРЕЛҮҮ КОТЛЕТА ЖАСООНУН ЫКМАЛАРЫ
№637111
Тишке жумшак, тоюмдуу, дегеле конок келсе дасторкондун көркүн ачкан эт азыгынан жасалган даамдуу тамак – бул котлета. Негизин эт түзгөн мындай тамактан баш тарткандар аз болсо керек...
толугу менен
ЧОҢ АШКАНАДАГЫ КИЧИНЕКЕЙ СЫРЛАР
№783119

Соусту көп жасап алдыңызбы? Төгүп салууга ашыкпаңыз.


толугу менен
ЖАШЫЛЧА-ЖЕМИШТЕРДИ ТОҢДУРУУ
№772117
Тоңдуруп сактоо – жашылча-жемиштердин, мөмөлөрдүн курамындагы...
толугу менен
КАТТАМА КАМЫРДАН ЖАСАЛГАН ДААМДАР
№625101
Камырдан жасалган азыктар адамды ток алып жүрөт эмеспи. Дүкөндөн даяр каттама камыр сатып алып, андан түрдүү даамдарды жасап дасторконуңузду толтурууну кааласаңыз, төмөнкү рецепттерди пайдаланыңыз...
толугу менен
ӨРҮК ӨМҮРДҮ УЗАРТАТ
№505120

Өрүктүн мекени болуп Армения өлкөсү эсептелинет. Бул жемиш Армениядан Греция, андан кийин Европа өлкөлөрүнө македондук Александр аркылуу таралганы тарых булактарында айтылып келет. Дүйнө жүзүнө өрүктүн 50дөй сорту белгилүү болсо,..


толугу менен
КЛАССИКАГА АЙЛАНГАН ЧЫКТУУ ТАМАКТАР
№798126
Күрүчтү бышырардын алдында тазалап, муздак сууга таза жууйбуз. Муздак сууга жуулган күрүчтүн дандары бышып жатканда...
толугу менен
ФАРШТАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№660128
Жай – аптап менен алышуунун эле маалы деп ойлосоңуз, жаңылышасыз! Кыргызстанда жай – организмди керектүү витаминдер менен камсыздоочу учур...
толугу менен
КЫШКА ЖАШЫЛЧА ТУЗДАЙБЫЗ
№771125
Жашылчаларды туздоо маалы келди...
толугу менен
БАЛ ТАТЫГАН ТАТТУУЛАР
№623128
Көргөндө жегиңди келтирип тамшандырган таттууларсыз дасторкон көркүнө чыга бербейт. Аларды сатып албай, үй шартында жасап алууга болот...
толугу менен
ЭТ ЖАНА АЙРАН МЕНЕН ОКРОШКА ЖАСООНУ ҮЙРӨНӨБҮЗ
№608121
Эң жөнөкөй, даамдуу жана көбүнесе ысыкта жасалуучу тамактардын бири – окрошка. Мунун 20дан ашуун түрү бар...
толугу менен
СОДАНЫН КАСИЕТТЕРИ
№505121

Сода (NaНС03) – табигый түрдө кездешет. Бирок көбүнчө синтез жолу менен алынат. Ак түстүү, жытсыз, упа түрүндөгү зат. Соданын касиеттери алгач Байыркы Египетте белгилүү болгон. Вади-Натрун аттуу өрөөндө жайында соолуп калуучу көлдөр болгон...


толугу менен
МАЙРАМДЫК ДААМ
№582122
Жаңы жылдык дасторконду жаярдан мурда чыгыш гороскобуна көз салуу керек. Буга ылайык, быйыл жылкынын сүйүктүү тамактарын эстеп көрөлү.
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде колдонуучу (Катталган: , коноктор: ) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
27439;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2025 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Турусбеков 109/1
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
p
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: